Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Cihazı satan yerlerde eğitimsiz kişilerin odyometristlik yapması

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
biyerde okuduguma gore
son 4 yildir isitme cihazi satilan yerlerde calisan ilkokul orta okul lise mezunlarina bir haftalik kurstan gecirip isitme cihazi uygulamayi ogretip sozde odyometrist gibi isitme sorunu yasiyanlara isitme cihazini ayarliyacaklari o satis yerinde odyometristlik yapabilecekleri yaziyor
yani caycisi hademesi temizlikcisi bir haftalik kurs gorup bizlere isitme cihazi uygulamasi yapacaklarmis

meclis saglik komisyonu biz isitme engelli cihaz alacaklara bunu layik goruyormus yorumlarinizi bekliyor bunun yanlis olabilmesini umuyorum

ABD'de ise en az 4 yıllık odyoloji bölümünü bitirmek şartı var. Hatta çoğu kişinin doktora derecesi var. İşitme cihazını sadece odyologlar satabiliyor. Ama tabii onun için de cihaz fiyatına acaip bir kar marjı ekliyorlar. Bizimkiler üreticiden aynı fiyata alıyor, eğitimsiz elemanlara cihazın uygulama ve ayarlarını yaptırtıyor ve neredeyse ABD ile aynı fiyata satıyorlar!

tevekkeli degil earnet earnet tyurdum mali deyip reklam ederler:) ordan bi cok ileri isitme kaybina olan isitme cihazi deneyeyim hemide kulak cinlamasi icin programi varmis acep ise yariyomu diye gittiydim
odyometrist diye pejmurde kilikli bi kizcagiz tuvaletten geliyodu girdigimde
ilk bastansu benim kulak kalibim eskimi hanefendi bide sizden 13 nolu pil rica edicem dedmistim islak elleriyle kulak kalibimi bi ellemesi vardi
nefret ettim bi kacisim vardiki pil almaya bile bakmadan cihazimi avucuma kistirip disari cikinca kolanyali mendille iyi bi dezenfekte ettim
simdi anlasildi ben zannederdim ki universitede odyoloji egitimi almis bizim temizlikci bilem ondan daha gorgulu

:) ... Benim de bir keresinde , kulak kalıbı ölçümünü işyerinde çalışan alakasız bir kadın almıştı .

mavimsiyesil; kulak kalıbının nasıl alındığını orada çalışan sekreterlere öğretiyorlar onlar bile alıyor.... :)

sevgili shukufe; anlattığın olaya acı acı gülmemek elde değil...

ben de 1-2 ay önce kulak hortumu kalıptan sürekli çıktığından yapıştırsınlar diye cihazı aldığım IDIS'e gittim... odiyometrist bayan telefonda konuşuyordu, selamlaştık... rahatsız etmemek için kalıbı gösterip işaretle anlattım... içerden bir bayan geldi ve kalıbı alıp içeri gitti.. 1-2 dakika sonra geldi, kalıbın delik ucundan japon yapıştırıcı akıyor ve kurudukça bembeyaz oldu... diğerinin telefon konuşması bitti geldi, kalıba baktık birlikte... ben şaşkın, o şaşkın... :) "bu arkadaş mı yapıyor bunu" dedim gülümsedim, ikisi de bozuldular... :) "tekrar uğrarım" dedim ve çıktım, temizlemek epey bir zamanımı almıştı....

sevgili antioksidan
siz bu konuda tecrubelisiniz uzun yillardan beri cihaz kullandiginizi yaziyorsunuz ben analog cihazlari kullanamadim hic sonrada koklear kullandim daha sizin tecrubeniz kadar tecrumebem yok
hic bu hortum nanesini kendiniz degistirdinizmi degistirdinizse sonuc
ben kararimi verdim artik hortumu kendim degistirecegim oyle odyometrist degil herhangi biri yapiyomus madem bilhassa idis gibi kurallara uydugunu dunya markasi oldugunu savunan biyerde bile boyle muamele
isitme cihazinimizida kendimiz ayarliyabilecegimiz sitelerden siparismi etsek

sevgili shukufe; evet 18 yıl analog, 5 yıldır da dijital olmak üzere 23 yıldır kullanıyorum bu mereti... :)
ama bir kez olsun hortum değiştirmedim... hep bayiye gittim...
ODIOTEK'te yaptırdığım zamanlarda hortum çıkması hiç olmazdı..
IDIS daha yakın diye şimdilerde oraya gidiyorum, ama 1-2 ay sonra çıkıyor yerinden..
iyi yapıştıramıyorlar, bunu engelleyemedik....
nasıl olduğunu bilsem ben yapacağım... :)
hortuma ve kalıba zarar veririm diye korkuyorum...

aslında yurtdışında kit halinde satılıyor. kitin içinde 1 mt falan uzunluğunda hortum, özel yapıştırıcı, ve tele benzer bir iki yardımcı alet var. fiyatı biraz pahalı geldiği için almadım (yaklaşık 40 $ civarı).
bu arada, kullanılan yapıştırıcının japon yapıştırıcı olduğunu sanmıyorum.

maalesef cok haklisiniz,bir takim siyasi baskilar sonucu böyle bir karar alindigini düsünüyorum.bu yanlis karardan bir an önce dönülmesi gerekir.Burada iş odyometrist arkadaşlara ve derneklerine kalıyor.hemen dava açıp yürütmenin durdurulması gerekiyor.

40 dolar fazlaymis sevgili hunsal
o teli hortumu cekmek icin kullaniyorlar herhangi bir tel olur bide hortumu kulak boyuna olcelim yapistiriciyi ben caktirmadan bakmistim bi keresinde gazil mi ne ole bisiydi arayan belsinida mevlasinida bulurmus bi hirdavatcilara boyacilara danisiyim bakalim
ben kesin kafaya koydum bu isi yapmayi iyi basarili olursam sizlerede yazarim:)

valla ben cihazı aldıgımdan beri kendim degiştiririm hortumunu. Siz senede bir değiştiriosunuz sanırım. Ne gerek var yapıştırıcıya ona buna. Hortum dediğiniz şeyin fiyatı 2tl. 2 ayda bir değiştirseniz hortumu, hem japonla uraşmazsınız, hem kulak kalıbına zarar vermezsiniz. seslerin 2 ayda bir yenilenmesi de cabası olur..

ozman cikar baklayi :) yani yapistiricinin ismini
ayda bir isi gucu birakip tasinmayalim merkez diyolaar ya sozde iste

@hünsal, @antioksidan
Siz normal BTE earmold mu kullanıyorsunuz yoksa başka bir şey mi?
Biz bundan kullanıyoruz ve hortum birkaç ay içinde cam gibi sertleşiyor. O zaman çıkartıp yeni hortum takıyorum. Hortumu medikalcilerden 50 kuruş ya da 1 liraya alıyorum; ikiye bölüyorum, bir hortum iki sefer kullanılıyor. Yapıştırma falan da yapmıyorum, kalıbın içine takıyorum duruyor. İstediğimde çıkartıyor istediğimde takıyorum.
Kalıp da 1 sene falan gidiyor; ondan sonra değiştirmezsek ötme yapıyor (analog cihazda)

Anti Oksidan : hocam düz olan bir hortumu L şeklinde yapmak için önce çakmakla uzaktan hemen yaklaştırıp uzaklaştırıyorlar ateşe değdirmiyor L olana kadar böyle yapıyorlar sonra kalıbın giriş yapacağı hortumun üzerine japon yapıştırıyorlar çok az bişey ama çok yapıştırmıyorlar :) Bende merakımdan nasıl yapıyorlar dedim gözümün önünde yapmışlardı. Bu arada kalıp fiyatını ne kadardan yapıyorsunuz? ben 25-30 TL'den yaptırıyorum bir seferde 4-5 tane tek kulağa yaptırıyorum. Şuana kadar bende bir kere hortum çıkmıştı onu yaptırmıştım ücretsiz yaptılar yedek olarakta aynı şekilde 3 tane hortum verdiler tabiki kendileri L şeklinde yaptılar sadece bana yapıştırmak kalıyor :)

ŞENOL BEY,
antioksidanı bilemem ama ben, vet, normal kalıp kullanıyorum. hortum bende de birkaç ay sonra sertleşiyor. ama ben yaklaşık 1 senedir bu şekilde kullanıyorum, yani değiştirtmeye gerek görmedim. kalıp zaman içinde deforme oluyor, hem bu nedenle hem de hijyenik sebeplerden dolayı en geç yılda bir değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar. ötme olayı (feedback) analog cihazlarda oluyor. yeni nesil dijital cihazlarda genellikle böyle bir sorun yok. örneğin benim kullanmakta olduğum oticon sumo dm cihazında ötme olmuyor. ama burdaki bazı arkadaşlar bu cihazda da ötme sorunuyla karşılaştıklarını söylüyorlar. ayarlarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. belirli frekanslarda kazancı biraz kısarak bus orunun önüne geçilmesi mümkün.

çift cihaz. ama maalesef ikisi farklı marka. normalde ikisinin de aynı marka olması daha iyi. anlama oranını oldukça yükseltiyor çift cihaz kullanımı.
siz tek mi çift mi?

mysterious;

:)hah bu cok guzseldi 4 5 kalip birden yaptirmak
once bi tane yaptirip sora iyiysemi ole yaptiriyosunuz
yoksa riske girmek pek akil kari diil 4 5 tane uymayan kalipla kalakalmak

hunsal;

Çift cihaz benim 2006 dan beri. Bernafon win 112 kullanıyorum. Evet anlama çift cihaz ile daha iyi çünkü 17 sene tek cihaz kullandığımdan aradaki fark belirgindi. Ayrıca seslerin yönünü bulmada daha yardımcı oluyor çift cihaz kullanma.Tek cihaz iki boyut , çift cihaz üç boyut gibi.

valla nıye yalan soylıyım nereye gıtsem işitme kaybım hakkında hep değişik soylentıler oluyor kimisi işitme cihazını işitme kaybıma fayda vereceğini soyluyor kimisi faydası olmaz diyo
herkesin farklı soylentılerı var ben işitme kaybım hakkındaki çok bilgiyi bu siteden öğrendim bence bu işi yapacaksa işitme kaybı olanlar bizzat kendisi yapmalı çünki olayı bilmeleri için yasamaları gerekir benim görüşüm bu

shukufe her ihtimale karşı diğerlerini yedek tutuyorum zaten biri yıprandıktan sonra yedekten takıyorum. kalıp yaptırmaya gittiğimde hemen yapmıyorlar iki üç gün sonra teslim ediyorlar bana bu yüzden her seferinde gitmek yerine 4-5 tane yaptırıp 4 tanesini yedek koyuyorum ne olur ne olmaz :) bir tane yaptırırsam 35-40 TL ye geliyor 3-5 tane yaptırırsam tanesi 25 TL'ye yapıyorlar.

mysterious;
Ne kadar zamanda bir değiştiriyorsun kalıbı? Mesela 6 ayda bir değiştirsen 5 tane yaptırsan, 2,5 sene eder.

senoleker 1 kalıp en az 6-8 ay falan gidiyor hocam. Bu süreden sonra yavaş yavaş yıpranıp ötmeye başlıyor cihaz bazen. Bazen işim gereği seyahate çıkıyorum, bazen evde hiç takmıyorum sadece sennheiser ie-8 model mp3 kulakiçi kulaklığı takıyorum müzik dinlemek için hem bilgisayarda hemde seyahatte. bunun 1,5-2 sene önceki fiyatı 15 TL idi her sene zam yapıyorlar sanırım tek tek yaptırırsan zararlı çıkıyorsun hadi 5 tane değilde 3 tane yaptırıp 2 tanesini yedekte tutarsan hem fiyat açısından hemde her ihtimale karşı yedek almış olursun.

senoleker 1 kalıp en az 6-8 ay falan gidiyor hocam. Bu süreden sonra yavaş yavaş yıpranıp ötmeye başlıyor cihaz bazen. Bazen işim gereği seyahate çıkıyorum, bazen evde hiç takmıyorum sadece sennheiser ie-8 model mp3 kulakiçi kulaklığı takıyorum müzik dinlemek için hem bilgisayarda hemde seyahatte. bunun 1,5-2 sene önceki fiyatı 15 TL idi her sene zam yapıyorlar sanırım tek tek yaptırırsan zararlı çıkıyorsun hadi 5 tane değilde 3 tane yaptırıp 2 tanesini yedekte tutarsan hem fiyat açısından hemde her ihtimale karşı yedek almış olursun.

ben kalip olcusu aldirmaktan cok korkuyorum kotu bisi ama inan 4 senedir ayni kalibi kullaniyorum hic otme filan olmuyor yalniz hortum cok kopardi phonakta yapistirttigim duruyor bayadir kalip eskirse cabuk cikiyormus diyolar bilemiyorum

yalniz hortum cok kopardi phonakta yapistirttigim duruyor bayadir kalip eskirse cabuk cikiyormus diyolar bilemiyorum
Ya bunu anlamadım. Nesi kopuyor nesini yapıştırıyorsun?
Hortum dediğin şeyin bir ucu cihaza takılıyor öteki ucu kalıba takılıyor. Eskiyince çıkartıp atıyorsun yeni hortum takıyorsun. yapıştırma falan yok. direk takıyorsun. Kalıbın içine sokuyorsun bir ucu giriyor. Diğeri zaten cihazın boynuzuna takılıyor. Siz neyi yapıştırdığınızı anlatabilir misiniz?

oticonculara yaptirirdim hortumu hep kendiniz yapmayin diyolarya senol bey:) bir ayda kalipla hortum ayrilirdi oraa yapistiriliyor iste
kopma dedigim kaliptan cikiyo hortum tekrar gecirirsen fiii fiiii otuyo :) iste o otme olmasin kaliptan cikmasin diye japon suruluyo

Üst Alt