Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı için SGK ne kadar ödeme yapıyor?

mhcdurdu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar SELAMLARIMI sunarım bende bugun işitme cihazi almak istedim bana doktor her iki kulaga cihaz yazdı ben doguşdan işitme engelliyim firma bana ssk dijital cihaz bedelini yani cihaz başına 500 tl ödeme yapılıyor dediler benim almak istedigim cihaz 3250tl yoksa bunun tamamınımı ssk öduyor yoksa belirnenen bedelin sadece 500tlsinimi öduyor bilgilendirirseniz sevinirim

1500 liralık kanal içi cihaza 440 lira ödedi kulak arkası olursa yarısı sanırım...

Sağlık Uygulama Tebliğine göre Kulak içi Kulak arkası fark etmez 1 adet işitme cihazı başına 550 TL ödeme çıkartır. Bu 550 TL'den çalışanlardan %20, Emeklilerden %10 kesinti yaparak Ziraat bankasına sigortalı kişi adına ödeme yapar. (maaş veya hesaba değil TC kimlik numarasına yatar para) Hasta Ziraat bankasına giderek bu parayı alır. Bu kesintilere göre çalışanlara 440 TL, emeklilere 495 TL ödeme yapmış olur. Eğer doktorunuz her iki kulağınız için rapor yazmış ise bu rakamları 2 ile çarpmalısınız.

Tabi bu rakamlar 18 yaş üstü hastalar için geçerli.
18 yaş altı hastalar için ise durum şu şekilde;

0-4 yaş için %80 fazlası. Yani çalışanlarda 792 TL. Emeklilerde 891 TL (her iki kulak için ise 2 ile çarpın)

5-12 yaş için %60 fazlası. Yani çalışanlarda 704 TL. Emeklilerde 792 TL (her iki kulak için ise 2 ile çarpın)

13-18 yaş için %50 fazlası. Yani çalışanlarda 660 TL. Emeklilerde 742.50 TL (her iki kulak için ise 2 ile çarpın)

Kesintiler dahil elinize geçecek para budur arkadaşlar. Paranızı alın diye her hangi bir bildirim haber vs. beklemeyin gelmez. Ara ara gidip soracaksınız bankaya. Yaşadığınız şehirdeki SGK'nın durumuna göre 1-2 bazen 3 ay içerisinde alırsınız paranızı.

Üst Alt