Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanma zorunluluğu ve psikolojik durumum hakkında..?

Uıess

Yeni Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, iki kulağımda tam olarak hatırlamıyorum fakat ciddi bir kayıp var. Yanlış anlaşılmasın sesleri hala duyabiliyorum fakat insanlarla konuşurken ve de sesleri anlamada sorun yaşıyorum. Şimdi, benim ileri de nakil olmam gerekiyor. Bir de gözlük kullanıyorum. Haliyle psikolojik olarak zor durumdayım, Kullanmak istemiyorum fakat mecburum çünkü ihtiyacım var.

1. İki kulağa cihaz takılması durumunda taşınma ve duyma açısından kolaylık yok mu? ne bileyim basit cihazlar göz önünde çok olmayan ve rahatsız edici olmayan?

2. Sizce ne yapmalıyım?

3. Arkadaşlar, altını çiziyorum halen sesleri duyabiliyorum ve araç kullanıyorum. Eğer cihaz kullanırsam, araç kullanırken sorun yaşar mıyım?

cihaz takmazsanız ilerler ilerleyince de duymada da zorluk yaşarsınız...
duyup anlamama tüm işitme engellilerin yaşadığı bi sorun.....cihaz kullanımı işitme kaybına bağlı yüzde 70 e kadar sa kanal içi ile idare edebilirsiniz görünmez bile ama daha fazla ise kulak arkası gerekir....
görüntü ilk başlarda rahatsız eder sonrasında bir eliniz ayağınız gibi alışırsınız cihaz a görüntü de rahatsız etmesin sizi takmayın....
benim eşim koklear implant artı gözlük kullanıyor hiç umrunda değil ....görenler dikatli dikkatli bakıyorlar bazen eşim yaklaşıyor onlara rahat görsünler diye.....:p
cihaz ile araç cihaza alışana kadar dikkatli olun fazla kullanmamaya çalışın...
cihazınız güçlü ise ikinci bi cihaza gerek yok.....

nuran

İlginiz ve cevap için teşekkür ederim. Bilmiyorum aslında tek derdim o olsaydı takmazdım da. Birden fazla rahatsızlığım olunca ne bileyim.. :) Teşekkür ederim tekrar. İyi forumlar ve iyi akşamlar. Bu arada sormadan edemeyeceğim, cihaz kullanmazsak işitme kaybı artar diyorsunuz. Peki kullanırsak iyiye gitme ihtimali var mı?

gozlukle isitme cihazi biraz zorlar ama:)duymayinca mecburen kullanilir. lens kullanabilirsiniz cok ileri isitme kaybiniz varsa.
ama zannederimki az isitme kaybiniz var.cunku hala gorunmesini mesele ediyosunuz:)valla iyi duyacaksam davul asardim boynuma:(
siz bi odyoya gidin bakalim. az isitme kaybiniz varsa kulak ici alir gozlukle beraber mutlu mesut kullanabilirsiniz.

shukufe

Az olduğunu zannetmiyorum. :) Sadece kaba tabirle sağır değilim.

kullandıkça iyileşme dye birşey hiç duymadım....
yeni olduğunuz için çekinceleriniz olabilir tabi ki ama o kaba tabirle dediğiniz sağır olmayı beklemeyin bence....
işitme kaybınız ilerleyen bir kayıp mı doktor bunu söylemedi mi?eğer ki ilerleyen bir kayıpsa tıbbi yönden mümkün mertebede tedbirini alın...
bir an önce size uygun cihazı alın alışın ilk başlarda sürekli takmayın azar azar başlayıp gittikçe süreyi uzatın hergün biraz daha yani....
gözlükle takmak hiçbir şekilde sorun olmaz hatta gözlük sapı kulak arkası cihazı biraz kamufle bile edebilir....
ALLAH kolaylık vere.....şu an için önemli olan kendinize uygun bir cihaz bulmanız....

Bakın Uıess, sizin sorunu bende yaşadım ben duyuyorum ne cihazı ulan dedim!
salladım bugün sagırlıga geldim... lütfen dikkat edin ve özenle kullanın aksitakdirde üzgünüm çok çok ilerleyecektir...

Üst Alt