Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı tavsiyesi ve raporun değerlendirilmesi için yorumlarınız!?

EbuMuaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamun aleykum kardeşlerim.
Cenab-ı Hakk cümle kardeşlerimize sıhhat afiyet ihsan eylesin.
Hz Eyyub a.s sabrı versin hepimize.

birkaç sorum olacak yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
sevgili kardeşlerim geçen hafta KBB odyometriye girdim.
sağ kulak 63/43 dB mikst işitme azlığı
sol kulak 37/33 dB sensörinal tip işitme kaybı olduğu tespit edildi.

sağ kulakta işitme kaybı kalıcıdır... diye sağlık kurulundan rapor çıktı.

şimdi bu durumda;

1- Engelli oldum mu?
2- Engellilerin istifade ettiği bazı haklar oluyormuş bunlardan istifade edebilecek miyim? (halı hazırda memurum)
3- işitme cihazı için bir arkadaşla görüştüm. SONİC marka satıcısıymış.
Sağ kulağa değil sola takmamız lazım dedi. ama doktor sağ kulağa kanal içi yazdı. genellikle güçlendirmek için iyi kulağa takarız dedi. bu konuda fikriniz nedir?
bu kadarlık işitme kaybı için sağı komple mi kaybetmeliyiz? ya da solu mu güçlendirmeliyiz gerçekten?
SONİC marka cihazını tavsiye eder misiniz? satış fiyatı 2950 TL ama 2000 TL yaparım diyor.
4- Rabbim yar ve yardımcımız olsun. şimdiden teşekkür ederim

Ortalaman 63-37 cıkmıs olabilir ama biz ortalamaya değil grafiğin şekline bakarız frekanslara yani odyogramı yollayabilirsen daha iyi yardımcı olabilirim.
1.)engel durumu olabilir ama o cihaz raporu engelli raporu için tekrar ayrı bir rapor cıkartman lazım.

2.)eğer engelli raporu cıktıgında yüzdesi tutuyorsa evet

3.)genel de önce sağlam kulağa rapor cıkar hasta 6 ay kullanır sonra diğer kulağa rapor cıkar çift kullanır. Direk kötü kulağa cihaz kullanan hastalarda sürekli sıkıntı cıkıyor

teşekkür ederim. çok fazla araştırma imkanı olmadan oticon 0pn3 aldım. inşallah hayırlısı olur.
yalnız öğrenmek istediğim bir şey var. cihazı aldık ama herhangi bir garanti belgesidir, ya da marka modeli gösteren herhangi bir kağıt kürek vermediler. bu normal midir?

Değildir. Muhakkak garanti belgesi verilmeliydi. Cihaz bozulursa garantisi olmadığı için tamirinde ücret vereceksiniz.

Üst Alt