Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanmalı mıyım karar veremiyorum. Ne önerirsiniz?

Kabullenemedim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mehmet Akşit

Merhaba ben 10 yil once kisik sesleri duymadigim icin isitme testi yaptirdim sag kulak 30 db sol kulak 33 db cikti fakat hayatimi cok etkilemedigi icin cok ustune dusmedim duymadiklarimi sallamadim. On yil gecti aradan memur oldum simdi 30 yasindayim bu ay memurluga basladim fakat duydamadigim farkedilmeye basladi ve bu beni inanilmaz derecede uzdu.
İki cocugum var ve yillrdir ugrastigim memuriyetimi neredeyse vazgececek kdar mutsuzlukla surduruyorum. Bir aydir. Tekrar gittim ayni hastanede test yaptirdim 30 37 db kayip cikti doktor simdiye kdar ilerlememis olmasi iyi dedi kulaklik kullanmak senin isteginle dedi ama is hayatinda senin yaririnda olur dedi sol kulk icin kulak ici isitme cihazi almaya karar verdim. Ama gittigim odyologlar kullakligi cift kyllanmamdan bu yana bense kendimi bu duruma alistirana kdar iste kullanmayi dusunuyodm konusmamdan belli oluyormus kayip. Nette kulaklik kullanmanin isitme kyvibi artirdigi yaziyor ne yapacagimi cok sasirdim tek degil cift kullan deniliyor buna hzir degilim kimse ye soylemek istemiyorum kafayi yiyecem ya buna sukur diyorum elbet.
Sonc cihaz ici iic kulaklik alacagim simdi sol kulak icin onerirmisiniz

aman naptiniz:eek:30 db isitme kaybiyla duymadiginiz konusmanizdan belli olursa biz olduk bittik:eek:

Konusurken oyle dedi doktor konusmanizda bir isitme kaybi oldugu belli dedi ama daha fazla sonuc vekliyordum dedi kayib cihazla artacakmi kullanmazsam konusamaz mi anlayamazmi olacagim yaslandigimda alzaymer mi olacagim dusunmekten kafayi yedim ya

Kabullenemedim şimdiden başlamışınız kaygılanmaya 20sene önce senin gibidim aynı desibeldim kendimi hatırladım yazınızla böle düşünmesen iyi edersin kendine

Anlamama yeteneği her işitmelilerde var o iyileşmez cihaz sadece senin duymanı sağlıcak

Kalabalıkta zorlancan o özelliği yok cihazlarda pek

Düzenli tak cihazı çiftse çift takacan taksanda takmasanda işitme kaybın geçmez cihaz aksesuar gibi düşün

Pskolojini boZmasan iyi edersin geçmiş olsun

İsitme kaybim gecsin degil sikintim artacakmi bir gun isitme cihazi olmadan yasayamayacakmiyim isitme cihazi on yildir ilerlemeyen kaybi artiracak mi surekli takmak zorundamiyim hepsini gectim siz simdi nasilsiniz yani ben 20 yil sonra nasil olacagim

Cihaz alırsan kulak içi alma kulak arkası bak ufak modellerde var

doktor atmis:eek:yada siz cok kaygili duzgun telaffuz edemediniz kimbilir.ampulu icadeden edison kucukten sagirmis. oksurse bulus olur diye butun dunya over sagir edisonu.84 yasinda seker komasina girip olmus. o yasa kadar simdiki gibi isitme cihazlari olmadan o olmamis alezhimir:eek:bizmi olcaz. bakmasen alim gecinenlerin safsatasina:eek:95 db tek kuLAKLA SEYTANA KULAHI TERS GIYDIRIRIM VALLA KONUSARAK

Benimki çok ilerlemedi orta halliyim soğuk algınlığı geçirme korumaya çalış kendini öle ilerlemiyo birden

Bide iyi kbb doktoruna görün profösöre belki başka tür kayıptır ameliyatla düzelirsin kçtane doktora gözüktim yok çaresi illaki cihaz benim için

Ben senin kayıptaken 17yaştaydım şimdi 36

Fazla ilerlemez korkma

Şu dudak okumayı sökmek lazım bende bilmiyom

Herkesin ki değişken. İlerleyip ilerlemeyeceği ancak zamanla belli olur. Pluvia Sahranil kelimeleri biri söylesin; dudak hareketlerini takip et. Zamanla olur.

Nasıl farkedildi kaybınız buarada

Simdiki kaybiniz kac bunca yil ilerlememis olmasi tej icimi saglam tutan bundan sonra da cok fazla ilerlemez mi ki diye avunuyorum ama isitme cihazi takinca nolur bilmiom

Kac yildir kullaniyorsunuz cihaz ? Surekli kullanmak gereklimi yani isteyken kullansam bide universitede okurken farkettim iste on yil once arka sirada duymuom diye gitmistim simdi is yerinde bazen bana bise diyorlarmis ben duymuyom 😖

Ben ergenken halamdaydım sessiz bişi sordu anlamadım bişimi var dedi kulağında gittik ulucanlara ankarada mr istedi sonuç çıktı hafif işitme kaybı:( odyocu cihaz takmayabilrsin dedi bu kayıp için birsüre geçti baktım olmuyo anlamadım pek gitti cihaz bakmaya 1tane aldık tek kulağa 10sene öle taktım cihazsızda anlıyodum şimdi anlamıyom cihazsız:(

Hep takcan şimdi çift takıyom

Gözlük nasılsa buda böle

Sen önce kbbye görün mr çektirt kulağa kaubın nezamndur var

Pluvia

Ben fark edeli 10 yildan fazla dir var oncesini ailem bilmiyor farkmetmemisler onemsenmemis acaba cihaz mi ikerletti diye dusunmediniz mi hic simdi kaybiniz kac oldu onu merak ettim yani bende on yil sonra cihaz kullanmadan hic biseyi anlayamaz mi olacagim

İyi idare etmişin 10yılda cihazsız ortanın üstü benimki 50küsür

Ayırt etmede var bende

Cihazı diyomya aksesur gibi sana klmış takıp takmaman taksanda takmasanda ilerlemesini durdurmaz

Duymazsın sesleri sadece

Üst Alt