Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanmamın getirileri/götürüleri neler olur?

strazyevsk

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
2
Merhabalar

Ben 7 yıl kadar önce kafamın sağ tarafı üstüne düştükten 1-2 yıl sonra işitme azlığı ile ilgili doktora gidip sağ kulakta yüzde 50 civarı işitme kaybı yaşadığımı öğrendim.
O sağ kulak 1.5 2 sene içinde yüzde 90 duymamaya başladı . 3-4 yıldır tek kulakla idare ediyorum sol kulağım yüzde 80 civarı duyuyor .

Bazı cıhazcılar hemen cihaz alman lazım diye diretiyor ama ssk daki bir doktorda idare edebiliyorsan et cihazı aldıktan sonra kulak tembelleşir cihazı çıkardığında duyan kulağın eski performansında olmaz diyor . Sağ kulak yüzde 90 kayıp olduğu için ona cihaz düşünmüyorlar heralde

Ama bu cihazcılardan biride zaman geçirirsen duyan kulağındada zaman için algı kaybı oluşacak sonrasında cihaz alsanda sesleri anlayamazsın diyor .

Kalabalık gürültülü ortamlar ve 4-5 metre uzağımdan konuşulanlar hariç idare edebiliyorum .

Tecrübeli birileri bana ne yapmam gerektiği ile ilgili akıl verirse mutlu olurum .

Saygılar

cihazsız idare edebiliyorsanız sorun yok. işitnmazme cihazı satıcılarının en çok ileri sürdükleri argüman, cihaz kullanılmazsa kulağın sesleri unutacağı ve o zaman cihazın yeterli yarar sağlamayacağıdır. ancak bu bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. ayrıca cihaz kullandığınızda da bu sefer cihazsız eskisi gibi duyamazsınız. o nedenle, benim kişisel tavsiyem idare edeildiğiniz kadar cihazsız idare edin. idare edemeyecek duruma geldiğinizde kullanmaya başlarsınız.

Cihaz Alma Kararsızlığı

Bugün askerlik muayenesi için askeri hastanedeydim .
İşitme testi yapıldı .

Değerler şöyle

Sağ Hava Yolu 110 db , kemik yolu 65 db

Sol Hava Yolu 55 db Kemik yolu 45 db

Konuşmayı alma sağ : NA
Konuşmayı alma sol : 40 db

Doktorun söylediğine göre sağım total işitme kaybıymış .Sola cihaz alman yararına olur dedi .

Ama ben hala kararsızım sağ kulağımı zaten kaybettim sola cihaz alınca 3-5 sene sonra cihazsız hiçbirşey duymayan bir hale gelirsem ne yaparım o zaman diye düşünmekten beynimi yedim .

Bu değerlere yakın olan cihaz kullanan ve faydasını zararlarını yazacak birisi çıkarsa çok sevinirim .

Saygılar

isitme kaybiniz arttikca db ler yukseldikce anlama az oluyor.benim bir kulak koklear implant takildi sonrada cikarildi. obur kulak senin dedigin 110 db sinirinda. konusmalari dudak okumayla isitme cihazindan gelen seslerle kendimi idare edebilecek, birebir konusmalari gurultu olmayan yerlerde anliyorum.
sizin obur kulak iyi, onunla iyi fayda gorebilirsiniz cihazdan.ama cihaz iside parayi bosversek bile kulfetli. ayricANA ODYOMETRISTLERDE BILGISIZ epeyisi.bu isitmemize zarar veriyor tabiikide yuksek sesle ayar yapiyorlar, sikayet etsenizde kaale almiyor boyleleri.
ama 55 db ile cokta zorlanmadan butun duymanizi yapabiliyorsunuzdur cihazsiz.

sizin kemik yollariniz iyi daha agir isitme kaybi olan kulaginizdan benden daha iyi faydalanabileceginizi umuyorum.

Valla sağ kulaktan hiçbir halt anlamıyorum .Bugünkü işitme testinde en son ne kadar ses verdiyse artık sağ kulağım titredide bastım düğmeye
Sağ kulağa maalesef cihaz vermiyolar o zaten gitmiş bari ona verseler diyorum yok illa ki sola verecekler .

Ama işitme testini yapan elemanda diyor ki bu işe gözlük gibi bakın gözlüğü takarsa ilerlemez takmazsan ilerler cihaz alman iyi olur .
Ama bir iki tanıdık var cihaz almadan önce telefonu falan duyabiliyorken şimdi cihazı çıkardıklarında telefon alarmı falan hak getire duyamıyolar hiçbirini .

Birde sol kulağım 55 db de iken o kayba göre cihaz aldığımda ,cihazın etkisiyle bir yıl sonunda 60 db olsa cihaz kendi kendinimi güncelleyecek .55 e ayarlanmış cihaz 60 -65 olan kulakta yararmı sağlar zarar mı .

Valla konuşuyor herkes ama kimse net bir bilgi sahibi değil .Odyometrıst kesin yargılarla cihaz işitme kaybını ilerletmez diyor ama cihaz kullanan yüzlerce insanda takmaya başladıktan 1-2 yıl sonra cihazsız işitme azaldı diyor .

Hafta sonuna doğru Kadıköyü gezip dolaşırım belki bir ümit sağa uygun bir cihaz vardır .

isitme cihazi isitme kaybinin ilerlemesini duzeltmez, odyometrist dedigin cihazi satsinki cebine para girsin:)
isitme cihazini kullananlar tabi kaybi ilerletiyor diyorlar. cunku cihaz taksakta saglam duyan gibi olmuyor. hatta cihazin sesleri konusmayi anlamayi bozuyor bile:( duymuyoruz, duymak istiyoruz diye yuksek sesle cihaz kullanmak iste isitme kaybina sebep olan etken.
yoksa cihazi dogru ayarda kullanirsak ses duyar isittigimizi anlariz.
cihaz kendini guncellemez. iste odyocu odyocu gezip ondan yeni cihaz aliyoruz, veya ayarini odyometristten yukseltmesini istiyorlar

Bu odyo metrist cihazcıda değil gatadaydı . Yani herhangi bir beklentisi olabileceğini düşünmüyorum maddi olarak .

Bir yanım madem iki türlüde azalacak al bir cihaz en azından 3-5 birşeyler daha güzel duy diyor bir yanımda hiç bulaşma .

Yarın birde a b r diye bir teste giricem onda çıkan sonuca göre kesin bir karar veririm artık

İsitme cihazi kullanmak isitme kaybini arttirmaz tam tersine takmayinca artar cunku beyin ses duymayinca sesleri unutur ve beyin sesleri unutunca en kaliteli marka isitme cihazi kullansanizda fayda gormezsiniz. Son pismanlik fayda etmez.

Gulsen44
Peki ne marka önerirsiniz .Kadıköyde bir ara bakınmıştım 3 kanallı 5 kanallı 15 kanallı anlatıp durmuştu bir satıcı .Madem alıcam bir kez alayım iyisini alayım
Birde kulağımın içi dar olduğu için kulak içi cihaz olmuyormuş bana olursa kulak arkası olur demişlerdi

kardeş benimde sol yok sag ile idare ediym bakalım sag nereye kadar devame decek oda patlak ve kemikler yerindne oynak yüzde 50 duyuyor cihaza direniyom.cihaz takarsam kulak alışır dedi doktor bırakama dedi

Ben Oticon sumo DM kullaniyorum. Benim kaybim cok ileri sizin ki cok ileri degil ama yerinizde olsam maddi durumunuz elveriyorsa her iki kulaga kaybiniza gore deneyerek alin. Gozleriniz bozuk olsa tek tarafli gozlukle nasil ki rahat goremezseniz isitme cihazi da oyle. Benim sag kulagim implantli sol kulagimada isitme cihazi kullaniyorum.

hacı42;
Bende aynı şekilde direniyorum .
Çünkü şu an uykudayken telefon alarmını , kapı zilini falan duyuyorum ama cihaz takmaya başlayınca bir süre sonra hepten bu duymayı kaybetmek korkutuyor insanı yatarkende takılmıyormuş cihaz .

Tek sorun şimdilik kalabalık ortamlar ve mıy mıy sessiz konuşan insanlar .Ama yakında işe başlamam lazım o zaman işyerinde nasıl sorun yaşarım kestiremiyorum

diren strazyevsk ..çalışma konusunda korkma.lakin bizi en çok yoran mıy mıycılar.böyle biri ile karşı kaşıya kaldıgında şu soruyu soracan kendine :D NE DİYOR BU KENDİ KENDİNE ..NEYSE duydugun kelimleri yakıştır...

Üst Alt