Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanıyorum. Çalıştığım yer açık ofis ortamı, çok gürüldü var..?

tHe_GaMe

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

Ben 3 Yıldır Bİr lojistik firmasında çalışıyorum 1Yıl boyunda kendimize ait ofisimiz vardı sonra ofisten bizi aldılar

açık ofise koydular aşağı yukarı 27 kişi ofis çalışanı var ve hepsi telefonla konuşuyor sürekli şöforler de geliyor gidiyor işimin gereği telefonla ve sürücüler ile konuşmam lazım fakat kendi ofisimizden alınca sesden dolayı cihaz ötüyor ve sürekli başım ağrıyor iş yeri hekimine söyledim kendisi bana uygun pozisyon var ise yerleştiriler dedi yok ise tazminatini verip çıkarırılar dedi bu konuda ne yapmam lazım önerileriniz varmıdır ?

gurultude konusmayi anlama cihaz kullananlar icin zordur, helede ileri kayiplilardA:(
gurultuden dolayi isitme cihazinin ottugunu bi sizden duydum. cihazinizi degistirmeyi dusunun bence. bide kalibiniz uymuyor olabilir.
bide tekrardan odyometristinizi gorun. belki ayarlarinda sorun olabilir. bide volum kontrolu olan cihazlardan edinirseniz seslerden rahatsiz oldugunuzda sesini kisabilirsiniz. her cihazda volum kontrol yok.
is degistirmek baya zor istir:(

Ayarlarında herhangi bir sorun yok belkide Kalıptan dolayıdır çok ses olduğu için baş ağrısı yapıyor şu anda ses ayarı 3 de eğer 2 ye getirirsem karşımdaki insanları anlamakta zorluk çekiyorum cihazı kulağımdan çıkardığım zaman başımın ağrısı 15 20 dakika sonra geçiyor sol kulağım tamamen hiç duymuyor ben ameliyat oldum sinirler ve dokular ölmüş doktor bana sol kulağın duymadığı için sağ kulağına basinç yapar diyor

duymayan kulak nasil basinc yapacak:)doktor yalan soylemis:eek: benimde bi kulagim onlarca kere ameliyat oldu. ama oyle basinc filan yapmiyor.
tek kulak duymak zordur:(duymayan taraftan gelen sesleri hic duymazssiniz yakinlardaki. bide dengeniz bozulur oraya buraya carpma kolay:(
sizin tek kulak oldugunuzdan isitme cihazi icin para kitmayin. eski modellerdense cihaziniz, onlarda otme yapabiliyor.bideamman yuksek sesle kullanmayin cihazinizida, biraz daha idare etsin duymaniz. yuksek sesle cihaz kullanirsaniz daha cabuk geriler isitmeniz.

araba seslerini ve gürültüleri işitme cihazını aldığınız yerden bu şikayetlerinizi söylerek ayarlattırabilirsiniz. Gerçekten yararının olacağını düşünüyorum eğer araç sesleri patlamalı gibi geliyorsa sesler yüksek geliyorsa cihaz ayarında sıkıntı var demektir cihazlar tamamen dijital olduğu için en ince ayrıntısına kadar ayar yapılabiliyor.Cihaz ötme yapıyorsa ; Kalıbınızı iyi bir firmadan tekrar yaptırın bazı işitme cihazı merkezleri baştan savma yapabiliyorlar. Cihazda cızırtı tarzında bi problem varsada cihazınız arızalanmış demektir. Yani size işitme cihazı merkezi yolu gözüküyor :D özelden ulaşabilirsiniz

işitme cihazı kullanıyorum çalıştığım yer açık ofis ortamı çok gürüldü var

[FONT=sans-serif]Merhabalar Arkadaşlar[/FONT]

[FONT=sans-serif]Ben 1.5 Yıl boyunca Kapalı bir Ofiste Çalıştım SOnra Ben 60 Kişilik Olan Açık Ofise Aldılar Sürekli Tefonla Konuşuyorlar Bağrışıyorlar Bir biriyle yüksek sesle konuşuyorlar Ben bundan Rahatsız oldum ve Çok Gürüldü mevcut[/FONT]
[FONT=sans-serif]Sonra bunu Yöneticime danıştım Uygun bir Yer olmadığını söyledi Sonra Bende İş Yeri Hekimine çıktım Kendisi Bana Çalıştığının Yerin Ses DB 70 Dedi eğer 85 Olsaydı sana Recete Yazardım dedi Sonra Bende Engelli Raporumu Getirdim[/FONT]
[FONT=sans-serif]Engelli Raporumda İyi İşitme Gerektiren İşlerde Çalışabilir Diyor Fakat ben burdaki Gürültülerden birşey Anlamıyorum ve Doktor Bana Recete Verdi : Bunu İnsan Kaynaklarına Ver Gereğini Yaparlar dedi Tazminatini yada Bölüm var ise oraya yönlendirirler dedi [/FONT]

[FONT=sans-serif]bu Şekilde Yazmaktadır:sensörinöral İşitme Kaybı bulunan Gökhanın İyi İşitme Gereken İşlerde Çalışması Uygun değildir Kendileri İçin Niteliğinin Bu Uygun Olması gerekir Gürültü Ortama girmesi Kişisel koruyucu donanım olması gerekir .[/FONT]

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun, bende ortopedik engelliyim, ancak son 3-4 yıldır benim de sol kulağımda işitme kaybı başladı, iç kulak kireçlenmesi teşhisi kondu, aynen senin gibi bende ofiste çalışmaktayım, ve çalıştığım ofis sessizlik gerektiğinden gelen kişiler kısık sesle konuşmak zorunda olduklarından bu insanların ne istediklerini anlamakta zorluk çekiyorum. Kendi açımdan Yapabileceğim her hangi bir şey yok gibi. Allah bizlere kolaylık versin inşallah. Konumumu değiştirme şansım olmadığından katlanmak zorundayım... Not.İşitmemle ilgili bir raporum yok... Zaten %50 ortopedik engelliyim ve vergi muafiyetim var.

Özel sektördeyim aslan Türk O Dediklerinden arşiv var ama yeri biraz daha sıkıntılı
Çapa63 İlgin için Teşekkür ederim Benim Sol Hiç duymuyor Diyorum ki Receteyi İnsan Kaynaklarına Versem Gönderirlermi beni yoksa başka bir yer mi verirler Şu Anda cocuk bekliyorum o yüzden hareket edemiyorum

Özel sektör ise işin biraz zor, çünkü özel sektör bu tür sorunlarda çözüm üretmiyor, zorluk çıkarmaya bakar diye düşünüyorum, inşallah senin için hayırlısı olur....

Üst Alt