Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşitme cihazı kullanan çocuklar için ilköğretim deneyimleri..?
merhaba
eğer çocuğunuz işitme engelli okul değilde normal okula devam edecekse;bulunduğunuz bölgenin rehabilitasyon merkezinden çocuğunuzun kaynaştırma eğitimine tabii olduğuna dair rapor almanız ve bu raporu okul müdürüne verip çocuğunuza kaynaştırma eğitimi ile ilgili prosüdürlerin uygulanacağını belirtmeniz lazım. sınıfında en ön sırada öğretmeni rahat duyabileceği sırada oturmalıdır.
ve okulda öğretmen kaynaştırma eğitimine tabii olduğunu bildiği için eğitim ve sınavları ona göre ayarlamak zorundadır.
diğer yandan çocuğunuzun eğitimini tam alabilmesi için yine bulunduğunuz bölgede rehabilitasyon merkezinden ek özel ders alabileceği ile ilgili rapor alıp özel destek eğitimi veren bir okul seçip haftada 2 gün özel ders aldırtabilirsiniz. okul eğitimine daha iyi adapte olabileceği gibi dersleri iyi anlaması ve konuşma terapisi açısından çok güzel olacaktır.
bu yazdıklarım prosüdür kısmıı.. zorlukları elbet olacaktır. öncelikle sizin ilginiz şart eğitimin takibii öğretmenleri ile diologlarınız çocuğunuzun ruh hali öz güvenii sizin onun yanında olduğunu hissetmesi durumunda çok verimlii olacaktır.
zorlukları normal okullardakii öğretmenlerin kaynaştırma öğrencilerine nasıl eğitim vereceği ve nasıl davranılacağı konusunda oldukça bilgisiz ve alakasız olduğudur. bunlarıda sizin çocuğunuza olan ilgi ile sık sık müdür ve öğretmenlere hatırlatmanızla çözüme ulaşacaktır. saygılarımla .
cedoyk verdiğiniz bilgiler için TEŞEKKÜR EDERİM.
kardeşim ilçe genelinde Bir Okul da işitme sınıfı açılmış ve işitme eng. öğretmenden ders alcak.ancak alacağı dersler onların düzeyinde mi olacak yani müfredatla aynı mı olacak bilemiyorum.
merhabalar
ben kucukken takmadım ilkokuldayken yani. cocuklar alay konusu yapabiliyor kucuk oldukları icin. bu yuzden takmadım zaten herkes garip bakmıstı sagır falan demişlerdi..
ogretmenler yazı yazdırırken falan zorlandım.
o yuzden size üniversitedeki cihaz taktıgım donemimi anlatayım. üniversiteye geçer geçmez taktım. dudak okumadan da anlayabiliyorum herşey daha bir değişik ama bunların size faydası olmaz sanırım üzgünüm cunku cocukluk donemi ile simdiki donem cok farklı.. cok kotu hissetmiştim o cocuk aklımda kimse arkadaslık etmicek sanmıstım.. cok destege ihtiyacımız oluyor o yaşlarda.. geçmiş olsun..