Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanıyorum. Kendi sesimi çok yakından duymam normal mi?

niran

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
işitme cihazı kullandığımızda kendi sesimizin çok yakın gelmesi normal mi? Bazen toplum içinde konuşurken ya da karşılıklı da olsa sesim fazla geliyor diye sesimi yükseltmiyorum ve de bu alışkanlık oldu. ama söylediklerim anlaşılmıyor.bir konu anlatacak olsam sesimi yükseltmekten çekiniyorum. sesini yükselt diyorlar.karşılıklı da olsa aynı sorun oluyor.

sizlerde de böyle bir durum oluyor mu?yoksa benden kaynaklanan bir durum mu? ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musnuz?

bu çok doğal bir durum... çünkü cihazınız dış sesleri yükselttiği gibi sizin sesinizi de yükseltip tekrar size veriyor... cihazı ilk kullandığım zamanlarda bana da bir çok kişi "anlayamıyorum, biraz yüksek sesle konuşur musunuz" demiştir...

sanırım daha yeni cihaz kullanmaya başladınız... zamanla alışacaksınız, dert etmeyin bunu kendinize...

bense tam tersi sesim bana tam net gelemdiğinden çok yüksek konuşuom galiba :confused::p;););) napalım sevenlerim katlansın dimi yani:confused:

Firdevs güldürdün beni.... Evet bizlerde de ileri derece işitme kaybından ötürü, bırakın dış sesleri kendi sesimiz bile gelmediğinden bağırarak konuşuyoruz... Ama sevenlerimiz bize katlanıyor.... :) :)

ilk cihaz kullananlarda bu durum normal.aslında cihazı yeni kullanmıyorum, ama bu sorunla zaman zaman karşılaşıyorum.yakındaki arkadaşımla veya uzaktaki ilede konuşursam bazen sesim az geliyor.özellikle toplum içinde konuştuğum zaman ,birşey anlatacağım zaman oluyor.ben de cihazın ayarlarıyla ilgili bir durum mu onu merak ediyorum.
hani ilk defa cihaz kullansam anlıyacağım bu durumu ama öyle değil.

toplum içinde ya da gürültülü bir yerde siz dış sesleri fazla duymadığınızdan, yine sessiz bir ortamdaymışsınız gibi sessiz konuşuyorsunuz... fakat konuştuğunuz kişi ortam gürültülerini de aldığından sizin sesinize odaklanmakta zorluk çekiyor ve sesinizi yükseltmenizi istiyor, hepsi bu....

ANTİ ABİ ben ise çok gürültülü ortamda illa yine kendi sesimi duycam yaa bağırıom galiba ;););) benimki alışkanlık olmuş siz bakmayın bana ;););) NİRAN KARDEŞ bence siz işitme cihazının ayarlarına baktırın işitme merkezinde varsa tv yada müzik açtırın gürültülü ortamda kendi sesinizi ve karşınızdakilerin seslerine ve sessiz ortamda tepkilerinizi ölçün ayarlarını öle yaptırın.. kafanıza takılan sorunları ancak böle çözebilirsiniz:confused:

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

ANTİ ABİ ben ise çok gürültülü ortamda illa yine kendi sesimi duycam yaa bağırıom galiba ;););) benimki alışkanlık olmuş siz bakmayın bana ;););) NİRAN KARDEŞ bence siz işitme cihazının ayarlarına baktırın işitme merkezinde varsa tv yada müzik açtırın gürültülü ortamda kendi sesinizi ve karşınızdakilerin seslerine ve sessiz ortamda tepkilerinizi ölçün ayarlarını öle yaptırın.. kafanıza takılan sorunları ancak böle çözebilirsiniz:confused:

işin açıkcası böyle birşeyi sorun etmiyordum yada farkında değildim.arkadaşlar sürekli uyarınca kafama takılmaya başladı,bu durum.artık cihazın ayarlarına baktırırım.

niran kardeş eğer arkadaşlarınız sizi sürekli uyarıyorsa ayıp ediolar:mad: ben tepkimi veririm ya alışır yada çeker gider kimse beni çekmez zorunda değil.:mad: beni bir tek kalıpta yaşadığım sorunlarda oda cihazın sesleri bana değil dışarı vermesi konusunda uyarıolar.buda normal bişidir.ama siz en kısa zamanda işitme cihazı merkezine gidin ayarlarını değiştirin denemelerinizi yapın.. olmasaa yine gidersiniz işitme cihazına bağımlı kaldıysak kullanmasınıda bimek gerek:)

arkadaşlarım beni eleştirmek için değil de söylediğim şeyi anlamak için haliyle oluyor böyle şeyler. ama dediğiniz şekilde ayarlara baktırıcam olmazsa da artık kullanmasını bilicez:)

yaa benmi cok sagirim banada kendi sesim az gelir :( bagirmaaa diyen olur napalim sagiriz iste anlayin derim bende:eek:

ben bagırmak istersem cihazın sesini sonu kadar açıyom bak o zaman sese millet kulak larını kapatıyor sanki höpörlör gibi canlı yayın

Bilgilenelim diye söylüyorum cihaz denemelerim sırasında sıkça kendi sesim çok yüksek dedim ve ayarlıyorlar ,ayarlarla ilgili bir sorun bence ...

bende starkey kullanıyorum.. hoca ezana başladımı bende farklı tepkiler oluyordu. ambulansı kavga sanıyorum ezanı ambulans birkeresinde ülen ne olmuşta bu ambulans bagıryor dedim. cemaat gülmeye başladı.. anladım tabi faka fastım söyleyin bakalım birimi yellendi yoksa sandalyemi çekildi???
cevap bilemedin EZAN okunuyor puuuuf :D

Üst Alt