Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Cihazı kullanmasak ne olur ki?

ottoman

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim sol kulağımda orta derece, sağ kulağımda hafif işitme kaybı olduğuna dair bir raporu bir odyometri merkezinden aldım. Doktora gittim. Ve tek çaremin işitme cihazı almak olduğunu söyledi. Şimdilik ekonomik olarak sadece sol kulağıma işitme cihazı almayı düşünüyorum. Size aşağıda maddelerle birkaç soru soracağım, tecrübeli olduğunuz için cevaplarınızı mutlaka bekliyorum.

1) İşitme cihazı kullanmamın bana yararı nedir, kullanmazsam ne olur? Ben bu işitme cihazlarını kulaklıklı walkmanlare benzetiyorum. Sanki bunu kullanınca hastalığım daha ilerler, çıkarınca cihazı daha az duyarım diye korkuyorum:(

Çünkü burada okuduğum başlıklardan birinde bir forum üyesi "işitme sorunun orta derecede ise oticon al, kanal içi kullan... ama kullanmamazlık yapma, yaparsan ileri derece işitmeye kaybına kadar gidersin.. benim gibi eski günlerini ararsın..." demiş, bunda doğruluk payı var mı, cihazı kullanmam ilerlemeyi mi engelliyor?

2) Bana önerebileceğiniz en kaliteli, en sağlam cihaz markası ve modeli hangisidir, orta dereceli işitme kaybı için...

Lütfen cevap verin:)

Birinci Raporum:
http://img149.imageshack.us/i/52587289.jpg/
52587289.jpg

İkinci Raporum:
http://img258.imageshack.us/i/64414535.jpg
64414535.jpg

bi kulak orta derece bi kulak hafif kayip
anladigima gore isitme cihazinada ihtiyac hissetmezmis gibi yaziyosun haklilik payiniz var insanlar isitme cihazina alisinca hep hep isitme cihaziyle yasamak istiyor isitme cihazsizken kimselerle karsilasmak konusmak istemiyor
bide sesleri isitme cihaziyle duydugundan sesler icin dikkat etmiyor
sen oticon moticon dinleme isitme kaybi isitme cihazi takilinca sesler yuksek geldiginden ilerliyor bile
bu isitme cihazi takmazsan ilerler masalini isitme cihazio saticilari uyduruyor daha cok cihaz satmak icin:)
bir kulaginizda hafif kayip oldugundan zaten cihazi alsaniz bile pek kullanmazsiniz
kendimden biliyom isitme cihazi aliimde evde hazir dursun derseniz; hic kullanmadan durdugu yerde bozuluyor bu naneler
isitme kaybiniz ilerleyip cihaza gereksinim duydugunuzda isitme kaybini ilerletmesine ragmen mecburen alirsiniz
isitme cihazininda bi suru hahrini cekiyoruz o kadar para saymak ayri

cihaz kullanıp kullanmayacagına sen kendin karar verebilirsin, mevcut durumun sana yeterli geliyorsa kullanma ve hafif derecede kayıplı olan kulagına cok iyi bak..

yaşınız kaç?
işitme kaybınız progresif mi?

işitme cihazı kulağınızı tedavi edip iyileştirmez fakat beyinin sesleri unutmasını engeller bu yüzden kullanmalısınız.size oticon marka cıc modeli tavsiye ederim.

beynin sesleri unutması için ileri derecede kayıp olması gerekir...
arkadaşımızın bir kulağında hafif derecede kayıp varken (25 yıllık cihaz kullanan birisi olarak) cihaz kullanmasını önermiyorum...
zira alacağınız cihazı orta derecede kayıp olan kulağınıza değil, hafif kayıp olan kulağınıza takmanız tavsiye edilecek...
hafif kayıp olan kulağınızdaki kayıp da ilerleyecek...
cihaz kullanmaya başladığınızda cihazsız yapamayacağınızı bilmelisiniz.
çünkü cihazla yüksek sese alıştığınızdan cihazsız pek bir şey duymayacak ve anlamayacaksınız...
o yüzden cihazı mümkün olduğunca kullanmanızın şart olduğu durumlarda kullanmaya başlamanızı tavisye ederim...

bu yüzden yaşınızı ve işitme kaybınızın karakteristiğini sormuştum...

aynen antioksidana katiliyorum
hafif kayip olana degil orta kayip olan kulaga alsaniz bile bi suru kulfeti olan bu isitme sihazi denen sey dogal duymaya hicbir zaman benzemiyo bu yapay seslerlede sesi duyuyorsunuz ama kendi kulaginizla anladiginiz kadar anlamiyorsunuz
iste biz gibi cok agir isitenler icin napalim ses duymak icin takiyoruz

iyi ama doktor ne dedi işitme engeli için ilerleyebilir mi durdurmanın çaresi yok mu?veya sabit mi kalacak yani hep bu şekilde mi kalacak.....işitme cihazı olmadan duyup anlayabiliyorsan alma ilerleyen bir kayıpsa ilerde ihtiyaç duyduğunda alırsın .....
şu an için sana gereksiz geliyor olabilir....siemens marka kullanıyorum ben çok memnunum tavsiye ederim....

İşitme cihazı kullanmazsak ne mi olur? Beynimiz öyle bir mekanizma ki iş görmeyen kısımları anında kapatır ve iş gören kısımlara daha geniş yer açar. Günlük yaşamda kullanılan odaların ışığını açık bırakırken kullanılmayanlara kilit çeker. İşitme kaybım var ama işitme cihazı olmadan da duyuyorum dersiniz, ama bilmezsiniz ki duymadığınız o ince seslere karşılık gelen beyindeki o odalara kilit çekilmeye hazırlanılıyordur. İnce seslere ihtiyacınız olmayacak mı hiç? Müzikteki o ince tınıların hazzını duymak istemeyecek misiniz? Yanıtınız evet ise lafım yok; ama hayır ben inceleri de duymak istiyorum derseniz işte o vakit işitme cihazı kilit çekilmekten kurtaracak şeydir o odayı. Karar sizin...

benim cihazın ayarlarını yapan odyometristim ince sesleri (son frekanslarında az bi kaybı varmıs) unutmamak için günde 2 3 saat işitme cihazı kullanıyor. acun ılıcalı nın da aynen bu amacla kullandıgını duymustum sanki..

akşamları müzik dinlerken birkac saat kullansan iyi olabilir..

Sağlıklı kulağa nasıl bakılmalı ki işitme kaybı olmasın?

Arkadaşlar sol kulağımda orta derece, sağ kulağımda hafif derece işitme kaybı var. Daha öncede yazmıştım foruma.
Şimdi benim sorum şu, önceki başlıklarıma bir sevgili arkadaşımız iyi işiten, sağlıklı kulağına iyi bak demiş. Bunun yol, metod ve yöntemleri hakkında bilgi verecek odyometrist veya bilgili arkadaşlarımız var mıdır?

Ben kulağa nasıl bakayım ki sağlıklı olarak kalsın?

odyometiristin kulagi duyuyo nabeeer:) duymayana sor sen
isitme kayibini onlemek icin ilk sart usutmeyeceksiniz ggrip en buyuk dusmani
nezle bile olursaniz isitme gidiyo
beslenmenize dikkat edeceksiniz
icki sigara uykusuzluk stres en buyuk dusmani isitmenin
saglam kafa saglam vucutta ama en onemliside bizler icin saglam bunye saglam isitme

arkadaşlar raporumu yukarı ekledim, lütfenm raporuma bakınız. Daha önce yoktu, işitme kaybımla ilgili tüm veriler orda.

Anti Oksidan bey için oraya koydum, bakıp cevap verirse(niz) çok sevinirim...

işitme kaybınız benim 20 yıl önceki halime benziyor. yaklaşık 6-7 yıl o halde işitme cihazı kullanmamıştım. 6-7 yılda ortalama 5 dB civarında artış olmuştu. sonrasında işitme cihazı kullanmaya başladım. 5 yıl sonra 20 dB arttı işitme kaybım. tabii bunu tamamen cihaz kullanmaya bağlamak istemiyorum. o zamanlar analog cihazlar vardı tüm sesleri yükselten. sokakta trafik gürültüsünde vb. cihazın sesini kısmak gerekiyordu, oysa ben bunu yapmıyordum. tam tersine, cihazım sürekli en yüksek ses kademesinde duruyordu. tabii aşırı gürültüye maruz kalmam da ilerlemeyi hızlandırmış olabilir. oysa şimdi dijital cihazlar var. ortamına göre otomatik olarak gürültüyü filtreliyor.
bence şu değerlerle birebir ilişkilerde fazla bir sıkıntı çekmezsiniz. ama sınıf, toplantı salonu gibi konuşmacıyla aranızda 1-2 mt'den fazla mesafe olan yerlerde konuşmacıyı duyamayabilirsiniz. bir de özellikle yüksek frekanslı sesleri işitemeyeceğiniz için bunları beyninizin tamamen unutması sözkonusu olabilir. bu nedenle, kaliteli bir kulak arkası veya kulak içi cihaz alıp, ihtiyaç duyduğunuz zaman ve ortamlarda kullanmanız yararlı olur diye düşünüyorum.

Benim hemen hemen 6-7 yaşından beri işitme engelim var. Yaşım 31 ve cihazı çok az bir süre kullandım. İşitme durumum ne azaldı nede yükseldi. Neye göre, cihaz kullanmazsan işitme kaybın artar diyorlar bunu anlamıyorum ben. Belki durumuna göredir. Benim işitme sorunum küçük yaştaki hastalıktan başlıyor. Küçükken kızamık yada su çiçeği geçirmenin neticesinde sol kulak hücrelerini tamamen sağ kulağa ise kısmen zarar vermiş. Tabi zamanındaki cihazlar gürültüyü çok veriyordu kulağa. Araç motorlarının sesi, kafamı kaşısam zırt pırt sesler filan yani ancak dedikodu dinlenirdi o cihazla. Zamanla duyan kulağımıda rahatsız etmesi sonucu çıkarmış ve bir daha kullanmamıştım.

Dijital cihazda kullandım 2 kulağımada ancak kayda değer bir artısını göremedim. Sadece telefon yada kapı zillerini duymada işe yarar oldu. Benim sorunum duymak değilde konuşmayı ayırt edememek. Yani 2 metre önümde konuşanın seslerini duymama rağmen ne dediklerini anlamıyorum. Adeta 3 maymunu oynuyorum :)

oLaya bak benimde sorunum aynı. cihazlarla insanların konuştuklarını duyabiliyorum lakin ne dediklerini anlamıyorum.

konudaki herkese merhaba ben ekrem
sensorıyal tipte işitme kaybım var ottoman ın test benım için harıka ötesi bişey olsa gerek ben 28 yaşımdayım ve 95 yılında işitme kaybımı farkettim şu ana kadar hiç işitme cihazı kullanmadım uygun cihaz varmı onu bile bilmiyorum çünki her gıttıgım yer cıhaz onermekte vede her fırma bırbırının cihazının fayda vermeyeceğini söylüyor yanı anlayacagınız ben bunu çözemedim denemek cihaz veren yok varda 1 2 saatte ne anlarsan o saten sesleri hiç tanımıyorum daha önce duymadığım için faydası varmı onu bile bilmiyorum adamların ofısınde radyo tv yok pc lerınde muzık bıle yok acıp dinnlemek istesen bile
demek istediğim cihazı takıp takmamak sana kalmış kayıbın benımkınden cok iyi ve şuan bile benım cihazım yok test ise aşağı lınk te :

http://www.engelliler.biz/forum/isi...r-implant-disinda-uygun-cihaz-hangisidir.html

bende işitme engellisiyim. sağ kulak %10 sol kulak % 30 duyuyor.bebekken orta kulak iltihabından ameliyat oldum. bebekliğimden beri olduğu için duymadığım sesler var tabii. telefon sesi zil sesi gibi sesleri algılayamıyorum. genellikle cihazı takamıyorum. hiç duymadığım sesleri duyunca başım çok ağrı yapıyor. çok denedim ama faydasını görmedim. telefonları titreşime alıp öyle hissediyordum. işitmemde bir gerileme olmadı şimdiye kadar. ailem dudak okutmayı öğrettiler. ancak dudak okuyarak anlaşabiliyorum. Halimden memnunum. her şeyi duymak gerekmiyor bence.. bunada şükür..

oLaya bak benimde sorunum aynı. cihazlarla insanların konuştuklarını duyabiliyorum lakin ne dediklerini anlamıyorum.

dudak okumayı öğrenirsen senin için daha kolay olur. bence.

ozanumur;

vay beee ahkam kesen sagır olsa barım derdım:eek::eek::eek::eek:
ınsanlar para kazanmak ıcın korku salıyorlar:eek:pekı dedlerımız nınelerımız hıcmı sagır degıllermıs kı o zamanlar sımdıkı gıbı cıhazlada yoktu onlar allezhemer olmuslardır kesıııın:p

anti oksidana katılıyorum ben önceden cihaz takmıyodum idare ediyordum
4 senedir falan takıyorum şimdi çıkarınca ses çok az geliyo

Üst Alt