Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanlara sesi anlama egitimi?

Muzo

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
1
Merhabalar,
Şöyle bir sorun var işitme engelliler için deyince işaret dilillerini kullanıyorlar..
peki biz işitme cihazı kullanlara kullandıgımız işitme cihazı ile konuşmayı anlama teknikleri için ne yapmamız gerek?
yani işitme cihazı ile tekrar anlamayı kazan bilirmiyiz eğitim ile? böyle bir eğitim var mı bilenler bilgi sahibi olanlar var mı lütfen? bu konuda fikirleri olan?

ilahi muzo:eek:sen cok yasa emi.
egitimle konusma anlasilsa ortalikta sagir kalirmi.koklear implant takildikta bu senin dedigin konusmayi anlama teknigi:padina; arkamda durup kelime kelime konusmalarini benimde o konusulani tekrar etmem istenmisti. bu senin dedigin olmali. hayatim boyunca dudak okuyarak konusmayi anlayan ben bisey anladiysam arap olayim:(kafami ceviriverirdim anlamak icin. hiskablelvuku:p

ben bugün 2 gün evde denedim 10 kelime ögrendim anladım ama ;)

Sevgili arkadaşlar, okul öncesi dönemde başlayan işitme engelli bir birey cihaz veya koklear implant kullanıyorsa, özel eğitimle konuşabilir hale gelmektedir. Sadece işitme engelliler ile çalışan rehabilitasyon merkezleri var. Buralara giderseniz bunu kendi gözlerinizle görebilirsiniz.
Sevgiler.

Üst Alt