Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kalıbı konusunda uzman önerileriniz..?

jonturka

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
2
Merhaba Arkadaşlar

Benim sağ kulağımda 65 sol kulağımda 60 db kayıp var..ama sol kulağımdaki kayıp bazı frekanslarda 80 db e kadar ulaşıyor..bu zamana kadar taksim işitme cihazlarının hansaton marka cihazını kullanıyodum..gerçeklerle yüzleşmemek içinde bu zamana kadar çok araştırma yapmamıştım..şimdi araştırmamı yaptım da benim kullandığım cihazın adı ortalıkta yok :) burası hakkında fikirleriniz varsa söyleyebilirseniz memnun olurum..

cihazı tek kulağa sol kulağıma kullanabiliyorum..diğer kulağım kapalı olduğu için kullanamıyorum..sol kulağımdan ise defalarca radikal mastoidektomi ameliyatı olduğum için kanal çok bozuk şu an ki yer bi kalıp yapmakta zorlanıyor..son ameliyatımdan sonra bi kalıp yaptılar sürekli ötme yapıyor...şu an kullanıyorum ama haftaya yeni kalıp yaptırıcam..

kulak arkası ile kanal içi arasında bir sınırdayım..kulak arkası diyolar bazen hiç oralara girmeyin lütfen diyorum :)

sizden ricam bu kalıp konusunda uzman hem küçük yapabilecek hem de ötme sorunu yaratmicak bir işitme merkezi biliyo musunuz ? tavsiye edebilir misiniz ? çünkü şu an kanal içi cihaz gözüme hem büyük geliyo hem de ötme yapıyor..

Teşekkürler..

Phonak ve otıcon u tavsiye ederim 2 markada kendini kanıtlamış markalardır..

sag klaginiz neden tikali 65 ds isitme iyi bir isitme bunu degerlendirmek size cok sey kazandirir
hansatonu uzun zamandir kullaniyorsaniz,yakin zamanda isitme cihazlari denemediyseniz yenileri denemenizi oneririm
isitme cihazi sektoru cok hizli gelisiyor simdilerde kulak ici hoperloru olan kulak kalipsiz cihazlar icin agzimin suyu akiyo ama gelin gorunki benim kaybim sizinki kadar az degil el mecburum yani kulak kalibi kullanmaya

1- shukufe'nin dediği gibi 65 dB kayıp fazla değil... ben şahsen 100-120 dB kayıp olan kulağıma Oticon SUMO ile idare ediyorum şu anda...

2- hansaton fena değildir ama bugün artık işitme cihazı piyasasında çok güçlü kanal içi cihazlar var... İlker'in de dediği gibi Oticon'u denemenizi öneririm...

3- ameliyatınızdan ötürü deforme olmuş kanal içi cihaz kalıbı için size Odiyotek'i önerebilirim..
Kocamansur Sk. Gülen Apt. No:125/2 Şişli / İSTANBUL Tel: 212 - 231 99 93
Ben kulak arkası için kalıpları hep buraya yaptırırım... Gitmeden önce kanal içi cihazlar için biopor kalıp yapıp yapmadıklarını sorabilirsiniz...

@shukufe

sağ kulağımın kanalı kapalı..kulak tümörüne karşı önlem almak amacıyla yapılmış bişey..cihaz bir işe yaramıyor ne yazıkki..sağ kulaktan sadece ince sesleri alabiliyorum kemikten..sol kulağımdan ise 2 ay önce tekrar ameliyat oldum işitme daha da azaldı..

@antioksidan

forumda baya okudum..oticon ve phonak dan randevu alıcam..gidip cihazlarını denicem umarım birkaç gün deneme imkanı verirler bana..2006 da aldığım hansatonun da gürültü bastırma özelliği vardı ama çok bariz belli olmuyodu..geçen sene birkaç gürültü bastırmalı dijital cihaz denemiştim..5-10 dakikada çok zorlanmıştım..seslerin alçalıp yükselmesi çok dengesizce gelmişti başım ağrımıştı..buna alışabilir miyim bir kaç gün içinde ?

çarşamba günü tanıdık vasıtasıyla bir yerden widex cihazı denicem..1 hafta fln kullanıcam..onu almaya gidince sizin dediğiniz yere de gidicem..çünkü benim durumumda cihazdan öte kalıp yapabilmeleri de önemli..

o sag kulaginiza kemik yollu gozluk tipi diye sitede arkadaslar yaziyor ondan denedinizmi hic
benimde sol kulak kanali kapali koklear implat cikarildigi icin hic bir ses duymadiktan ayri cinlamalardan oluyorum siz ince sesleri duydugunuzu yaziyorsunuz ne mutlu belki sizin problemli sol kulaginiz icin iyi olabilir arada kemik yollu isitme cihazi kullansaniz

hiç denemedim öyle birşey gittiğim yerlerde onu da sorar denerim..sol kulak kalın sesleri sağ kulak ince sesleri alıyo..sol kulakta ince sesler 80 db e kadar geliyor bende..

yarın da iş görüşmesine gidicem bakalım..inşallah şu an idareten kullandığım cihaz bir sorun çıkarmaz..çünkü ötme yapmasın diye sesini iyice düşürmüştüm :)

Üst Alt