Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazım sürekli takılı olduğunda nem yapıyor. Bunu nasıl önlerim?

livaa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaslar merhaba. kaybim 98-95 desibel her 2 kulakta. isitme cihazi takili oldugu zaman surekli nem yapiyor ardindan kasinti. rahatsizlik veriyor. buna gore nem yapmayacak bir kalip var mi? buyuk kalipli olanlardan takiyorum kalin hortumlu olan. ince hortumlu olanlar bize uymuyormus. nem olmamasi icin ne yapmam lazim? calisiyorum da. cihazsiz durmam mumkun degil...

merhaba kalibi bilmem ama ince hortum var phonakta slip tube

gasanov slip tube aradim bulamadi . bu slip tube dedigin cihaz mi kalip hortumu mu? teknik adlari hic bilmem. mazur gor...

Kalıplara vent denilen delik açılabiliyor. Ancak bu yüksek kayıplarda uygun olmayabilir.Aşırı nemlenme varsa bir kbb uzmanına da görünün. Bir de kurutma tabletleri var satıcılarda, geceleri bununla cihazdan nem almak faydalıdır.

cihazda degil benim kulagimin icinde nem oluyor. zaman zqman da kasinti. vent uygulamasi nasil birsey, bilmiyorum.

Kulaktaki nem de cihazı etkiler. Ben kurutma tableti kullanıyorum. Cihazı pil kapağını açıp pilini çıkarıp tabletli kutuya koyup kapatıyorsunuz. Gece boyunca tablet cihazdaki nemi çekiyor.
Vent için kalıbın kulağa giren kısmında hortumun alt kısmında bir havalandırma deliği açılıyor. Ancak her işitme kaybına olmuyor. Mesela ben kullanmıyorum.

camlica sizin kaybiniz nekadar? olup olmadigini nasil anlayacaz?

Benim kaybım 90 db civarı. Düşük frekanslarda 0-1000 hz arası kaybınız yüksekse vent size uygun değildir .

Arkadaşlar,

Kulakta nem, genellikle kulak zarında perforasyon (zarda delik veya yırtık) varsa görülür. Ama şart değil. Bünyeye göre nemlenme farklılık gösterir.
Eğer zarda problem olmadığı halde kulak kanalında nemlenme oluyorsa, önerim işitme cihazınızı belirli aralıklarla çıkarıp, kanalın havalanmasını sağlamanızdır.
Nemi engellemenin en kolay ve etkili yolu kulak kalıbına ikinci bir delik (vent) açmaktır. Ancak vent, her işitme kaybında kullanılabilecek bir yöntem değildir. Genellikle hafif işitme kayıplarında kullanılır. Eğer işitme kaybı hafif dereceden (ortalama 45 dB) daha fazlaysa, vent, tok seslerin duyulmasını engellediği gibi, "feedback" denilen ıslık sesine de neden olabilir.
Nemlenmenin bir diğer nedeni kullanılan kulak kalıbı malzemesidir. Ülkemizde yaygın olarak "biopor" denilen yumuşak kalıp malzemesi kullanılmaktadır (Avrupa'da bu malzeme en çok Türkiye'de kullanılmaktadır. Ve kesinlikle yanlış kullanılmaktadır!). Bu malzeme ile üretilen kalıplar, kulak kanalına bire-bir oturtulduğunda kulak kanalının havalanmasını zorlaştırmaktadır. Bu nedenle "çok ileri derece" işitme kayıplılar hariç, sert kalıp kullanılmasını öneririm.

Sevgilerimle,

Dr.Mehmet Akşit

Mehmet bey,
Selam
Benim miks tipi otoskleroz rahatsızlığım var, raporları size tarayarak mail ile hangi mail adresine gönderebilirim.

arkadaşlar merhaba işitme cihazı sebebiyle kulakta oluşan nem cihazın durumu bir yana kulakta havasızlıktan dolayı mantar ve türevi hastalıklara sebebiyet verir mi?

Mehmet bey ben mailinize gönderdim yeğenimin raporlarını umarım yardimci olabilirsiniz.

gecmıs olsun liva kalıbın yenı degılse belkı degısmesı gerekebılır 108 db kaybım ile delıksız kalıp kullanıyorum delıklı de kullandım kalıbınızı ve kulagınızı temız tutun ve arada hava alsın 3 5 dk cıkartın nem için ınce hortum onerırım ve cıhazın gırıs ve cıkısları temız olsun sadece nem degıl bu kasıntı bile yapabılıyor sorunu bu sekılde gıderdım

Üst Alt