Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı tavsiyesi?

bycelik41

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
oY6Pak.jpg

Arkadaşlar ses işitme raporum görüldüğü gibi yukardadır.
Şuanda 2 kulağımdada Oticon safari p600 kullanıyordum.Yıllık bakımlarını yaptırmak için yolladım. 1 cihazım malesef bozuk dediler.Nasıl olmuş bilmiyorum.2 mikrofondan biri çalışmıyormuş.Tamir masrafı baya yüksek olduğundan vazgeçtim yaptırmaktan.Nasıl olduysa geldikten sonra tamamen bozuldu açılmamaya başladı.Dedim belki 1 sene idare ederim tek mikrofonla sigorta yardımı için ama oda olmadı.Ankaradaki bayiyi aradım onlarda aynı fiyat dediler.Ve de Ordaki firma yetkilisi sakın phonak almayın hemen bozuluyor eskisi gibi kaliteli yapmıyorlar falan dediler.Bir an şüphelendim.Çünkü 2 haftadır araştırma içerisindeyim.Ve de forumdaki çoğu kişi phonakın naida serilerinden memnun diye görmüştüm.Acaba o kişiye güvenmemekmi lazım.Bana bi akıl fikir verirseniz memnun olurum.Oticondan chili sp5 cihazını önerdiler bana ve 3000 tl dediler.İnternetten baktım fiyatlara 2100 civarlarında.Nasıl oluyorda bu kadar pahalı oluyor bir türlü anlıyamadım.Okuyanların gözlerine yorumlayanların ellerine sağlık dilerim şimdiden.

(Birde bir sorum daha olucak naida serisinden hangisi benim kullandığım cihaz seviyesindedir yada bana uyumlu olur nasıl anlıyabilirim yani?)

oticon chili 5 sp i850 lira
oticon chili 7sp 2850 lira. bikac ay once selis isitmeden pesin para, pazarlikla 2000 liraya aldim. ama senin yerine olsam ben resoundlari daha begeniyorum. isitme kaybima yetmemisti onlarin VEAlari. sizin isitme kaybiniz daha az pes seslerde, hemde 100 db den asagi isitme frekansiniz yok. naudalarin s olaninida aldim s olmayaninida aldim bi halta yaramiyor kullanamadim. ayarini yapamadilar bana. chiliyle daha iyiydim ya. bu sira bvilmem cihaz bozuldu bilmem kulak bozuldu. konusma seslerini duyamiyorum.

Nasıl insanlar var hala anlıyamıyorum vallahi şaşırıyorum.1850 liralık cihaza 2850 lira diyorlar aklım almıyor vallahi.Haftaya iki firmayada gidip sıkı bir pazarlık yapacağım kiminkini beğenip daha ucuza verirse ondan alacağım.

bir cıhaz 1850
iki cihaz 2850
demek istemiştir.

chili 5sp 6 kanal, chili 7sp 8 kanal, chili 9sp 9 kanal. kanallardan baska islevlerde tabi fazla. ne kadar ekmek o kadar kofte.chili 9sp 4300lira.
gn resound vealarda oyle. mesela vealarin 3 cesit. ilk cesidi tek mikrofon,1750 lira. ben 3uncu kalite olanini kestirmistim ama. bunlar cift mikrofon, kanal syisida birkac tane fazlalik varmis ilk olanlardan. bunlar 2000 lira. vealardan istedigim volum kontrolu vardi. ayrica eski 7 yil hic tamir bakim gormeden cok memnun kullandigim cihazda resounddu.
phonaklar daha pahali. 6 kanalli cihazlari bile 3bine yaklasiyor. ise yararsa amenna. ama ben hic begenmedim. gurultu onlemesi cok zayif. odyometristleride bilgisismidir nedir, bi otomatik ayarliyorlarki:pyuksek bi gurultu oldugunda konusma sesleride kayboluyor. birden bire sessiz dunyaya gomuluyorsunuz.

arkadaşlar oticon chill serisi nem ve tere karşı hiç dayanıklı değil bernafon kulladığım için ordan biliyorum yeni nano teknolojili su ve nemden etkilenmeyen cihazları deneyin... ben bir kulağım daha iyi olduğu için rite modellerden aldım diğer kulağım seninki gibi ince sesler nerdeyse yok o kulağımada superpower bir cihaz aldım 2 gün oldu takalı ve şimdilik cok memnunum shukufe ye katılıyorum size deneyen kişi cok önemli bu nedenle deneyimli bir kişiye gitmekte fayda var ben baya araştırdım ve denemeler yaptım mithatpaşada yine baya gezdim 7-8 firma oyle aldım rite olan cihazım interton crisp3 superpower olan cihazım gan290... bu arada interton ve re sound aynıdır saten kısacası cihazdan cok cihazın nasıl ayarlandığı önemli... saten isviçre ve danimarka ürünlerinin hepsi kaliteli ve pahalıda :) ben 2 cihaza 3.500 tl verdim ama 14 yılllık kullanıcıyım ilk defan bu kadar güzel berrak duyuyorum... bu arada şimdiye kadar kulladığım markalar bernafon- unitron - audioservice shukufe bu superpower cihazı sanada öneriyorum seninde işitme ileriydi git bir dene saten 2 gün demeye veriyorlar oyle alıyorsun boyle bir ses duydunmu cok merak ediyorummmm teknoloji ne noktalara gelmiş arakadaş 5 yıl sonra kim bilir nasıl bişeyler cıkacak...

anaaaa, 2 gun denemeye cihaz veren isitme merkezide varmis:confused: bu merkez EMRE BEYINMI. ben cok istemistim hic olmazsa bir gun deneyeyim diye. hickimse vermez, kim verirse ordan al demislerdi. batikente gitmek problem degil. ise yarar cihaz icin istanbula bile gidilir ankaradan. zaten ilk ayardan sonra fazla birsey yapamiyorlar.
nano diye ucurulmasina karsiyim cihazlarin. bi kabindanmi etkilenecekti:confused: oyleyse; chililerde pil yuvasinin kapagi kulak ici tarafina geliyor. bu yanlisliktandir diyorum ter neme karsi dayaniksizligini. ust taraftan acilaydi pil yuvasi o kadar nem ter cekmezdi bence.
isitme cihazin hayirli olsun moonwalk. iyi seyler duyarsin, saglam olur insallah.
ben denemeye gitmeye korkuyorum. chiliyi zaten zar zor aldim. kulagi begenmiyorlardi:mad:simdi bi laf edecekler, git koklear taktir diyecekler diye gitmicem. salla kullanmayivereyim meretleri. hic olmazssa cok az bile olsa isitme kirintisi var tek kulAKTA. bunada sukur diyeyim, dudak okumaya devam.

arkadaşlar sizinle yaşamış oldugum bir sorunu paylaşmak istedim İSTANBUL ŞİŞLİ ARC İŞİTME ADEM YAYLA bu işyerinden 2 adet işitme cihazı aldım ve kazıklandım kesinlikle herkes duysun bilsin ve paranızı kaptırmayın insanlar aşşalık olmuş saglık umurlarında bile degil Allah hepinizin yardımcısı olsun cihazlar pahalı burdan almayın

kabinin sızdırmazlıgı iyi olduğu için birde plastikdeki nano kaplama olayı nedeniyle su üzerinde kalmıyor cihazın akıp gidiyor... hatta başka elektronik cihazlarda cep telefonlarında felanda var bu teknonoji youtube videoları felan var... bu arada cihazı ne yaptın yaptırdınmı? kulaktamıymış sıkıntı yoksa cihazdamı?

Peki arkadaşlar phonaktan naida q serileri varmış.Bunları araştırdım bi quest bide core platformu varmış bunların hangisi daha iyi ve tavsiye edermisiniz acaba?

Bugün phonak bayisine gittim.Bana phonak naida sky q70 up önerdiler.Gayet güzel tatmin ediciydi.Siz ne dersiniz?Alayımmı almayayımmı? Şuandaki kullandığım cihazlar bile yetersiz geliyormuş ve ben anlamıyordum.Anlamıyordum derkende mesela ince sesler olur ya hani mesela kanarya gibi sesleri anlamıyorum.Bu sanki birazda iyiydi.Ve de gürültülü ortamlarda sese odaklanma falan baya güzeldi bence.Acaba kronik sorunları varmıdır bu cihazların?

Arkadaşlar phonak naida sky q70 up modelini aldım şuanda çok memmunum.Sorusu olacak olan varsa sorabilir.

bycelik41 güle güle kullan yıllık bakımlarını ihmal ettirme cihazının garantili olduğu için saten ücretsiz yaparlar... ne kadar temiz kullanırsan o kadar uzun yıllar kulanırsın tekrar hayırlı olsun...

ne gibi sorun yaşadınız.

Balıkçı24;

annemde babamla oraya gitmişler adem bey siemens nitro 301cıc 8 kanalı 1500 tl ye + 500ssk dan demiş.
ne gibi sorun yaşadınız.
annemde ani işitme kaybı oldu sağ kulağı gitti hışırtı var % 15 . diğeride..%65 lerde .

burda odyocu arkadaşlar alınmasın,işini düzgün yapanlara saygı duyarım.ama işini düzgün yapanda malesef çok çok az,kazıklandıgımız yetmiyormuş gibi,birde ayar olmadı dedigimizde kırk dereden su getiriyorlar,yaklaşık 10 yıldır çeşitli cihazlar kullandım,aslında markalı cihazlar güzel ama cihaz ne kadar güze olursa olsun,ayarı dogru yapılmazsa tam verim alamıyoruz,anlı şanlı firmalar dünyanın yatırımını yapıyor bu cihazlara ama ne yazıkki bunların ayarını yapan personele gerekli egitimi vermiyor,benim bugüne kadar kullandıgım cihazlar,simens,otinon.bernefon ve videx tir,bunlardan en menmun kaldıgım cihazda bernofendir,işitmeme bernofonun cihazı yetmedigi için şuan videx kullanıyorum,burdan cihaz alacak arkadaşlara tavsiyem sıkı pazarlık edin,acaip fiyat düşüyor,bana gecen senelerde 3250den aşagı olmaz denilen cihazı ben 2000 tl ye aldım,artık siz düşünün yedigimiz kazıkların demekki haddi hesabı yok,birde denemeden almayın,eskiden deneme olmaz diyorlardı,artık deneme istiyorum dersen veriyorlar,zaten dogrusuda bu şekilde olmadılır,günlük hayatta kullanmadan,denemeden cihaz alınması dogru degil..

Sakın ordan almayın paranıza yazık onlar çok karaktersiz insanlar cihazı satar sonra muhattap bulamazsın . gidin onun az gerisinde siemens ana bayii var ordan alın.Adem yayla tam bir dolandırıcı

Sevgili kardeşim O şahıs adem yayla çok iyi bir pazarlamacı Benim yaşadıgım sorun şu . Ben işitme cihazı aldım 2 adet nitro 301 cic pahalı cihazlar fakat aradan 6 ay geçtikten sonra içime sinmedi başka bir işitme bayiine gittim ve cihazları gösterdim benim para verip aldıgım cihazlar degil daha aşşa ikinci el modeller takılmış. ordan hiç bişi alınmaz . sonra gittim itiraf ettiler polise söylicem dedim şikayet edicem dedim elime ayagıma kapandılar

yapınızda, milletiin başını yakmasınlar hıççç ortalıkta güven kalmadı herkes havadan para gelmesine bakıyorlar zaten zar zor alınan işitme cihazı bide işimizi zorlaştırıyorlar

İşitme cihazlarında en iyisi widex, satıcı anlattı bize widex danimarkamalı ama hiç bir ülkede üretilmiyor ve montaj yapılmıyor,sadece danimarkada üretiliyor.siemensalman malı ama çinde.
üretiliyormuş

Ordan alamayın kardeşim onlar esnaf degil sıfır ürün diye ikinci el takar karaktersiz insan onlar ben yandım siz yanmayın az ilerisinde siemens ana bayi var ondan alın .

haklısınız yaparlarmı yaparlar bende bu konuda süpheleniyorum çünkü gözünün önünde açıyormu açmıyormu ne bileceğiz güya ayarlıyorlar .yinede burasu türkiye herşey beklenir.

Üst Alt