Sevgili shukufe,
Ben cihaz kullanmadan 10-12 yıl belkide daha uzun zaman önce kulaklarımda çınlama oluyordu cihazda kullanmıyordum.Yani o zaman işitme cihazlarının varlığından habersiz yaşıyordum.
Cihazla tanışmadığım yıllarda kulaktaki çınlamaları biliyorum,yani kulak çınlamaları bana yabancı değil ama cihazla değil kendiliğinden geçti benim tahminimce işitme kaybım tamemen ilerleyip işitmem sıfırlaşınca çınlama kesildi.
Cihazssız kendimi ıssız bir adada tek başıma sanıyorum o kadar ki sessiz bir ortam.
Tabi bazen bu sessizlik aslında bir nimet
Misal televizyon,müzik sesi,çocukların sokaktaki bağırma sesi,pazarcıların bağırmalarından rahatsız olduğumda çıkarıyorum veya kapatıyorum, sessiz ortam da baş ağrısıda olmuyor ama sürekli takmayıncada kulak tembelleşiyor.
Anolog cihazım bozulup cihazsız kaldığım dönemde sağ kulak sol kulaktan %50 iyi duyuyorken cihaz kullanmadığım için şu anda çok az duyuyor.
Acaba sağ kulağıma cihaz kullanırsam eski haline dönermi sağ kulağım ?
Bu arada ben kullandığım cihazla sadece sesleri duyabiliyorum anlama yok,dudak okuyabildiğim için yüzüme karşı konuşulunca konuşmaları anlıyorum arkam dönükken sesden başka bir şey duymuyorum.
Cihazlıyken,musluktan akan suyun sesini,bardak kırılınca çıkardığı sesi,kapının zil sesini oda kapısı açıkken,çalan telefonun sesini falan duyabiliyorum.Misal muslukta akan suyun sesini musluğu kendim açtığımda duyabiliyorum başkası açtığında duyduğumda sesi ayırt edemiyorum.Cihazla 50-60 metre uzaklıkta camide okunan ezan sesinide duyabiliyorum.