Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı konusunda bilgisi olan arkadaşlar bana fikir verebilir mi?

Kanar Yara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Saf ses ortalaması: HAVA- SAĞ:67db SOL:65db,
KEMİK-SAĞ:60db SOL:63db
Konuşmayı anlama eşiği SAĞ:%70 SOL: %65

Özel hastanede yaptırmış olduğum test sonucu bu(tabi devamı da var ama önemli kısım bu diye düşündüm) ve yüksek kazanımlı cihaz önerildi. Aynı hastanede denediğim cihazı ise gerek estetiği gerekse ses kalitesi yönünden beğenmedim. Bu işitme seviyesinde kulak içi cihaz kullanmak mümkün olur mu, en iyi sesi veren ve en dayanıklı cihaz markası hangisidir?

Açıkçası ilk defa cihaz kullanacağım. Seneler önce, ben daha 15'li yaşlardayken aldığımız kulak üzeri cihazı hiç kullanmamıştım. Seslerin yönünü anlamıyordum ve ses çok yüksek ancak karmakarışık geliyordu, sağdan biri seslense sola bakıyordum ve kullanmadım, bu yaşa kadar geldim. Ne derece bir ilerleme oldu bilmiyorum. Bu süre içerisinde pek çok kez test yaptırdım, sorsanız hiçbirinin sonucunu hatırlamam. Sadece o cam odaya sokulmakla benim sorunumun ne olduğu anlaşılmayacaktı, hala daha o cam odayı görünce gözlerim dolar. Zamanında çok alaya alındım, gerek okul çevrem gerekse aile içinde. Aman gül geç diyeceksiniz ama çocuklukta ruhuna işleyen birşeyi kolay kolay söküp atamıyorsun işte.

ne ıyı ıste aydında yasıyormussun
sıtede betul hanım vardı ceremıcem nıckıyle bızlere cok bılgıler vermıstı sagolsun bır sekılde onu bulmaya calıssan ıyı olur
otıcon satıyodu bı gıt bakalım ona o sana ıyı gelecek cıhazları verecegınden emınım cunku tecrubelı bırıydı yazdıklarına gore
ben bıle bı aralar ankaradan aydın yapsammı demıstım cıhaz ıcın

Araştırmalarım sonucunda ben de oticon ve starkey arasında kaldım. Bahsettiğiniz kişiyi umarım bulabilirim.

sanki bu cihazın reklamını yapar gibi oldum :D intertoon a510 hpg modelini kullanıyırum kanal içi kesinlikle görülmüyor içine bakmadıkça bende bayağı araştırdım en özellikli en ucuz interten 12 kanal cihaz 1500 lira indirimde 450 sini devlet ödüyor 1050 cebinden çıkar duymer de deneyebilirsin cihazı. diğermarkalar çok pahalı ve 4-6 kanal.. pil ömrü 1 hafta en az gidiyor

Devleti işe hiç karıştırmak istemiyorum, önce canını alıyorlar insanın. Parasını öderim iyisini alırım en doğrusu. Ben pek anlamıyorum, araştırdığım kadarıyla o iki marka arasında kaldım. Doğrusunu bilmiyorum tabi ki. Kulak içi durumuma uymayabilir. Bi de yüksek kazanımlı cihaz ne demek?

sen bilirsin :D cihazda fiyat önemli değil.. yani 5000 lirya alacağın cihaz seni tamamen iyileştirmeyecek buna dikkat et ben simens denedim 4 kanal 2500 lira idi...taktım hiçbirsey anlamadım sinek vızıltısı gibi sesler :D yani her marka modeli dene öyle al..ayrıca sen bu yaşa bu db kaybına kadar hiçmi cihaz kullanmadın? ilginç..algılamadan belli zaten 65 e kadar düşmüş

Başlangıçta belirtmiş olmalıyım, aldım ama kullanmadım. O çocuk aklımla da noldular bilmiyorum. O anki psikolojim de çok farklıydı zaten. Şimdi sanırım hücreler tembelleşti anlayacaksam da anlamayacağım diye şartlandırmışım kendimi, dudak okumadan anlayamam sanıyorum.

60 db az kayıplılar cıhazı sevemeyebılır kı cocukkende tabı problem yapmıssınız
ben olsam rıte dıye bılınen kalıpsız cıhazlardan alırdım kulak ıcı almaktansa bak ıyı bır kayıp cok fazla degıl zannedersem telefonu cok guzel kullanabılırsın
bu rıte olanlar kulak ıcınde bır mıkrofon olur ama rıte dıye bılınenler cok kucuk kulak arkasında daha rahat olursun bıde cıft mıkrofon daha ıyıdır tek mıkrofonlulardan

şuan alacağın cihazı bakalım kullanacakmısın? kullanmalısında algılama zamanla düzelir bence ama sürekli takman lazım cihazı. neyse tüm markaları modelleri dene kesinlikle ticari amaç düşünen odyologlarada kanma kolay gelsin..

Şuan telefonda hiç konuşmuyorum, psikolojik olarak anlayamam diyorum ve anlamıyorum da:) Bazı şeyler kafada bitiyor. İnşallah işitme kaybıma göre uygun bir cihaz bulacağım. İnşallah kazıklanmam.

ne yaptınız cihaz işini çözebildinizmi ?

OTİCON TÜRKİYE den bakarsanız , bayiler arasında Aydın bayisini seçip , iletişim bilgilerimizi görebilirsiniz arkadaşlar.. Kanar Yara bekliyorum.. ))

KANAR YARA , seni tanımak çok güzeldi.. Umarım memnun kalmışsındır hizmetten de cihazdan da.. )) Sevgiler

Öncelikle bana gösterdiğiniz ilgi ve sıcaklık için çok çok teşekkürler. Dediğim gibi ilk defa kendimi bu kadar rahat hissettim. Az daha ağlayacaktım hatta:)
Cihazlar çok rahat, arada hafif kaşıntı hissi dışında kulağımda bir nesnenin varlığını hissetmiyorum. Şuana kadar duymadığım pek çok sesi duymaya başladığımın farkındayım, ancak kulağıma gelen sesleri tanımlayabilmem için dediğiniz gibi zamana ihtiyacım var. Bir de programlardaki sesleri biraz yükseltmemiz gerekecek.

muhendis3232;

biz OTİCON marka satıyoruz

Kanar Yara;
MERHABA , bunlar ilk aşamaların.. sesleri her geçen gün daha fazla tanıyacaksın.. kulağın adaptasyonunu tamamlıyor, sesleri daha güzel bir ayarlama ile oturtacağız geldiğinde.. Kulak kanallarında kaşıntı hissi geçici çünkü orada yabancı bir cisim hissedince yadırgıyor kulakların.. Kısa zamanda o da kalkacak.. Hiç merak etme.. Ağlama , hiç bir zaman ağlama, hep gül lütfen.. )) Gülmek sana çok yakışıyor.. Ağlamaların hep mutluluktan olsun inşallah. Duyarak bir hayata başlıyorsun artık. İnan herşey yeni başlıyor. Çok mutlu olacaksın. Ben sana teşekkür ederim üstelik. Seni ağırlamak büyük keyifti. Kapıyı açtığımda seni gülümseyen bir ifade ile karşımda bulacağıma inanıyorum. :))) Sevgiyle kal Kanar Yara .. yakında tekrar görşmek üzere.. her zamanki gibi , SEVGİLER )))

merhaba kanar yara, bende sizin gibi dertliyim ne yapacağımı bilemiyorum.markalar o kadar çokki odyolojın tavsiye üzerine alsak daha iyi olurmu onlar ses seviyene göre,en azından cihazı kapatisesine göre verirler diye düşünüyorum.her yerde duymeri görüyorum bu marka iyimiki çok yaygın bilgisi olan yasayanlar bize bilgilerinizi paylaşınız..

İşini iyi yapan bir insanoğluna çatarsanız size uygun cihazı verebileceğini düşünüyorum. Ben de cahil sayılırdım Betül Hanım'ın kapısını çaldığımda. Duymer hakkında bilgim yok. Ben Aydın'da Betül hanımdan oticon marka cihaz aldım. İşitme seviyeniz nasıl bilmiyorum. Sitede ceremicem lakaplı Betül hanımla iletişime geçerseniz size yardımcı olacaktır.

Üst Alt