Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı olarak hangi marka ve modeli almalıyım, karar veremedim..?

myesil29

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadas ben yenı bı cıhaz alıcam ama hangı marka alıcamı sasırdım bana yardımcı olurmusununuz

hangi marka cıhaz alacagıma karar veremıyorum yardımcı olursanız sevınırım tşkler

merhaba myesil29,

işitme cihazı almak kravat almaya benzemez. herkesin işitme kaybı farklı olduğu için, öncelikle kaybınızın türü ve derecesini bilmek gerekir. ondan sonra, o kayba uygun çeşitli marka ve modeller önerebiliriz. fakat genel olarak, phonak, oticon, siemens, widex gibi bilindik markaları tercih ederseniz, ileride fazla sorun yaşamazsınız.

iyi günler...

Merhaba Myesil29,

Hunsal arkadaşımızın tavsiyesine katlıyorum ve işitme cihazı satın alıp kullanma sürecinin, başka bir üründe olduğu gibi, sadece bir defada satın almakla biten bir süreç olmadığınının altını çizmek istiyorum. İşitme cihazında geri hizmet çok önemlidir. Bu nedenle aldığınız markanın hem türkiyede hem dünyada çok yaygın ve uzun yıllardır var olmasına dikkat etmelisiniz. Bir sorunla karşılaştığınızda size hızlı ve pratik çözümler sunabilmelidirler. İlk programlamadan sonra bazı dijital işitme cihazı modellerinde 1 ile 3 ay arasında bir kaç defa kişisel ince ayarlar için aldığınız firmaya veya size yakın olan şubesine gitmek zorunda kalacaksınız. Bunun dışında ter, nem, oksitlenme ve kirlenmelerden işitme cihazınızı korumak ve daha uzun ömürlü olmasını sağlamak için, aldığınız işitme cihazını 6 ayda bir teknik servise bırakmalısınız ve firma size bu hizmeti en fazla 2-3 gün içinde sunabilmeli ve bunu garanti kapsamında ücretsiz yapabilmelidir.

iyi günler....

ilginiz için tesekkur ederım.bundan 3 sene once doktora muayene oldum beni magnatone adlı işitme cıhazı almamı soyledı,aldım ama hıç memnun kalmadım,şimdi yenı bı cıhaz almaya karar verdım ama cok kararsızım dogrusu n yapcaamı sasırıyorum

memlun kalmamanın sebebine duymasamı kullanmadamı

duymada oda cıhazın dandıklıgınden kaynaklanıyor herhalde

iyi akşamlar eher kulaklıgı doktor tafsiye ettiise birşey diyemem ama kulaklık satılan yerden aldınsa buraya yaz ozaman başımdan gecen olayı yazarım şimdi yazıp kafanı karıştır mayayım

dogrusu dınlemek isterım netıcede yasanmış hadıse

----------

neymış basından gecen

BEN KAS HASTASIYIM benim kulaklarım agır işitiyodu bir arkadaşım kulaklık aldı cok rahatım dedi gel sanada alalım dedi ama dedim teste girmek lazım orda var dedi gittik o kapalı odaya girdim neyse test oldu benim sag kulakta işitme bayagı düşüktü bu kulaga alman malı kulak ici bir cihaz aldım kullanmaya başladım bir türlü duyamıyodum soyleneni allamıyordum arkadaşa srdum sen testi ordamı yaptırdın diye yok dedi ben SSK GOZTEPEDE yaptırdım dedi bende CAPAYA gittim doktor teste yolladı teste girdim kulaklıgı taktı duydunmu bas yaptık busefer soyleneni tekrarla dedi ben bir turlu anlamıyodum soyledigini herif kızdı dalgamı geciyorsun benle dedi ne dalgası dedim ama duymanda cok kayıp yok dedi sesi duyorum ama dedigini anlamıyorum dedim alla alla dedi kagıtı doldurup bana verdi doktora gotur dedi kagıta baktım sesi algılama eşigi NA sesi ayırtetme eşigi NA na demek sonuc alınmadı doktor baktı testi yapana tlf etti konuştu senin hastalıgından kaynaklanıyo dedi GÜZEL BİR KKB YE GİTMEDİGİM DEN DOLAYI BU CİHAZ BANA HATIRA KALDI

bana dijital gözlük tipi işitme cihazı raporu verdi .fiyatı en düşüğü 2400tl.almam mümkün değil.arkadaşlardan ricam ikinci el nerde bulabilirim.ankarada oturuyorum.bilen varsa bilgi versin.05372225912

merahaba. işitme cihazı markası olarak size tavsyede bulunabiliriz. ama 4-5 farklı yerden bilgi almanızı ve modelleri denemenizi tavsiye ederim kesinlikle. deneme yapmadan sadece özelliğe bakıp cihaz satınalmayın kesinlikle.
dünya çapında güvenilir olan ve gelişmiş teknoloji üreten markalara örnek olarak; oticon, widex, phonak, sonic innovations, gn resound ve siemens var. bunların içerisinde Phonak markasının türkiye distirbtörünün hizmet ve teknik servis sıkıntıları var! siemens markasının vermiş olduğu bayiliklerle ilgili sıkıntıları var. bu marka için size tavsiyem var. almak istediğinizde cihazın üzerinde siemens yazıyor olmasına kesinlikle dikkat edin ve aynı modelin fiyatını 2-3 farklı yere sorun. size yüksek fiyatla siemens yerine A&M marka cihaz vermesinler...

Merhaba dostlar...Sağ kulağımda 70,sol da ise 40 sensorineral işitme kaybı var.Doktorum,sol kulağım için işitme cihazı verdi.Kanal içi istiyordum.Fakat satıcı kulak arkası kullanmam gerektiğini söyledi.
Öncelikle;kanal içi cihazdan randıman alamaz mıyım?Ayrıca önerilen cihaz,Oticon Vigo (3500TL) için düşüncelerinizi almak isterim.Hoşçakalın...

bence kanla içi al arkadaşımmm kanal içide hemn hemn ofiyat dahada zarif bir şeyyy

kanal içi olanlarının pek kullanışlı olmadığının ve ömürlerinin az olduğunu söylüyorlar. ip gibi ince birşey var sonuçta kopma ihtimali yüksek. ayrıca dünyanın 1 numaralı işitme cihazı ''widex'' olmakla birlikte bütçeye uygun diğer markalarada bakabilirsiniz. her markanın kendi geliştirdiği sistemli cihazlarda var. bu arada avatarındaki köpek husky yavrusumu seninmi çok şirin :)

sayın amikos eğer kulağınızda akıntı yoksa, kulak kanal yapınız, kanal içi cihaz kullanmaya uygun ise ve kaybınız çok yüksek değilse kanal içi cıhaz kullanmanızda herhangı bır problem yoktur. Kanal içi cihazların bakımı kulak arkasına gore bıraz daha teferruatlıdır. Kanal içi cihazların pil ömrü daha kısadır ve daha hassas cihazlardır. Bu kriterleri analizini yapıp karar vermelisiniz.

Arkadaşlar 15 yıldır işitme cihazı kullanıyorum. Belirttiğin markalardan bazılarını kullandım. Yalnız çok fazla Türkiye de bilinmemesine rağmen Sebotek marka işitme cihazı aldım. Ses kalitesi kesinlikle diğer ürünlerden çok farklı. Biraz pahalı ama değecektir. Bir de Unitron markayı deneyebilirsiniz.

işitme cihazlarında en iyi ve sorunsuz marka nedir acaba/simens ve sonic markasına ulaşım anlamında çok yakınız /tercih sebebimiz olmalı mı

evime yakin diye olmayacak saticiya denk gelirsen paran bosa gider
resound cihaz 6bucuk yil hicbirkere bakim bile gormeden cok memnun kullandim ama benim cok ileri isitme kaybima uygun cihazlari yok simdi oticondan memnunum dayanikliligini zaman gosterecek

Üst Alt