Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullandığımız halde işitme kaybınız artar mı?

chauche

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bu sorunun cevabını cok merak edıyorum

Bende çok araştırıyorum kullanırsak artar mı kullanmazsak artar mı yada tek taraflı işitme kaybı zamanla diğer duyan kulakda da işitme kaybı başlar mi bu sorularima hiç cevap bulamadım kaç doktara gittim odyometristlerle görüştüm ama net birşey diyen yok

Artabilir de artmayabilir de bunun çeşitli sebepleri var. Mesela yüksek sesle müzik dinlerseniz veya yüksek sese bir şekilde maruz kalırsanız artabilir. Bende yıllardır işitme cihazı kullanıyorum şimdilik artmadı sanırım bu durum kişiden kişiye değişiyor.

Yaş itibariyle zamanla artabilir. Birde bunu belli zamanla ölçülen işitme testlerine bakılmalı.

92 yılından beri cihaz kullanıyorum, işitme cihazını duymak için öyle yada böyle kullanmak gereklidir, sorunuza gelecek olursak, Allahın takdiri ve sizin kulağınızı korumanıza bağlıdır, ben yüksek ses şarkı dinlemeyi seviyorum küçüklüklüğümden beri büyük kulaklık takarak dinliyorum fakat, gürültü, stres, psikoloji, alkol vb. kısacası insana zarar verecek her türlü şeyler ne yazık kayba etki yapıyor bunu yaş aldıkça farkına vardım...

Üst Alt