Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanan ve B sınıfı ehliyeti olan biri yıllık bandrol muafiyetinden..?

murat1983

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
selamünelaküm merhaba sizlere önemli bir sorum olacak lütfen yardımcı olurmusunuz ben 2001 yılında işitme engelli olduğum için h sınıfı ehliyet aldım babamın normal aracını tertibatlı olmadığı için kullanamıyordum ve ötv indirimi olmadığı içinde sonra hastaneye tekrar gittim b sınıfı işitme cihazi olarak ve ticari araç kullanamaz ibaresi ile aldım simdi 2 el araba aldım kendi üstüme uyduğum kadari diyorlar yıılık bondrol vergisi falan ödenmiyormuş doğrumu b sınıfı olurmu yoksa tekrar h sınıfına dönmem gerekiyormu ve dönebilirmiyim cevabınızı bekliyorum iyi akşamlar....

slm merhaba sayın hocam cevabınız için tesekkür ederim peki nasıl faydalanabilirim h sınıfı ehliyeti olsa olurmu gerek olurmu geri tekrar h sınıfına dönmem gerekiyor...:)

H sınıfı ve B Sınıfı ehliyet sahibi hafif ve ağır işiten arkadaşlarımız: ÖTV.den MTV den ve bandrollerden muaf değillerdir. Faydalanamazlar...

Bu arada her iki ehliyetten birine sahip olmanız sizin başkalarının adına kayıtlı araç kullanmanıza engel değildir. Babanızın adına kayıtlı arabasını kullanabilirsiniz. İşitme engellinin herhangi bir Tertibata ihtiyacı yok ki...

ama sayın oturanboğa önceden öyle yazmıştı yıllık bondrol muaf diye bende ondan gördüm yanlışlıkmı var yoksa inanmam...

İşitme engelliler araç ile ilgili hiç bir vergiden muaf değildir.

Üst Alt