Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı tamir ve bakım tecrubelerinizi yazar mısınız?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
sevgili isitme cihazi kullanan arkadaslarim
burda isitme cihaziniza yaptirdiginiz bakim veya tamir gibi olaylari paylasirsaniz forumumuz icin iyi olur diyorum
simdi biz agir isitme sorunu yasiyanlar isitmekte zorlanip pek zorda kalmadikca insanlarla konusup bilgi almaya kacinanlarimiz olabiliyor
foruma yazmasalarda eminim ki cok okuyup faydalanan bilgilenenler var
agir isitme kayipli olup zorluk ceken kardeslerimiz icin faydali olur diyorum yazan arkadaslara cok tesekkurlerimi sunuyorum

Ben de agır işitme kayıplı birisi olarak işitme cihazıma bakımlarını (6 ayda bir) günü gününe yaptırmaktayım ve temiz ve düzenli bir şekilde kullanmaktayım yaklaşık olarak 6 yıl oldu allaha çok şükür hiç arızalanmadı...
suhukufe ye ek olarak işitme cihazınızın marka sinida belirtirseniz daha güzel olur..
Made in Spain. MICROSON

isitme cihazim ses yapiyo diye 2bucuk yildir kullandigim kulak kalibimi yenileyim dedim kalip aldirma iskencesini hic sevmesemde
merhaba diye girdigim isitme merkezindeki kiz ellerini yikamis lavabodan geliyordu isitme cihazimi islak elleriyle yokladi bu daha gider iyi durumda kullan dedi bende pil aldim ciktim odyometristin islak ellerle kulak kalibimi ellemesi hic hosuma gitmedi igrendim acikcasi
hicbisi sormadan ciktim ordan baska bir isitme merkezinede gitmek canim istemedieve gelip kulak kalibimi guzelce yikayip dezenfekte ettim
siz kullanan arkadaslar
kulak kalibinizi nasil bir sikayetiniz olunca yeniliyorsunuz
kalip eskiyince ses yaparmi

merhaba shukufe..

Normalde kalıplarımı ben rengi çok kahverengiye dönünce değiştiriyorum.Özellikle uzun süre kullanımlarda kulak içine giren kısım kirleniyor, sürekli temizlesen bile rengi gittikçe kahverengileşiyor.Tabi bu da oldukça uzun bir süreye tekabül eder.Kulak kalıbımı yaptırdığım yer de sıkça değiştirmemi tavsiye etmiyor, çünkü sürekli kalıp değiştirmek kulağın büyümesine sebep veriyormuş.

Kalıbın eskiyince ses yaptığını hiç duymadım, ama hava kaçağı olduğu zaman ses yapabilir, benim işitme cihazını kalıba bağlayan küçük kanalda bir kere çizikten dolayı havayla temas ediyordu ve ses çıkarıyordu işitme cihazı.Belki kalıp da küçük geliyor olabilir artık..

odyometrist biraz kötü davranmış, sonuçta kalıp isteğe bağlı olarak değiştirilebilen bir şey, başından savsaklarcasına bu iyi daha kullan demesi kötü olmuş.

saygılar.

Ben bir sefer ötüyor diya gitdim.Kalıbınıbiraz büyütdüler. 6 ay kadar kullandıkdan sonra tekrar ötmeye başladı.Bir daha gitmedim.Kalıp büyüdükce kulak içi cihaza göre şekil alıyor.Bende artık bu şekilde kullanıyırum.
İki kulağımda da var.Bakıma da garantisi bitdiği için gitmiyorum.Temizleyip temizleyip kullanıyorum.Hiçde arıza yapmadı.Çene hareketleri çok olduğu zamanlar hava yapar.Bunada alıştım...

kalıplar

arkadaşlar;cihaz kalıplarının ortalama 1 yılda bir değişmesi gerekir.çünkü; kulak içi ölçüleri zaman zaman değişebiliyor.
şöyleki;
1- kulak kalıbı kirlenmişse,
2- kalıp kulağa çok rahat girip çıkıyorsa,
3- cihaz ötme yapıyorsa.
hatta insanın kilo alıp vermesi de ölçüyü değiştirebiliyor.iyi günler.

Merhaba hemşehrim benim işitme cihazı 2000 yıldan almışım bozuk oldu size tamircimisin bana yaptırılmısın markası puretone ve starkey bunu olurmu cevap sevinirim bekliyorum !

Son düzenleme:
Üst Alt