Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Cihazı Önerisi..?

jinchoe

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

ben doktora gittim bana test yaptırdı testten sonra istersen işitme cihazı kullan istersen kullanma yani seni normal hayatta zorlamıyorsa kullanma dedi ama karşımdaki bi insan konuştuğu zaman geç anlıyorum yada hiç anlamıyorum iki kere söylemesi gerekiyor herneyse işitme cihazı denemek için gittim siemensin kulak arkası mı diyorlar artık bunları tam bilmediğim için ondan taktı sesler çok güzeldi duymadığım sesleri duymaya başladım ama hışırtı çoktu
ayarını kıstı gene hışırtı vardı bir doktorla görüştüm onlar çin den tayvandan felan geliyor 30 40 tl lik makine aslında sizi kandırıyorlar dedi denediğim cihaza 400 tl diyor kulak içi varmış o da 700 tl diyor
hangi model bende tam bilmiyorum 1300 tl den aşşağı verme dedi cihaza ama bende de okadar maddi durum yok işitme kaybımda fazla yüksek deyil gibime geliyor

odyoda hava sol 40 sağ 35 saf ses ortalaması diyor
konuşmayı anlama sol 45 sağ 40
konuşmayı ayır etme sol yüzde 92 sağ yüzde 96
en rahat ses yüksekliği sol 75 sağ 70
tedirgin edici ses sol 100 sağ 100 db

sizce nasıl bir cihaz alayım birde biz peşin alıyormuşuz devlet sonra veriyormuş parayı heralde çok bekletiyorlarmı iyi geceler

Merhabalar,öncelikle geçmiş olsun,bende işitme cihazı kullanıyorum,bütün işitme cihazlarında ilk kullanım olduğu için yani daha önceden duymadığınız sesleri duyduğunuz için size hışırtı gibi gelir,poşet hışırtısı saatlerin tiktakları vs. doktor cihaz kullanmayı size bıraktıysa bence bir süre daha kullanmayın çünkü kulak alışıyor bir süre sonra duyacağınız varsada duyamaz cihaza bağımlı olursunuz,ve doktorun dediği gibi cihazlar o kadar ucuz değil,ben sekiz sene önce kulak içini 750 tlye almıştım,şimdi çok daha pahalıdır,benim tavsiyem hemen cihaz kullanmayın kullanacaksanızda dijital tercih edin

toplum içinde bazen sıkıntı veriyor ama milletin nedediğini anlayamıyorum alırsam bu problemim ortadan kalkacak diye düşünüyorum

40-50 ds isitmeyle cok cok iyi isitmek lazim gelen mesleklerde degiseniz isitme cihazini kullanmayabilirsiniz
pekte kolay degildir isitme cihazinin kahrini cekmek
ama siz genede iyice sayili markalardan deneyerek alin cihazinizi
nasil isitme cihazi, ne kadar kayip onemli degil hicbir cihazla tam duymayacagiz eger iyi bir cihaz iyi bir odyoyemetrist elinde ayarlanirsa hayatimiz biraz daha kolaylasacak
devlet isitme cihazina para veriyor demesek daha dogru olur bence;350 lira gibi o da agir isitenler icin dijital yazarsa doktor bi suru formaliteyle bogusur vakit kaybederseniz o zaman alirsiniz o parayi sizin gibi az isitme kaybi olanlara analog yaziyormus doktorlar analoglara daha az odeme
olduda aldiniz isitme cihazini olduda kullaniyorsunuz artik cihaz kullanmadan cihaziniz olmadan yapamiyorsunuz yani gozluge alisan insanlarin yuzunu bile yikamadan gozlge kosmasi gibi

benim kasım gibi amerikaya gitme durumum var America Hears: High Quality Digital Hearing Aids Direct From The Manufacturer diye bi site buldum forumda gezerken fiyatları bana uygun gibi geldi gideceğim yerede adresleri çok yakın tabi oraya gidince alternatiflerde bulunabilir ama buradan şimdilik bukadarını buldum derslerde bu işitme olayı beni çok etkilediğini düşünüyorum hoca anlatıyor ben bakıyorum öle bu nediyor diye o yüzden düşünüyorum birazda bunun yüzünden bi kaç kişiyle kavga bile ettim adam bağara bağara konuşuyor bende dedim ne bağırıyorsun kardeşim aslında adamın bağırması haklı ben dedim ona bazı şeyleri duyamıyorum diye bide devletle felan uğraşmak istemiyorum 300 tl verse ne olur vermese ne olur zaten versede 3 5 ayda anca veriyor diyolar :)

amma ogrenciyseniz amerikaya ertelemeyin burda alin alismaniz filan
ilk kullanacaksiniz cihazi bide yabanci ulke sartlari sizi cok gerer
ne kadar ekmek o kadar kofte saydiginiz paraya gore genelde cihazlarin yararlari

peki ne tavsiye ediyosunuz 400 tl lik kulak arkası cihazınımı alayım yoksa kulak içi 700 tl lik olanımı marka siemens bizim burda bi tane yer ilgileniyor bu işlerle oda emekli öretmenmiş izmire gidebilirim tavsiye edeceğiniz yer varsa ben ıspartadayım

işitme kaybınız hafif-orta düzeyde ve konuşmayı ayırdetme skorlarınız çok iyi... bu nedenle arkadaşların dediği gibi cihaz kullanmayabilirsiniz de... sanmayın ki cihaz, kalabalıkta daha iyi duymanızı sağlayacak... bu sefer tüm sesler yükseltileceği için iyice anlama oranınız düşebilir. bu nedenle eğer cihaz almaya karar verirseniz, kaliteli bir cihaz almalısınız (oticon, phonak, widex gibi). amerikada fiyatlar türkiyeden daha yüksek. bu nedenle alacaksanız, buradan alın.

İşitme Cihazı En iyi Marka hangi?

Merhaba Arkadaşlar..

Benim İşitme Cihazı Kullanıyorum ama Yeni Cihazı almak istiyorum en iyi markası hangi? Lüften yardımcı için teşekkür ederim saygılar

Sercan kardeşim buradan olmaz o iş. herkes farklı markayı önerir sana. Kafan daha çok karışır. En iyisi sen Bursa da en az 3 işitme merkezine giderek cihaz denemesi yap. Sana göre en etkili olan işitme cihazının marka ve model ve fiyatını öğren. Hemen alma. Sonra bu markanın yedek parça, teknik servis ağını araştır. Aklına mantığına yatarsa al.

Üst Alt