Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Cihazı kullananların sosyalleşme deneyimleri..?

angarali061

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 1 senedir her iki kulağımda işitme cihazı kullanıyorum. Sinirsel işitme kaybına sahibim. Sosyal hayatta algılamada yaşadığım sorun psikolojik olarak oldukça kötü etkiliyor. Bazen de psikolojik olarak anlamadığımı düşünüyorum. Nedeni ise algılama kaybı olduğu için kafaya çok taktım anlayacağım veya anlamayacağım mı tamamen ona odaklandım. Onun dışında gün içerisinde anlamakta zorlandığım durumlar olursa o gün çok keyifsiz oluyorum.

Hepsinin dışında sizlerin sosyal hayatınızda işitme kaybınız ne derede önem teşkil ediyor. Eşiniz,sevgiliniz sizin durumunuza karşı nasıl ? Bekar olan arkadaşların benim gibi özgüven problemi yaşayıp kimseye açılamama gibi durumları söz konusu mu ?
Sürekli kafamda daha da kötü olacak düşüncesi dönüp duruyor. Bakalım umarım sabırlı olmayı öğrenebilir ve duruma adapte olurum.

Sizlerinde tecrübeleriniz,düşünceleriniz,hayatınızdaki insanların bakışlarını bekliyorum. Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

once kabul edeceksin isitme kayipli oldugunu.
sonra en az ne kadar etkilenirim. diye care aricaksin.
buda isitme cihazi.
yemenden, sosyal hayatindan feragat ederek cihazinin en verimlisini edinip ozenle kullancaksin.
duymadigin yerdede piskinligi elden birkmadan duymuyorum ben diyebileceksinki, insanlar daha anlasilir konussun. anlasilir konusmuyolarsa salla gitsin onlarin kaybi diyebileceksin.
kiz arkadasmis erkek arkadasmis seni kabul ediyorsa oyle kabul etsin. etmiyorsa elini sallasan ellisi der gecersin.
bu isitme kaybini biz begenerek almadik.allahtane gelene boynumuz kildan ince diye tevekkul edeceksin.
sizlanmakla elimize bisey gecmez. gozlerimiz isitme kaybini telafi ediyor yerine gore allaha sukur.

Merhaba benım bebegın suan 6 aylık ve ıkı kulak ta işitme kaybı var hafif derecede sağ 45 sol 40 dıye soylendı. Aılemde bıldıgımız hıc kımse yok gebelıgımde ateşli hastalık geçirmedim çok üzülüyoruz kendımızı parçaladık duvarlara vurduk ettik ama ne ye fayda... her gün kendımı suçlar hale geldim hmılelıgımde ne yaptımda boyle oldu dıye ama üzülüyorum sadece hepsi bu.. cihaz phonak oticon dediler idis kadıkoye gıttık sadece otıcon satıyor phonak yok maxtone gıttık orda phonak var sanırım ama bır odyolog bu ısıtme kaybında cıhaz kullanmayalım dedi sonra döndük geri.. ama bebegımhep huzursuz sesimle hıc sakınlestıremıuorum bazen duyuyor bazen duymuyor sensorınal kayıplı olan doğumsal olan kişiler bana biraz açıklamada önerılerde bulunun lütfen..

siz bu kadar gerginken bebek tabi anneden etkilenir. 40 45 db kayipla yakin sesleri duyar ve anlar. kii bide bebek 6 aylik. bide yenidoganlarin bazisinda isitme kaybi biraz duzelebilirmis.cihaz icin odyologun tavsiyesine uyarsaniz daha iyi bence.
konusma vaktinde alirsiniz cihazi. kayip az.
sizi cok guzel duyordur. konusun onunla sevginizi gosterek. uzuntuyle kendinizi bitireceginize enerjinizi sevginizi cocuga verin.
isitme kaybi dunyanin sonu degil. allah beterini gostermesin.

@Kaya14
Yapılan ölçümleri gönderebilirsen bir incelemek isterdim.
İşitme kaybı varsa, zaman kaybetmeden cihaz kullanmaya başlayın. Kayıp ne kadar azsa işitme cihazı o kadar çok işe yarar.
Forumda yapılan iyi niyetli ama yanlış yorumlara inanmamak gerekiyor. İşitme kaybına zamanında müdahale edilmezse bebeğin beyni sahip olduğu potansiyelden daha az gelişir. Hafızası zayıf kalabilir. Anlama ve konuşma problemleri kalıcı hale gelebilir. Eğitim süreci olumsuz etkilenir. 6 aylıkken işitme kaybının fark edilmesi çok önemli. Bu avantajı iyi kullanın.
İşitme cihazını hemen takmayalım denilen yere ve kişiye bir daha uğramayın. Bilgisi yetersiz demektir. Kadıköy'de Duysel'e giderseniz benim selamımı söyleyin. Yardımcı olurlar.
Geçmiş olsun

psikoloji lisans sahibi oldugunuzu bildigim odyoloji doktorali sizin gibi birinin isitme kaybinin hafiza zayifligi yaptigina inanarak yazmaniza hayret ettim uzuntu duydum mehmet bey.
size edisonun hayatini okumanizi tavsiye ederim.
isitme kaybi duyarak yapamadiklarimizi dikkat yoluyla duyanlardan daha basarili olanlarin cogunlukta oldugunu dusunuyor ve biliyorum.
isitme kaybinin zekaya zarari yoktur. esefle hatirlatirim size.

tuh yaa:eek: bu allameler ısıtme kaybını ıyı edıyoz edıcez mavalıyla ne kadarda kendılerını yucelterek ısıtme kayıplıları dunya yuzunden sılmeye ahdetmısler mukemmelıyetcılık ıddıasıyla.

o kadar cok ısıtme kayıplı olan dunyamızda demekkı bu savlara bakınca bıtek zekasız ısıtme kayıplılarmıs:p

Bu önemli bir konu.
Hafif, çok hafif işitme kaybı olanlara hani, "boş ver yaa" tarzında şeyler söyleniyor ya... O "boş ver" dedikleri konunun ciddiyetini iyi anlamaları gerekiyor.
O tür nasihat verenler yüzünden bir çok insan zamansız hafıza zorluğu yaşıyor. Halbuki işitme cihazları bunun önüne geçebiliyor.
İşitme kaybı ne kadar azsa, cihazın yararı o kadar fazladır.

niye kimse derdi varken elalemin bosver ya sina baksinki.derdi icin tabi careler ariyordur. ariyoruzzzzzz. ama maalesef bu yolda ilerlerken bilgisiz paragoz insanlarlada cebellesiyoruz paramizla aptal yerine layik goruluyoruz sirasinda. pekte sallamam aslindaya uzulen kaderdaslarimida goruyoum.

konuya donersek kayanin bebegi butungun uyuyor yaninda konusulani duyacak isitmesi var. yatarken terlicek kusucak. cihazda bozulucak.
eeee gelsin musteriler cihaz saticilarina. ustelik kucucuk bebegin isitmeside zarar gorebilecek yuksek seslerle ayarliyan isguzar birine catinca.
onemli degil cihaz saticilari tekrar tekrar cihaz satsinlar.
isitme kayipli hicbir kafayi kaybeden gormedim simdiye kadar. derdi veren allahim sabrinida veriyor. kulak duymuyorsa baska alternatifleride kullanmak icin akil vermis allah bize.

Sessizlik beyinlerimizin gelişmesini sağlayabilir

[FONT='inherit']2013 yılında biyolog Imke Kirste, farelerin beyni üzerinde sesin etkisini test ediyordu.[/FONT]
[FONT='inherit']Sonuçlar şaşırtıcıydı. Seslerin kalıcı bir etkisi yoktu, ama günde 2 saat sessizlik hafızada önemli rolü olan hipokampustaki hücre gelişimini tetikliyordu.[/FONT]
[FONT='inherit']Bu yeni büyüyen beyin hücrelerinin sağlık için faydası olmasa da, bu hücreler işlevsel sinir hücrelerine dönüşüyor.[/FONT]
[FONT='inherit']Eğer sessizlik ve sinir hücreleri arasındaki bağ insanlarda da kurulabilirse, sessizliğin bunama ya da depresyondan muzdarip olan hastalara yardımcı olmak için kullanılması mümkün olabilir.[/FONT]
Sessizlik sosyal medyanın panzehiri

[FONT='inherit']Erling, "Tatmine ulaşmak için tekrar ve tekrar telefonlarımıza bakıyoruz" diyor.[/FONT]
[FONT='inherit']"Ancak tatminin aksine, gürültü yaratan bu tür uyarıcılar kaygıya ve olumsuz hislere yol açıyor. Sosyal medyaya takılıp kalmış olabiliriz, ama bu mutlu olduğumuz anlamına gelmiyor."[/FONT]
[FONT='inherit']"Sessizlik bunların tam tersi" diyor Erling. "Yapmakta olduğunuzla bütünleşme... Başka insanlar ya da şeyler aracılığıyla yaşamama."[/FONT]

Üst Alt