Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Işitme cihazı takıyorum. Dışarıdan görünmesini istemiyorum..?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 2 3 yıldır işitme cihazı Siemens nitro 301 cic işitme cihazı kullanıyorum ve estetik olarak çok sorunluyum dışardan gözükmesini hiç ama hiç iistemiyorum iki kulaktada sorun var ama ben 1 hafta biri 1 hafta birini takıyorum bu şekilde ...

Nasıl bir yol izlemeliyim bunlardan kurtulmak için ne yapmalıyım en azından dışardan gözüksün istmiyorum sırf bu nedenlerle evlenemiyorum pisikolojik sorunlarım oldu ya

lütfen yardım edin

iki kulağında cihaz kullanmanızı öneririm yoksa zamanla durum kötüye gidebilir.. seni beğenenlere gelince bu halin ile beğenen olmalı ki ileride ilişkiniz ciddiye bindiğinde sıkıntı olmasın.

Mr.No Öncelikle teşekkür ederim cevapladıgın için...
Ben tek kulak kulanırken şikayetçi degilim yeteri duyumu alabiliyorum .Ama kaç senedir kullanmama ragmen hala alışamadım hala sevemedim sitem ediyorum hiçbirşeye etmedigim kadar yokmu bunun bir çaresi bir teknoloji bişi . ?

Kulak içi cihaz kullan dışardan kolay farkedilmez

hic gorunmesin isterseniz kulak ici degil dip kanal ici alacaksiniz. o da nitro kullana baya ilerice kayiba olurmu.
gorunmesine takmayin eger cihazdan faydalanabiliyorsaniz, varsin gozuksun. ne dedin nedein demekten cok daha iyidir.
siz cihaz taktiniz diye sizden vaz gececek birinden daha kolay kurtulursunuz. cihazi gorsunki. yarin bi gun sen sagirsin diye laf etmesin.seni kabul etmeyeni sen neden kabul etcekmissinki.

shukufe .... Ya hayatımda o kadar sorunla karşılaştım ama bunun kadar bende etki yaratan bir başka derdim olmadı evlenmek istmiyorum işitm cihazı kullandıgım için mahçup oluyorum ne biliyim kafamdan bir sürü pire var hangisini atıyım çok takıntılıyım ya çok =(( offf

evlenince basin gogemi erecekti. bekarlik sultanlik:eek:elin kizina yedirecegine kendin bi guzel yersin :eek:sorunlarida at kenara senden bi tane daha sen yok. biz degerliyiz. bu hayati biz yasiyacagiz. salla gitsin. nelerdn memnun oluyorsan oyle yasa. hayat dusunup durmak icin kisa yasamaya bak.sankim duymasanda gozumuz gorurken oyle cok sey varki yasamda zevk alacagimiz.

Bende işitme problemi yoktu aslında böbrek nakli oldum ondan sonra işitme kaybı başladı bnde 3 4 senedir kullanıyorum ben bu mereti haladaha alışamadım . sonradan olan bişi oldugu için alışmam çok zor benim buna . Napıcam hiç bilmiyorum işitme kaybım %50 filan

Devran29 saol kardeşim allah senden razı olsun

bende de 13 - 15 yaşıma kadar işime sorunum yoktu. sinirsel oldu. 2 senedir ara ara çok az takıyorum. takıyorum bile denmez. bir alışamadım bu içten takılanlara. elektrik süpürgesi içine hava çekerken ses çıkarır ya bunlarda öyle. takmasam da az çok duyuyorum. kelimeleri ayrıştıramıyorum. taksam ses çok geliyor. bir de dıştan takılan denemek istiyorum. en iyisi hangisi bilmiyorum.

İşitme cihazı kulagı sanki daha çok bozuyor gibi geliyor bana. kulagıma takıyorum ses yüksek ama anlamıyorum çıkarıyorum ses düşük ama anlıyorum . ? çözemedim çok karışık bir olay bu .. .

senin kalibi uyduramamislardir kulak deligine. yada sen duzgun takmiyorsundur. hava alirsa bu sesler olur isitme cihazinda. senin kayip cok degil. 50 db hafif bi kayip rite olanlardan bi dene istersen. onlara cok heves ediyorum ben minnacik bisey kulak da hava aliyormus.
sinirsel kayiplarda cihazdan baska care yok. odyometrist bilgili olacak bide.
oticoncular genelde daha tecrubeli oluyor. istersen sende bi dene ama nitrodan vaz gecmemeni oneririm.
baska bi siemens saticisina ayar yaptir. cunku pahali bi cihaz.50 db bi kayibida cok buyutme hayati kendine zehir etme bence. keski sende olan duyma bende olaydi. hicbirsey istemezdim.
bobrek naklinde ilaclar yapmistir senin kaybini. napican bi yer yapilirken bi yeri yikar bu tip bilimide iste boyle.

shukufe Allah razı olsun valla bana çok iyi geliyorsunn bir nebze olsun rahatlattın beni. Ya benim çok zoruma gidiyor ne biliyim takmak istmiyorum aslında korkum şu. Ben böbrek nakli olmadan önce bende işitme kaybı 10 db filan vardı yoktu . sorun yoktu denebilir nakil sonrası ilaçlardan mı bilmiyorum ama işitmem iyice kötüye gitti böbrek nakli ilaçlarımı ömür boyu belkide kullanacagım peki ya işitmem daha mı kötü olacak sagırmı olacam daha ne olacak . ?

artik atlatmissindir. ilk zamanlarda cok yuklenen kortizonlar canina okumus herhal isitmenin. icin rahat kullan sen ilaci.
insan duymadan sagir yasayabilir ama bobrekler calismazsa yasayamaz. bu kadar cefa cekip nakil bilen adam isitme kay bindanmi korkacakti. yeniden dunyaya gelmis gibi mutlu olmaniz lazim:eek:

koklear implant taktirdim. 6 yil kullandim. cikti ic parca. ameliyat doktor ronntgen ugrasiyorum 7 yil sagir kulakla.
olacakla olecege care yokmus:eek:ben sagir olurmuyum diye uzuleceginize duydugunuz bir gunun bile tadini cikarin derim.

Dert etme arkadaşım bu kadar. Bende böbrek nakilliyim ve işitme cihazı kullanıyorum ama benim işitme kaybım küçük yaşlardan beri vardı, böbrek naklinden sonra ortaya çıkmadı. Ben nakil olduktan 6 yıl kadar sonra cihaz kullanmaya başladım, o zaman kadar idare ettim cihaz kullanmadan. 2001 yılında nakil oldum ve 2005 de evlendim. 2007 den beride işitme cihazı kullanıyorum. Nakilli hastaların bazılarında işitme kayıpları oluyor sanırım. Cerrahpaşada takiplerde böyle birkaç hastaya rastlamıştım. Bunları doktorunla konuş bence belki ilaçlarını değitirirler yada böyle devam ederler ama ben fazla ilerleyeceğini düşünmüyorum. Şu anki kaybınla cihazsız da idare edebiliyor olman lazım, lakin ben yıllarca cihaz kullanmadan yaşadım :) Bence böbreğine odaklan ve yemene içmene ilaçlarına dikkat et kontrollerini aksatma, Allah korusun böbreği kaybedince yenisini bulmak çok zor işitme cihazı gibi 1000 TL - 2000 TL verip kendine böbrek alamıyosun maalesef yani böbrek bir cihaz olmadığı için satılmıyor. Oysaki duymamızı ve görmemizi kolaylaştırmak için işitme cihazı gözlük gibi satın alınabilir maddeler var. Ben işitme cihazı kullanmayı ilk zamanlar biraz yadırgasamda artık alıştım ve hiç sorun etmiyorum. Aksine nakilli böbreğimi kaybetmekten korkuyorum, bilmem anlatabildim mi....

evlenince basin gogemi erecekti. bekarlik sultanlik:eek:elin kizina yedirecegine kendin bi guzel yersin :eek:sorunlarida at kenara senden bi tane daha sen yok. biz degerliyiz. bu hayati biz yasiyacagiz. salla gitsin. nelerdn memnun oluyorsan oyle yasa. hayat dusunup durmak icin kisa yasamaya bak.sankim duymasanda gozumuz gorurken oyle cok sey varki yasamda zevk alacagimiz.

Bilgece bir cevap.

Üst Alt