Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullananlar uçağa binebilir mi?

burberk

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ileri derecede işitme kayıplı 5.5 yaşında bir oğlum var uçağa binebilirmi uçak kulaklarını etkilermi etkilememesi için ne yapmalıyız. bilgisi olan yardımcı olabilirmi teşekkürler

yolculuk nereye hocam? uçağa binecekse kanat ve kanat tarafına en yakın yere oturmayın yeter birde uçakta sakız çiğnesin.. sık sık yolculuk yapmış biri olarak thy'nin uçakları çok ses çıkartıyor ama tavsiyem pegasus.. pegasusta çok kuralcı :)

Uçakta sağlıklı birinin bile kulakları basınç yüzünden etkileniyor. Bu yüzden bir uzmana danışıp öyle karar verin derim.

uzman derken kbb uzmanımı odyologmu

mytereious merhaba siz işitme cihazımı kullanıyorsun

merhaba ben işitme engelliyim iki işitme cihaz kullanıyorum. Adana'dan İstanbul'a ilk defa uçak bindim :) uçma sırasında yavaş yavaş kulağım tıkanmaya ve ciddi ağrı çekmeye başladım sonra ağzı burnu kapatarak içimden basınç yapıp kulaklar dışarı hava çıkacak şekilde uyguladım ve sonuç rahatladım. sanırım korku ve heyecandan kulağım kapanmış olabilir diye düşünüyorum. dönüşte de bir sorun olmadı bana, artık alışmışım demek :)

burberk evet hocam.. ocakta avrupaya gitmiştim ben genelde işitme cihazını çıkarıp mp3 playeri takıyorum yanında sakız çiğniyorum.. thy ile bir kere yolculuk yapmıştım uçak hem yaşlı hem sesi biraz gürültülü çıktı.. daha sonra pegasus ile yolculuk yapmıştım onda memnun kaldım çok abartılı bir ses yok yani.. thy'nin uçak biletleri çok pahalı sanırım şu sponsor anlaşmalardan reklamlardan dolayı faturayı yolculara yansıtmaya çalışıyorlar :) pegasus ucuz ama suyuna kadar herşey ücretli birde çok kuralcılar mesela ocakta avrupadan dönüş yaparken 20 kg bagaj + 5 kg el bagajı hakkım vardı.. tartıda 2,5 kg el bagajı + 22 kg bagaj ağır geldi ordaki görevliler 2 kg farkı kabul etmediler el bagajı hakkımdan düşürün dedim baya direndim görevliler inatçı çıktı :) 22 kg kabul etmediler 2 kg fark ücretini istediler benden oda vergiler falan dahil 40 TL tuttu vermedim 2 kg boşaltıp poşete koydum yanıma aldım :) thy'de bunun lafını yapmıyorlar 3 kg fazla gelse bile kabul ediyorlar tek sıkıntı orası :) konu ile alakası yok ama yinede yazdım.. yolculuk nereye hocam?

işitme cihazı kullanmayla uçağın bir alakası yok. uçak içindeki basınç değişikliğinden dolayı kulaklarda tıkanıklık hissi herkeste olur. her iki kulağımda da işitme cihazı var ve onlarca kez uçağa bindim. sadece bir defasında sancı oldu, o da tatil dönüşü idi, denizde su kaçmıştı kulağıma. onun dışında herhangi bir sorun yaşamadım. yine de sakız çiğnemek yararlı olur. bir arkadaşın söylediği burun deliklerini kapatıp hava vermek çok zararlı bir davranış, öyle bir şey yapmamasını öneririm.

ilginize teşekkür ederim basınç değişikliğinden dolayı işitme derecesi artsın istemiyorum işallah birşey olmaz

endişelenmenizi anlıyorum ama oğlunuzun işitme kaybı muhtemelen sensorineural'dir, bununsa basınçla, kulak zarı veya kanalıyla bir alakası yok. ama kulak zarında veya orta kulakta ameliyat vb nedeniyle yapısal bir hassasiyet olması halinde basıcın bir etkisi sözkonusu olabilir. dolayısıyla işitme kaybını asla artırmaz. sadece basınç sebebiyle geçici bir işitme kaybı yaşanabilir, o da uçaktan indiğinde normale döner.

evet sensorineural kayıplı herhangi bir amilayat geçirmedi ama doğuştan işitme kayıplı değil çünkü doğumdan sonra işitme testi olumlu çıktı mutemelen yüksek ateşte olduğu doktorlar tarafından söylendi bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekür ederim

rica ederim.
oğlunuz için geçmiş olsun... bende de çocukluğumda sık sık geçirdiğim ateşli hastalıklardan dolayı sonradan ortaya çıkmıştı işitme kaybı. ilerlememesi için ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın, işitmeye etkisi var mı diye, ve ayrıca gürültülü ortamlardan uzak durun. kulaklıkla yüksek volümlerde uzun süreli müzik dinlememesi lazım...

müzik dinleye bilirmi bunu hiç düşünmemiştim cihaz kullandığımız için kullanamaz diye düşünüyordum

tabii ki dinleyebilir. ben de uzun yıllar müzik dinleyememiştim, kulağımı teybin hoporlörü üzerine bastırıp dinlemeye çalışıyordum. ama yıllar sonra müzik dinlemek için geliştirilmiş bazı araçlardan haberdar oldum. bunlardan biri, işitme cihazının pil yuvasına takılan DAI (direct audio input) adlı ufak bir aparat. bunun bir de kablosu var, bir ucu bu aparata takılıyor, diğer ucu ise 3.5 mm lik kulaklık ucu şeklinde. bunu dilediğiniz ses kaynağının (radyo, mp3 player vb.) kulaklık çıkışına takarsanız sesler direkt işitme cihazına iletilmiş oluyor. bir diğer araç ise, benim de halen kullandığım "neckloop" adı verilen kolyeye benzeyen bir araç. bunu boynunuza takıyorsunuz, kablosunu da yine ses kaynağının kulaklık çıkışına takıyorsunuz. İşitme cihazınızı telecoil konumuna getirdiğinizde buynunuzdaki kablodan çıkan sinyaller işitme cihazına iletiliyor. her iki yöntemde de dışardan gelen sesler kesildiği için (isterseniz kesilmeyebilir de, nasıl programlatırsanız ona göre çalışır), sesler daha net gelir. bu yöntemle alet, mp3'e değil de telefona takıldığında telefonla da konuşulabilir.
fakat ne yazık ki bu tür aksesuarlar türkiye'de satılmıyor. ama yurtdışından getirtebilirsiniz. ben ingiltere'den getirtiyorum. fiyatları da gayet makul, 150-250 lira arası.
sormak istediğiniz başka şey olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Ben ilk bindiğimde baya bi sıkıntı çektim ama ondan sonraki bindiklerimde sorun çıkmadı.

ben sizinle tanıştığıma memnun oldum müzik dinleyemez diye düşünüyordum siz nasıl getiriyorsunuz biz wideks B12 marka işitme cihazı kullanıyoruz her cihaza uygun oluyormu gerçi değiştireceğiz cihazları doktor wideks flaş 19 önerdi işitme cihazlarının yurt dışında fiyatları nasıl türkiyede çok pahalı umarım sorularımla sizi bunaltmıyorumdur.

Olur mu öyle şey burada herkes birbirine elinden geldiğince yarcımcı oluyor

arkadaşlar kasımda düğünüm var antalyaya uçacağız.. her iki kulağımda da işitme cihazı var.. ama benim sorum şu: sağ kulağımdan ameliyatlıyım.. teflon piston var kulağımda basınç zarar verir mi acaba?

Ben de memnun oldum. :)
Widex kaliteli bir cihaz. Bahsettiğim aparatlar tabii ki widex'lerle de uyumlu. Cihazın programını yapan kişiye bir programını (örneğin 3. programını) "telecoil" olarak programlamasını söyleyin. böylece cihazı 3. programa getirdiğinizde, bahsettiğim "neckloop"u boyna takıp müzik dinleyebiliyorsunuz.
İngiltere'de aşağıda linkini verdiğim adresten getirtiyorum. Yaklaşık 20-30 poun da kargo ücreti alıyorlar, 1 hafta da elime geçiyor. Yalnız geçen yıldan bu yana yurtdışından bir seferde 75 euro'nun üzerinde mal getirtirseniz gümrük vergisi alıyorlar. O nedenle 75 euro'nun altında olmasına dikkat edin, aksi halde en az 100 lira gibi de gümrük vergisi vb. ödersiniz.
Iloop - Action On Hearing Loss: RNID

rica ederim. bu arada oğlunuzun mevcut cihazı b12'ye baktım, onun ayrıca telecoil için programlatılmasına gerek yok, zaten üzerinde M, MT ve T modları mevcutmuş. yani, bahsettiğim aparatı taktıktan sonra cihazı MT veya T konumuna getirerek müzik dinlenebilir. MT'de hem dışardan gelen sesleri alır hem de telecoil vasıtasıyla müzik sesini alır. T'de ise dışardan gelen sesleri keser ve sadece müzik sesini alır. M zaten mikrofon modu, dışardan gelen sesleri alır, telecoil kapalı olduğu için müziği almaz.

Konu açılalı bir hafta olmuş ama bende bir tecrübemi yazayım. Daha sonra okuayacak arkadaşlar için bir materyal olabilir.

Kulak içi cihazı kullanıyordum ve okul dönemlerinde öğretmenler uçakta pillerin çalışmadığını söylemişti. Uçak havalanırken basıncın etkisi ile birden duyum kalitem düştü ve pilin etkisini kaybettiğini anladım.

Hayır cihazın pili etkisini kaybettiği için cihaz kontrol dışında kaldı. Yani cihazsız ne kadar duyuyorsam o kadar duymaya başladım :)

evet bindik ve işitme kaybında bir değişiklik olmadı herkese teşekkürler

Üst Alt