tabii ki dinleyebilir. ben de uzun yıllar müzik dinleyememiştim, kulağımı teybin hoporlörü üzerine bastırıp dinlemeye çalışıyordum. ama yıllar sonra müzik dinlemek için geliştirilmiş bazı araçlardan haberdar oldum. bunlardan biri, işitme cihazının pil yuvasına takılan DAI (direct audio input) adlı ufak bir aparat. bunun bir de kablosu var, bir ucu bu aparata takılıyor, diğer ucu ise 3.5 mm lik kulaklık ucu şeklinde. bunu dilediğiniz ses kaynağının (radyo, mp3 player vb.) kulaklık çıkışına takarsanız sesler direkt işitme cihazına iletilmiş oluyor. bir diğer araç ise, benim de halen kullandığım "neckloop" adı verilen kolyeye benzeyen bir araç. bunu boynunuza takıyorsunuz, kablosunu da yine ses kaynağının kulaklık çıkışına takıyorsunuz. İşitme cihazınızı telecoil konumuna getirdiğinizde buynunuzdaki kablodan çıkan sinyaller işitme cihazına iletiliyor. her iki yöntemde de dışardan gelen sesler kesildiği için (isterseniz kesilmeyebilir de, nasıl programlatırsanız ona göre çalışır), sesler daha net gelir. bu yöntemle alet, mp3'e değil de telefona takıldığında telefonla da konuşulabilir.
fakat ne yazık ki bu tür aksesuarlar türkiye'de satılmıyor. ama yurtdışından getirtebilirsiniz. ben ingiltere'den getirtiyorum. fiyatları da gayet makul, 150-250 lira arası.
sormak istediğiniz başka şey olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.