Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullananların şikayetleri çözülebilir mi?

Konular
10
Reaksiyonlar
5
2015 yılında beş üniversite hastanesi (İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Eskişehir Orhangazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi) ortak bir çalışma yaparak, hastanelerde işitme cihazı denemesinin yasaklandığı 2012 yılından sonra işitme cihazı alan yetişkin hastaların durumunu inceledi. Sonuçları kısaca şöyle:
· İşitme kaybına uygun işitme cihazı kullanan hasta oranı: %8;
· Fiziksel olarak hasarlı veya deforme olmuş işitme cihazı oranı: %57;
· Anlamıyorum, duymuyorum vb şikayetleri olan hastaların oranı: %73
· Yüksek sesten rahatsız olanlar: %15
· Cihazını çok az kullanan veya kullanmayan: %14
· Cihazı kulağına yerleştiremeyen: %6

(Çalışmayı yapanlar: Dr. Mehmet Akşit, Prof.Tayyar Kalcıoğlu, Prof.Engin Dursun, Prof. Onur Çelik, Prof.Günay Kırkım, Prof.Armağan İncesulu ve arkadaşları, “Çok merkezli araştırma: Hafif/orta derece işitme kayıplılarda işitme cihazı performansı” VII. Dünya İşitme Cihazları ve Koklear İmplantlar Sempozyumu, İstanbul 2015)

İnanılır gibi değil ama işitme cihazı kullanan yetişkin hastaların sadece %8’inde işitme kaybına uygun cihaz var. Cihazından şikayet edenlerin oranı %73. Hastaların bir kısmı cihazı kulaklarına bile yerleştiremiyor, bir kısım hasta ise parasını verdiği halde cihazını kullanmıyor. Hastaların %15’i yüksek seslerden rahatsız oluyor. Bu demektir ki, bu hastalar cihazlarını sürekli kullandıklarında, akustik travma nedeniyle işitme kaybı derecelerinde artış ortaya çıkabilir.
Cihazların sağladığı kazançla olması gereken kazanç arasında, hastaların %90’ından fazlasında 10 dB’den fazla fark bulunuyor. Bu, cihazların ortalama olarak sesleri olması gerektiğinden yaklaşık 4 kat fazla veya 4 kat daha az yükselttiği anlamına geliyor. Üstelik bazı hastalarda bu fark 30 dB’e kadar çıkıyor.

Bu sonuçlar, hem hastaların cihaz performansından yakınma nedenlerini hem de çözümün basitliğini gösteriyor. İşitme kaybının miktarına göre kazanç hedeflerinin ne olması gerektiğini belirleyen çalışmalara göre, cihaz kazançlarının hesaplanan hedeflere ulaştırılması halinde, kullanıcıların %70’i sonuçtan memnun. Bir de bunun üzerine cihaz kazancının ince ayarı yapıldığında, hastaların çok büyük bir bölümü cihazını severek kullanıyor. Bu açıdan bakıldığında, “az duyuyorum”, “sesler yüksek geliyor” gibi kazançla ilgili şikayetlerin büyük ölçüde çözülebileceği ortada.

Araştırmada, kullanılan cihazların en az % 57’sinin fiziksel olarak hasarlı veya kalıplarının deforme olduğu bulunmuş. Fiziksel problemlerin tümü çözülebilir şeylerdir. Bu durumda hasta şikayetlerininin en az %80’inin giderilebilir sorunlar olduğu görülüyor.

İşitme kaybına neden olan bazı hastalıklarda (ileri/çok ileri derece işitme kayıpları, işitsel nöropati, işitme yolları üzerinde tümör oluşumu gibi) işitme cihazı ile konuşmanın anlaşılması çok zordur. Bu nedenle, bu grubun şikayetlerinin çözümü kolay değildir.

Peki bu sorunlar neden çözülmüyor?

1. İşitme cihazı firmalarında çalışanların büyük bir bölümü REM (cihazın kulakta sağladığı kazanç seviyesini gösteren bir ölçüm) ölçümü yapmayı bilmiyor veya bildiği halde yapmıyor. REM ölçümü yapılmadığında, cihaz kazancının istenilen seviyede olup olmadığı anlaşılamıyor.
  2. İşitme cihazları belli bir süre sonra bozulabilen cihazlardır. Düzenli olarak kontrollerinin yapılması gerekir. İşitme cihazları ancak “test kutusu” denen cihazla kontrol edilebilir. İşitme cihazı firmalarının çoğunda bu “kutu” yoktur. Cihazın düzgün çalışıp çalışmadığını kendi kulaklarıyla anlamaya çalışırlar. Bu, bakkalın peyniri, terazi yerine eliyle tartması gibi bir şeydir.
  3. Kulak kalıplarında kullanılan hortumlar, eğer kalıp yumuşak malzemeden yapılmışsa yaklaşık 2 ayda bozulur. Bu nedenle hortumların sık sık değiştirilmesi gerekir. Ama en doğrusu, kalıp yapımında kullanılan malzemenin değiştirilmesidir. Ne yazık ki firmaların çoğu hala ağırlıklı olarak biopor denilen bu malzemeyi kullanıyor.

Ne yapılması lazım?

1. İşitme cihazının değil, uygulamayı yapacak olan uzmanın doğru seçilmesi gerekir. Çok sayıda olmasa da bu işi hakkıyla yapan uzmanlar ve firmalar var. Uygulamadan memnun değilseniz, başka bir firmada cihaz deneyin. Denemeden cihaz satın almayın.
  2. Tüketici haklarına göre, memnun olmadığınız ürünü belli bir süre içinde iade edebilirsiniz.
  3. Cihaz denemesi yapılırken, REM ölçümlerinin yapıldığından emin olmak gerekir (Ölçüm sırasında kulağınıza silikon bir mikrofon yerleştirildiğinden ve bilgisayar ekranında cihazın sağladığı kazancın hedefe oturduğundan emin olun).
  4. İşitme cihazı yılda en az 2 kez “test kutusu”nda kontrol edilmeli. Test kutusu olmayan firmaya güvenilmemeli.
  5. Kulak kalıplarında ilk tercih sert malzeme olmalı. Kalıbın sert olması çoğu zaman yumuşak olmasından daha iyidir. Yumuşak kalıp gerekiyorsa, firmalara “biopor” malzemeden vazgeçmeleri için baskı yapılmalı. Biopor yerine başka bir yumuşak malzeme kullanılmalı.
  6. Mümkünse kalıba havalandırma kanalı (vent) açılmalıdır.
  7. Kullanım klavuzunu dikkatle okuyun. Anlamadığınız şeyi mutlaka sorun.

Hocam havalandırma kanalı kalıbın neresine oluyor ? Zaten kafasını kulağa takıyoruz diğer hortumda cihaz da ki boynuzla bağlantıyı sağlıyor delik olsa zaten ses gelmez ! Neresine açılıyor hocam ? Mehmet Akşit

Havalandırma kanalı kalıba açılır. Kanal içi cihazlarda kalıpla cihaz birleştiği için sanki cihazda kanal varmış gibi durur.

Fulya, bozulmaz.

Sana gel bakayım cihazına dedim, gelmedin. Uzaktan soru sormakla olmaz ki bu iş.

bısey daha duydum sayenızde Mehmet Akşit bey:rolleyes:bu test kutusu dedıgınız seyde acaba ne kadar zaman duruyor cıhaz suresını yazarmısınız lutfen

ıyıce sıtkım sıyrıldı ısıtme merkezlerınden hıc gıdesım yok dıye cıhazı goturmuyorum ama seslerede cıyk cıyk bayadır

aman zaten benduymuyorumkı sımdı hastaneye gıdıp ısıtme testı derlerse ıyıce berbat bı durum bana kos kos kbb doktorlarından kacarken

Çözülemez bence.. 4 farklı marka işitme cihazı kullandım bir faydasını göremedim..

Mehmet hocam merhabalar...ben sitede yeniyim...benimde işitme problemim var...size bi türlü ulaşamadım...ankaradada bulunuyormuşsunuz...sizinle görüşmek istiyorum sormak istediğim sorular var...saygılar

Mehmet Akşit

cok tesekkur ederim bu test kutusu yeni bir seymi acaba
cihazim bozuldugunda gunlerce beklerimdim surda sorun var diye evdekilere telefon gelirdide bu test kutusu eger bozuk yerini belirlerse cok iyi birseymis

Hayır. Arızanın yerini belirlemez. Cihazın katalogta belirtildiği gibi çalışıp çalışmadığını ölçer.

Hocam bu yazınızı 1200 tane odyometriste özel olarak hem mail hemde whatsapp üzerinden ulaştırdım.Bu cihazların uygulamasını çoğu zaman biz odyometristler yapıyoruz.Payın büyüğü bizde ders çıkarılması gerek.

Bu acı oranlarda pay sahibi olanları 3 kısıma ayırmak doğru olacaktır diye düşünüyorum

1) Bu işe sadece ticari açıdan bakan işitme merkezi sahipleri.
2)Hastaların çoğu zaman sadece kurum cihazlarından yararlanmakta ısrar etmeleri kendilerine uygun cihazların verilmesine denenmesine bile itiraz ediyorlar ( ticari kaygı , işitme cihazlarının çoook pahalı olması)
3)İşini yapamayan Odyometrist veya Odyolog.

Yüzlerce odyometrist işsiz.Çalışanlar yeni mezunlar asgari ücretin altına işe giriyorlar.Başlarında ki patronların tek beklentisi ay sonunda kaç tane işitme cihazı satıldığına bakmak başka bir tarafı yok bence en büyük sorun işitme cihaz merkezi sahiplerinin ticari bir iş olarak görmelerinden vazgeçmeleri olacak gibime geliyor saygılar hocam.

Mehmet bey çalışmanız için tebrikler..

Ben çok sayıda odyometrise ayar yaptırdım.Hiçbirinden de memnun kalmadım.Sonuçta bu işin odyometrisle alakasının olmadığına karar verdim.Onlarca odyometris işini bilmiyor olabilir mi? Siz bilimsel bir çalışma yapmışsınız.Mutlaka itibar edilmesi gerekir..Ancak benim buna inanabilmem için şu an elimde olan cihazla mutlu mesut olmaya beni birinin ikna etmesi lazım.Kim edecek peki? Sizin araştırmanıza göre iş bilen eleman çok az..Biz o az sayıda kişiyi (!) nasıl bulacağız?

Ankara'da hacettepe mezunu bayanın biri karşılıksız bütün samimiyetiyle tam 2 saat ilgilendi.Testi bizzat kendi yaptı.Cihazlı cihazsız deneme yaptık ancak yine de memnun edemedi.Birden fazla cihazı birçok yerde denedim..

Şu an kullanmadığım cihaz da içlerinde en memnun olduğum idi..Benim özel bir kaybım yok.Siradan bir isitme kaybı..Burda da 30 defa yazdım belki de siemens orion cihazın bir işe yaramadığını.. Başka arkadaşlar da yazdı..Bu firmadan utanıp da bir kişi cevap yazmadı.Biz cihazımızın arkasındayız.Buyrun gelin ilgilenelim diye.Burası isitme engellilerin buluştuğu bir ortam ayni zamanda bir pazar.Kaale alınmayacak bir yer değil yani...

Bu firmalar sattıkları aletlere güvenseler bir elemanlarını burada görevlendirirler..Madem ayar bu kadar önemli her ile bir odyo göndersinler sattıkları aletlerin ayarlarını iş bilmeyenlere bırakmasınlar.Ama yok! Onlarda cihazlarının ne olduğunu biliyorlar çünkü..Aksi türlü olsa övüp bitiremedikleri mükemmel cihazlarının odyocuların oyuncağı olmasına müsaade ederler mi hiç?

İsitme cihazı kullanıcıları cihazlarından memnun değillerse tek sorumlusu İşitme cihazı firmasıdır.

İşitme cihazı firmaları bizi odyocuların insafına bırakmayacak bir cihaz üretemiyorlar mı?

Ne zamanki satışlar düşer firmalar zarar etmeye başlar o zaman ceoların k.çına tekmeler vurulmaya başlar..Şimdilik karlar iyi mutlu mesut devam ediyorlar.O yüzden madem yüzde 73 memnun değil.Bu pahalı işe yaramaz cihazlara bir daha hiç bulaşmayın.Birincisini aldınız ikincisini almayın diyorum ben..Yuzde 10 işe yarıyorsa hiç yaramasın arkadaş..Sağır sağır dolaşın.Ne yapalım işitme kaybının tedavisi yok..Dr. olupta tedavi bulamayanlar utansın.

Fulya83

Rahnetli Erbakanın zamanında bir lafı vardı."Bunların hepisi bir çözüm adil düzen" diye..:)))

Denemesi bedavaysa dene tabii ama yine memnun olmayacaksın..

TEK CIHAZ 85 DB li Biri olarak PHONAX S V SB(2011 Model) kulak arkası işitme cihazı ile Siemens NITRO 3 MI(ALMANYADAN GELDİ 2017 Model) kulak içi işitme cihazı karşılaştırdım.

Anlama konusunda kesinlikle siemens işitme cihazı phonax işitme cihazdan 10 kat iyi. sesleri dağlar kadar fark var..

herşey normale yakın tam net canlı. Normalde babamın dediklerini anlamazdım. Erkek seslerini çok zor anlardım.

aldığım kulak içi işitme cihazı ile yaşadığım sorunun önüne geçmiş durumda herşeyi anlayabilir oldum..

tahminim çift mikrofonlu işitme cihazlar daha kötü diye düşünüyorum. tek mikrofonlu daha iyi gibime geldi.

çift mikrofonlular sesi hangisi daha iyi hangisi daha kötü bunu nasıl anlayacak ?

dediğim gibi %100 işitme cihazı ile alakalı..

Merhabalar Mehmet Bey

Ben yaklaşık 22 yıldır işitme cihazı sektöründe hizmet vermekteyim. Sizinle hiç tanışmadık, aynı ortamda denk gelmedik. Sektör platformlarında son 1 haftadır isminizi duydum. Yorumlarda da etik birisi olduğunuzu belirten arkadaşlarımız oldu. Sizi de tanımadığım için şahsınız adına bir görüş belirtemiyorum. Bugünde bu yazınız platformda paylaşınca yorum yazma gereği hissettim.

Yapılan araştırmaların yanlış yönden değerlendirildiğini düşünüyorum. Bu konuda siz büyüklerimizin de hatasının olduğunun altını çizmek isterim. İşitme kaybın biraz daha ilerlesin öyle cihaz kullan, çift cihaza gerek yok, şimdilik şu ilacı kullan sonra bakarız, bu yaştan sonra kullansan da olur kullanmasan da olur gibi ifadeler kullanan büyüklerimiz hem işitme engelliler camiasının sosyal yaşantısına hem de bu sektöre ciddi zaralar vermişlerdir.

İşitme kaybına uygun işitme cihazı kullanan hasta oranı: %8;
Bu imkansız çünkü sizde biliyorsunuz ki işitme testini bilgisayara girdiğinizde bilgisayar size hangi cihazların uygun olduğunu bildiriyor. Tabiki hastanelerde yapılan işitme testleri doğru ise. Her iki işlemde doğru ise geriye kalan fitting işleminin doğru yapılıp yapılmadığı buda bilgisayarla otomatik yapıldığı için hatalıysa bilgisayar hatalıdır J Kısacası sonucun bu kadar vahim çıkmasının imkansız olacağı kanaatindeyim. Sizde takdir edersiniz ki piyasada işitme cihazı satışlarının yaklaşık %25 i hastanın kulağına 4-4 lük uygun değil sebebi hastanın kulağına değil ekonomisine göre seçim yapması.

Fiziksel olarak hasarlı veya deforme olmuş işitme cihazı oranı: %57 ise Anlamıyorum, duymuyorum vb şikayetleri olan hastaların oranı: %73
ise buradan çıkan sonuç 73-57= 16 yani %16 skıntılı durum vardır. Hasarlı ve deforme olmuş cihazdan 4-4 lük verim beklemek haksızlık olur.

Yüksek sesten rahatsız olanlar: %15;
evet bütçeye göre seçilen grupta bunların olması doğaldır.

Cihazını çok az kullanan veya kullanmayan: %14;
Cihaz kullanması gerekin kullanana oranı %3,6 olan ülkemizde belirli bir yaştan sonra (çoğu durumda iş işten geçtikten sonra) cihazlanmaya başlanırsa bu oranın çok iyi olduğunu söyleyebiliriz.

Cihazı kulağına yerleştiremeyen: %6;
Bir önceki paragrafta da belirtiğim gibi Türkiye de cihaz kullanıcılarının %70 belirli bir yaşın üstünde bu sonucun çıkması kadar doğal olamaz. Cihaz kullandığı sürece kendisine gelir geleceğini bilen hangi esnaf bu konuda gerekli gayreti ve özeni göstermez.
İşitme cihazı kullanıcılarının %90 nının tek cihaz kullandığı Türkiyemizde 4-4 lük mutlu bir kullanıcıdan bahsetmek pek mantıklı olmadığını düşünüyorum.

Çözüm önerileriniz ve Yapılması gerekenler konusunda size sonuna kadar katılıyorum. Bu uygulamaları yapmayan sektör bireylerimiz maalesef bulunmakta. Ama sizde iyi biliyorsunuz ki beş parmağın beşi de aynı olmuyor. Bunun nedenle pire için yorgan yakmanın hatalı olduğunu düşünüyorum.

Kısacası Ülkemizde İşitme Engellilerin refahını yükseltmek için hem büyüklerimiz, hem içinde bulunduğumuz sektör, hemde devletimiz olması gerektiği kadarıyla taşın altına elini koymalıdır diye düşünüyorum.

Selam ve Saygılarımla
A.Serdar BALLI
www.protimisitme.com.tr

Mehmet Akşit

İlginiz için teşekkür ederim Mehmet bey.

Timpanogram, akustik refleks, OAE ve konuşma testlerinin tümünü bir arada gösteren komple odyolojik tetkikim yok ne yazık ki ama faydalı olursa 6 ay önce yaptırmış olduğum aşağıdaki linkin en sonunda işitme testim mevcut.(Özelden gönderemedim)

https://www.engelliler.biz/forum/sa...tme-testinden-ozur-orani-hesaplanmasi-53.html

Sizde takdir edersiniz ki piyasada işitme cihazı satışlarının yaklaşık %25 i hastanın kulağına 4-4 lük uygun değil sebebi hastanın kulağına değil ekonomisine göre seçim yapması.

Mehmet bey e yazmışsınız ama izninizle ben de birşeyler diyeyim bu konuda..

Şimdi biz iyi işitmediğimiz için hastaneye başvurduk.Dr. bizi teste yönlendirdi.Elimize odyogramımızı aldık.Tekrar Dr. Bey in kapısını çaldık.O da isitme testimize bakıp teşhisi koyup hafif/ orta derece snik vs..altına sağ/sol kulakta işitme cihazı kullanması uygundur diye yazdı.(Genelde tek kulak uygundur diye yazarlar.İki kulak için duymadım görmedim)Dr.lar başka birşey yazmazlar yani şöyle cihaz böyle cihaz alacaksın vs..yok..Nihayetinde elimize testi aldık sözgelimi protim işitme cihazlarının kapısını çaldık.

Siz hiç "bu cihazın bana uygun olmadığını biliyorum alsam bir işe yaramayacak ama yine de ben ucuz olanı alıyorum maalesef bütçem bu" diyen bir hastaya rastladınız mı? Diyelim ki hasta böyle dedi.Siz ikna etmeye çalıştınız mı? Yukarıda öyle yazmışsınız hasta kulağına uygun değil bütçesine uygun olanı alıyor yazmışsınız..Uzun süredir işitme kaybım var ve sürekli işitme cihazi araştırırım ama hangi cihaz bana uygun ya da değil hiçbir fikrim yok. Sadece bana uygun cihaz satın almak istiyorum derim.Satıcilar da kulağıma 5/10 tane cihaz yerleştirip beğenmemi beklerler..

Bir keresinde satıcının biri (aynı zamanda odyometrist) bazı hastalar analog cihazlardan hoşlanıyor..Siz de beğenebilirsiniz.İsterseniz bir deneyelim dedi..Sözün özü hastalar işittirmeyen cihazlardan sorumlu tutulacak en son kişilerdir.

@aserdarballı

"Büyüklerimizi" karıştırmadan hastalara uygulanan cihazlara odaklanmakta fayda var. Çünkü çalışmanın ilginç sonuçlarından biri de tek taraflı cihaz takanların memnuniyetinin, iki taraflı cihaz kullananlardan daha fazla olmasıydı. Hatta bazı hastalar "rahat etmek için cihazımın birini çıkarıyorum" bile diyordu.
Problemin temel kaynağı ne yazık ki işitme cihazı firmalarında yapılan uygulamalar. Bu kabul edilmeden sorunu çözmek mümkün değil.

Çalışmada her hastaya REM yaptık. Hiç birinin programına dokunmadık. Elde ettiğimiz sonuçlar, cihaz kazançlarının hastaların %92 sinde uygun olmadığı şeklindeydi.

İsterseniz bu çalışmayı şu şekildi genişletelim: Firmaların SGK'ya verdiği REM sonuçlarını alıp, aynı hastalar üzerinde yeniden ölçüm yapalım. Bakalım kaç hastanın sonuçları beklentiyi karşılıyor! Ben böyle bir çalışmaya gönüllü olarak katılırım.

Hasta şikayetlerini hesaplama formülün gerçekten çok ilginç. Bunu neden doğru olmadığını uzun uzun anlatamayacağım. Ama sonuçta, cihazında fiziksel problem olmayan ve aynı zamanda cihazdan şikayeti olmayanların oranı sadece %13 tü. Hastaların mevcut problemlerinin %80 ni çözülebilir olmasına rağmen, maalesef çözülmemişti. Bu problem de gelip firmalara dayanıyor.

Çalışmada karşılaştığımız cihaz markalarının ismini vermedim. Vermek de istemiyorum. Ama hiç birisi "ucuz" veya "analog" cihaz değildi. Bu nedenle kabahati cihazlara yüklemek doğru değil.
Pire ve yorgan meselesine gelince..

İstanbul'da yapılan bir çalışmada (henüz yayınlanmadığı için isim veremiyorum) cihaz denemeye gönderilen hastaların sadece %28 ine doğru REM ölçümü yapıldığı bulundu. Firmaların üçte ikisi ya REM yapmayı bilmiyordu ya yanlış yapıyordu ya da hastalara aynı REM sonucunu veriyordu!

Bu konuda şöyle bir çalışma yapılabilir: Bu siteyi takip eden cihaz kullanıcıları, bulundukları şehirde cihaz firmalarını dolaşıp, cihaz denemesi yaptırsınlar. Nasılsa ücretsiz. Firmalardan REM sonuçlarını isteyip siteye göndersinler. Herkesin gözü önünde sonuçları yorumlayalım. Ne dersiniz?

@login

İşitme kaybın, ideal işitme cihazı uygulanabilir seviyede.
İstanbul veya Ankara'ya yolun düşerse ve bana haber verirsen yardımcı olmaya çalışırım.

Aldığın tüm cihazların yanında getirmeyi unutma.

Sayın login

[FONT=sans-serif]"İsitme cihazı kullanıcıları cihazlarından memnun değillerse tek sorumlusu İşitme cihazı firmasıdır." bu ibare yanlış. işitme cihazı firmasından kasıt türkiyedeki işitme merkezleri ise, bizler zaten üretim yapmıyoruz. Şayet üretici firmalar ise emin olun teknolojinin ulaşabildiği en iyi üretimler yapılmakta.[/FONT]

[FONT=sans-serif]"İşitme cihazı firmaları bizi odyocuların insafına bırakmayacak bir cihaz üretemiyorlar mı?" Bu mümkün değil. :) ama burada şunu unutmayın, işitme testi göreceli bir testtir. Testi yapan, test makinasının kalibrasyonu, testin yapıldığı mekan, testi yaptıran vs. kavramlar testin sonucunu etkilemektedir. Test sonrası ilgili cihaza ait programa hakimiyet te önemlidir. Örn: Siz çok kaliteli bir çanak anten alıyorsunuz ama anteni kuran arkadaş yönünü takarken çok iyi ayarlayamıyor. Şimdi Problem; anten demi? takan damı? takanı iyi eğitmeyen demi? takmayı bilmeyeni işe alan damı? vs. vs.

Bizim türkiyemizde bu durumda şu oluyor. çanak anten faydalı değil kullanma :) bak sizde son paragrafta kullanma demişin. :)

Yanlış nedeni; bir aldığımız yeri seçmek çok önemli. Siz kullanıcılar ekonomik olan yeri ve markayı tercih ediyorsunuz. Seçilen ürünün kaliteli olmasının yanında satıcının işini kaliteli yapması önemli. Hastanın olayın farkında ve bilinçli olması önemli.

Örn: vatandaş 1.000 tl ye cihaz almış 3.000 tl ye cihaz almış kişi ile aynı duyma kalitesini beklemek çok saçma olur demi? tüm bunların ötesinde sizler bir aparatla duyuyorsunuz her ne olursa olsun normal bir işiten kulak gibi olmaz. Dünyanın en kaliteli ayak protezini kendi ayağınızla kıyaslayabilirmisiniz.

Konulara tam hakim olmadan, değerli dr. larımızı karalamanın da doğru olmadığını düşünüyorum.

Olayları değerlendirirken geniş açıdan bakmanızı tavsiye eder saygılar sunarım.

A.Serdar BALLI
Protim İşitme Merkezleri | işitme cihazı, işitme cihazları, işitme cihazı fiyatları[/FONT]

Fulya83

Fulya hanım cihazın tipinin anlama üzerinde etkisi var ancak çok büyük etki değildir. Sıkıntınız hakkında yanlış yere fokuslanmışsınız.

login

Rastladın m, evet rastladım. Evet ikna etmeye de çalıştım. Hastanın cevabı oğlum bu yaştan sonra böyle idare ederim buna da şükür dedi.
Siz hiç İşitme Cihazı aksesuarı diye birşey duydunuz mu? Uzun süredir işitme kaybınız var ve araştırma yapıyorsunuz ama hangi cihaz size uygun fikir oluşamadı ise demek ki araştırma yapılan yerler yanlış veya araştırma yapılırken sorulan sorular yanlış.Sadece cihaz almak istiyorum kaybımda bu denip cihaz denemeye başlamak ta hata. Hastadan anamnez alınır. Hastanın sosyal konumu araştırılmalı işitme kaybının yanında sosyal konumuna göre de cihaz belirlenmeli. Siz öğretmensiniz veya kısaca kalabalık yerde görev yapıyorsunuz tek cihaz kullanıyorsunuz çok yanlış. gibi. gibi.

Sadece ürünü satmak için satarsanız hem ticaretiniz kısa vadeli olur hemde sektörünüze ihanet etmiş olursunuz. Mutlu müşteri hedef kitlenizi arttırır. Mutlu müşteri sadık müşteridir.

Siz işitme engelliler de şunu unutmamalı ki; siz cep telefonu gibi bir eşya almıyorsunuz, işitmenizi sağlayan UZUV alıyorsunuz.

Anlamadım msjınızu

Kısacası Kulak arkası veya kanal içi olması konuşmayı ayırt etmede çok büyük etken değildir.

Sayın Mehmet Akşit

Onu karıştırma bunu karıştırma dersek çözüm çok adil olmaz. Bazı grupların çıkarları olacak diye sektöre yıllardır hizmet vermiş bir grubu ezip geçmek de hiç adil değildir. Kurunun yanında yaşları da yakmak hiç adil değildir. Oy toplamak ve çıkar sağlamak için muhalefet olmak da hiç adil değildir.

İki kişinin bakış açıları uyuşmadığı zaman karşılıklı düşünceler herdaim ilginç olarak yorumlanmıştır.

Neyse Mehmet Akşit Bey size çalışmalarınızda başarılar dilerim. Sizi tanımam etmem ama sizden ve çalışmalarınızdan iyi veya kötü bahsetmem doğru değildir. Ben çalışmalarınız karşısında düşüncelerimi belirttim. Amacım polemik oluşturmak değildir.

Sizden ricam açıklamalarınızı yaparken hizmet ettiğiniz yerleri iyi gösterip diğer geri kalan yerleri yakmamanız.

Size ve çalışma arkadaşlarınıza başarılar diler. Saygılar Sunarım.

A.Serdar BALLI
www.protimisitme.om.tr

@aserdarballı

Öncelikle "yanlış" demeyelim.Benim dogrum sizin yanlışınız olabilir.Herkesin kendi dogrusu vardır..Ona birşey diyemem.Ben hicbir zaman odyometrislere bir genelleme yapmadım.Onlarcasıyla da muhatap oldum.Bunlar iş bilmiyor kolaycılığına kaçmadım.Ben zaten geniş perspektifden baktığım için sizleri degil dogrudan üretici firmaları suçluyorum.

Testler subjectif olabilir demişsiniz.Çanak anten örneği vermişsiniz..Ben sadece bir defa test yaptırmadım.Elimde onlarca test var.Hepside birbirine yakın değerler gösteriyor.3 bin tl lik cihaz kullanıyorum.Yani 1000 tl gibi ucuza da kaçmadım.Sizce 45-50 db olan kaybıma yeterli gelmiyor mu bu alet? 10 bin tl mi vermem gerekiyordu acaba? Kaldı kı daha pahalı olanları da denedim..Onlarca cihaz denedim..

Bakın siz de bu foruma giriyorsunuz..Ben cihazından memnun olan pek görmedim..Benim gibi düşünen onlarca kişi var bu forumda.. Ayak protezi örneği vermişsiniz.O protez işini yapıyor..Hastayı yürütüyor.Bizim taktığımız cihazlar işittirmiyor.Kullandığımız zaman karşıdakini duyamıyoruz.Yani nasıl örnek veriyorsunuz anlamiş değilim.Kimse bu cihazlar ile sağlıklı bir insan gibi duyamıyorum demiyor..

Cihaz işe yaramıyor ya da çok az yarıyor diyor..Cihazlar tanıtımlarında ne vaat ediyor ne veriyor..Yani uzayda yaşamıyoruz.Hepimiz biliyoruz..Sizin amacınız cihaz satmak bizim amacımız da işitmek maalesef bir noktada buluşamayacağız.Bilmukabele saygılar..

@aserdarballı

Verdiginiz örnek uç..Kimse bu cevaptan (almak istediginiz cihaz size uymaz)sonra o cihazı almaz.1000 kişiden biri ancak..Alsa da ertesi gun geri getirir..Artı olarak bütün cihazların işittirmesi lazım eger adları işitme cihazıysa örneğin bana 1000 tl lik cihaz da olur..Neden olmasın? Biri vestel digeri regal biri arcelik digeri altus ikiside film oynatıyor mu..Belki biri daha nettir...O kadar fark olsun degil mi? Şimdi isitme cihazı alıyoruz isitmiyoruz.Bakın duyuyoruz ama ses berrak net değil demiyoruz..Başka marka alıyoruz o da öyle
..Yanılıp bir daha alıyoruz.......Ben de diyorum ki artık almayalım..

Şimdi o kadar yazdınız.Beni icinden tek "2 cihaz takmalısınız"ifadesi düşündürdü..Kesinlikle katılıyorum.Bu şekilde işitmenin daha iyi olacağını düşünüyorum..Yalnız Dr. Bey bana tek kulakta kullanması faydalı olur diye rapor yazdı..Devlette tek kulağı karşılıyor zaten..Yani herkese aynı muamele..Dr. bey yazdıgına göre vardır bir bildiği diyorum.(!)

login

Yeni uye oldum bu mesajimla haydi Bismillah diyorum foruma. Size aynem katiliyorum.

isitme kaybim 55desibel civarlari 4.cihazim earnet royal mikro power 12 kanal memnun muyum değilim. Beklentilerimi karşılamadı.
Teknoloji ne kadar gelişirse gelissin iş odyoculara kaldigi surece bu cihazlar çöp sahsi düşüncem.

Ne zamanki cihazlari deneme sansimiz olur ve cihazları odyoculara gerek kalmadan kullanma ya baslariz o zaman verim alırız.

Bir benzetmede benden olsun en kaliteli futbol takimlarini acemi antrenorlere teslim ederseniz o takim Real Madrid de olsa çuvallar.
Bizim işte buna benziyor en kaliteli cihazi da alsak acemi işini bilmeyen odyocular cihazin cuvallamasina sebep oluyor.

Usta işini bilen odyocuyu bulmakta samanlikta iğne aramak gibi.
Velhasil isitme cihazi şirketleri otomatik ayar benzeri ozellik getirip bizi odyocularin elinden kurtarmadigi sürece daha çok cile çekeriz.
işini iyi yapan odyoculari haric tutuyorum onlarda istisna.

Foruma hoşgeldiniz..Dr.lar ile odyocular arasındaki polemikte taraf değilim.Ben doğrudan isitme cihazı üreticilerini sorguluyorum..Burada dr.var odyolog odyometris var.Bu cihaz firmalarından bir tek kişi yok..Ürünlerine sahip çıkmıyorlar..Ürünlerin pazarlamasını yapıp ortadan kayboluyorlar..

arz talep meselesi:eek: insanlar duymak icin canlarini verirken cebindeki ucbes lirasini yemeden duymak icin harciyor duymamak kolaymi:(

eski analoglar bile satilirken dijitalleri haydi haydi satarlar
cokta inkar etmeyelim simdi valla billa isitme cihazlari olmasaydi ben olmustum kii dudak okurum ama su nalet cinlamalar icin bile isitme cihaziyle gozumu aciyorum

kim ne derse desin allaha sukrediyorum dunyamiza biraz ses getiren isitme cihazima

Öncelikle "yanlış" demeyelim.Benim dogrum sizin yanlışınız olabilir.Herkesin kendi dogrusu vardır..Ona birşey diyemem.Ben hicbir zaman odyometrislere bir genelleme yapmadım.Onlarcasıyla da muhatap oldum.Bunlar iş bilmiyor kolaycılığına kaçmadım.Ben zaten geniş perspektifden baktığım için sizleri degil dogrudan üretici firmaları suçluyorum.(!)

Bu fikrinize katılmıyorum. Suçlu tabiki sadece firmalar değil aynı anda uygulayıcılardır. Doğrularınıza saygı duyuyorum. Amacım sizi yargılamak değil, doğru bildilerimi paylaşmak.

3 bin tl lik cihaz kullanıyorum.Yani 1000 tl gibi ucuza da kaçmadım.Sizce 45-50 db olan kaybıma yeterli gelmiyor mu bu alet? 10 bin tl mi vermem gerekiyordu acaba? (!)

Asla böyle bir ima içeren yaplaşım yapmadım. Yapmakda yanlış olur. @Mehmet Akşit Hocamızın bir paylaşımında da dediğim gibi DoğruUzman+DoğruCihaz+DoğruUygulama=MÜKEMMEL SONUÇ

Ayak protezi örneği vermişsiniz. O protez işini yapıyor. Hastayı yürütüyor. Bizim taktığımız cihazlar işittirmiyor. Kullandığımız zaman karşıdakini duyamıyoruz. Yani nasıl örnek veriyorsunuz anlamiş değilim. Kimse bu cihazlar ile sağlıklı bir insan gibi duyamıyorum demiyor..(!)

Adı üzerinde örnek verdim. Orada çıkarılması gereken mesaj vardı. DoğruUzman+DoğruCihaz+DoğruUygulama=MÜKEMMEL SONUÇ bu denklemde bir yerde hata varsa sonuç değişir.

Artı olarak bütün cihazların işittirmesi lazım eger adları işitme cihazıysa örneğin bana 1000 tl lik cihaz da olur. Neden olmasın? Biri vestel digeri regal biri arcelik digeri altus ikiside film oynatıyor mu..Belki biri daha nettir...O kadar fark olsun degil mi? Şimdi isitme cihazı alıyoruz isitmiyoruz. Bakın duyuyoruz ama ses berrak net değil demiyoruz. Başka marka alıyoruz o da öyle..Yanılıp bir daha alıyoruz..Ben de diyorum ki artık almayalım.(!)

Şahsen probleminizin devam etme sebebi bakış açınızdan kaynaklandığını düşünüyorum.

Yalnız Dr. Bey bana tek kulakta kullanması faydalı olur diye rapor yazdı..Devlette tek kulağı karşılıyor zaten..Yani herkese aynı muamele..Dr. bey yazdıgına göre vardır bir bildiği diyorum.(!)

Haşa Allah boşuna iki kulak ve iki göz vermiş. Doktorumuz tek kulaklık dediği an biz tek kulaklıkla iki kulağı olan gibi işitecez.

Selam ve Saygılarımla
A.Serdar BALLI
Protim İşitme Merkezleri | işitme cihazı, işitme cihazları, işitme cihazı fiyatları

isitme kaybim 55desibel civarlari 4.cihazim earnet royal mikro power 12 kanal memnun muyum değilim. Beklentilerimi karşılamadı.
Teknoloji ne kadar gelişirse gelissin iş odyoculara kaldigi surece bu cihazlar çöp sahsi düşüncem.

Burada işini bilmeyen odyoculara demek istediniz galiba :)

Bir benzetmede benden olsun en kaliteli futbol takimlarini acemi antrenorlere teslim ederseniz o takim Real Madrid de olsa çuvallar.
Bizim işte buna benziyor en kaliteli cihazi da alsak acemi işini bilmeyen odyocular cihazin cuvallamasina sebep oluyor.

Bakın ne güzel dile getirmişsiniz ACEMİ kelimesini. :)

Ne zamanki cihazlari deneme sansimiz olur ve cihazları odyoculara gerek kalmadan kullanma ya baslariz o zaman verim alırız. Usta işini bilen odyocuyu bulmakta samanlikta iğne aramak gibi. Velhasil isitme cihazi şirketleri otomatik ayar benzeri ozellik getirip bizi odyocularin elinden kurtarmadigi sürece daha çok cile çekeriz. işini iyi yapan odyoculari haric tutuyorum onlarda istisna.

Burada da yanlış yapılan veya bilinen birşey var, cihazlar deneniyor ve piyasadaki %90 cihaz işitme testinize göre otomatik ayarla ayarlanabiliyor. Ortama göre otomatik geçişle çalışan cihazlar bilem var :)

Lütfen piyasaya yaklaşık 25-30 yıldır hizmet vermiş odyometrist camiasındaki arkadaşları hiçe sayacak şekilde ithamlarda bulunmayalım. Beş parmağın beşi bir değil tabiki. Ama meslekler arası yersiz mücadelelere sizler de ortak olmayın.

Pek yakında gerekli alt yapı çalışmaları tamamlandığında herşeyi tüm açıklıkları ile marka, reklam vs içermeyen sadece ve sadece işitme engellileri bilinçlendirmek ve bilgilendirmek olan https://www.facebook.com/groups/102220663813878/ bu facebook grubundan takip edebilirsiniz.

Selam ve Saygılarımla..
A.Serdar BALLI

Üst Alt