Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazımın kalıbı kırıldı. Elinde kullanmadığı kalıp olan arkadaşlar var mı?

duymazay11

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Sağ kulağımdaki kullandığım işitme cihazımı bu akşam kazağımı çıkartırken yere düşürdüm. Bulam derken üzerinede bastım. Kalıbı tamamen parçalandı.
Artık tamir etdirene kadar beklemek zorundayım.
Şu an elinde olup kullanmayan arkadaşlar var mı?
Veya hiç kullanmıyacak arkadaşlar,yardımcı olabilirmisiniz.

ne var bunda duymazay kalipta yapilir hazir yeni kalibin olmus olur
baskasinin kulak kalibini nasil takicaksiniz ki

Daha tamirciye gitmedim.Belki tamamen cihaz bozulmuş da olabilir.O zaman belki tamirde olmaz diyebilirler.İşyerinde idare edecek kadar duydum mu yeter.Kulak arkasının hortumu var benim.Yani şimdilik işimi görecek kullanılmayan dijital cihazı olanlar varmı ?

Soykankaan Haklısın İzin alıp en kısa zamanda Şehire çıkayım.Cihazın durumunuda kesin öğrenmiş olurum.

cihazi ezdim desene gecmis olsun
eger cihazda bozuklk yok kalip lazim dersen hemen eline vermiyorlar birkac gun bekliyosun cihaz saticilarinda prob oluyor ondan tak kullan kalip kadar is gormezsede kalibin gelene kadar idare eder

Cihaz nasıl ezilir :DValla aklım almadı...
Parçalansa parçalansa pil yuvası parçalanır gibime geliyor öle parça parça ayrılacak bir yapısı yok yani üstünde tepinsende ama...parçalanmış işte...
cihazlar ki özellikle yanlışım varsa düzeltilsin digital cihazlar kişiye özel duyma oranına göre cipli kulak kalıplarına gelince oda kişiye özel herkesin kalıbı kendi kulağına göre o yüzden başkasının kalıbını kullanmanız mümkün değil uyum sağlayamaz...
Geçmiş olsun bakıma verin biran önce

Hortum kalıptan sık sık çıkıyor, bunu götürüyoruz yapıştırıyorlar bir süre sonra gene çıkıyor.. Nasıl bir yapıştırıcı kullanıyorlar ? Bu yapıştırıcıan biz alamaz mıyız ? Çok mu pahalı ? (Ücretsiz yapıştırıyorlar ama her zaman gidemiyoruz-götüremiyoruz)

soykan dogru diyosun hortumdan cekilmezki cikarirken o yapistirilmis zaten
hoop ta dogru tespit
kalip yapistirmaya hep oticona giderdim ben orda oturmus kurum olduguna guvenerek acemi kizlari calistiriyorlar bide malzemeye cok dikkat etmiyorlar
gecen sefer phonaka gittiydim ben pil aldim piyasaya gore pahali verdi
ama kalipta kopmustu inanirmisiniz 4 ay oldu hala cikmadi yerinden 1 ayda cikan hortum oyle saglam yapti
bana bide dediki
kalibiniz eskimis ondan cabuk cikiyo bu yeni kalip yapalim
cok sikayetci oldugum bu hortum kopmasi simdilik iyi malzemeden yapildigindan hortumda sertlesmediginden kullanip duruyorum ben

konu açılalı çok olmuş, inşallah sorununu halletmişsindir soykankaan...
ama kalıbın parçalanması demek sert kalıp kullandığınızı gösteriyor..
biopor kalıp yaptırsaydınız kalıp parçalanmazdı..
biopor kalıpların hem kullanımı da oldukça rahat hem de kulak kanalını tahriş de etmiyor..

shukufe,
haklısın bayiden bayiye değişiyor bu hortum yapıştırma ustalığı..
ben de (istanbul) phonak'tan ne zaman yaptırdıysam 1-2 yıl sonra hortum sertleşip kendi kendine kırılıncaya kadar idare ediyordu.. ama son 1 yıldır idis'ten yaptırıyorum, malesef 1 ay sonra hortum kalıptan geri çıkıyor... götürüyorum tekrar yapıştırıyorlar ve ne kadar kalıptan tutup çıkarsam da 1 ay sonra yine çıkıyor.. ya bilmiyorlar ya da bilerek yapıyorlar sık sık ziyaret edelim kendilerini diye... :)

iyi ya işte bu nasıl bir yapıştırıcı ise biz de alalım.
Hem elimizin altında olur, hem de daha iyi yapıştırabiliriz diye düşünüyorum
Ama nasıl bir yapıştırıcı ve kaç liradırlar acaba ?

Bilen birisi yardımcı olsa, lütfen...

yapistirici tamamda
esas hortum malzemesi bence
o oticoncularin taktigi hortumlar 1 ayda sertlesiyor nedense
bizim malzeme bilgimiz olsaydi muhendis olurduk be arkadas

shukufe;
Hortumların serleşmesi çok doğal, çünkü hepsi pvc'den imal ediliyor. genelde ter ve su teması sonucunda oluyor.

Hoop;

Japon Yapıştırıcıyla yapıştırıyorlar.

japon yapıştırıcı mı ??? Bundan emin misiniz

Elimizde japon yapıştırıcı var,
kaç kere niyetlendik ama cesaret edemedik
kalıbı bozarız diye.

Çünkü japon yapıştırıcı çok sertleşiyor,
cam gibi birşey japon yapıştırıcı

İlginize Teşekkürler

Japon ile yapıştırma yanlış. Dreve'in ürettiği Glusil kullanılması gerekiyor. Aslında bu tarz yapıştırıcılar primer'dir. Türkiyede Primer yapıştırıcı satılıyor. Glusil'in aynısı 10mg şişelerde fırçalı olarak bulunabilir.

Hatırlatma olarak japon pvc hortuma yapışır biopor'a yapışmaz ve sürekli geri çıkar. Uygularken dışına kaçırabilirsiniz. Buda pek hoş olmaz. Riske girmeyiniz.

076.jpg

Ayrıca ITC CIC face plate halindeyken kesimden önce kalıba primer ile yapıştırılır Glusil yani primerile yapıştırılır. Japon o anki kimyasına göre plasiği eritip çözebiliyor. Buda montajın süresini uzatıyor.

hay cok yasa murat81tr odyocunun birini iyi bi soyletmeye calistiydik bizlerde hortum tarifini nasilyapistirilacagini dediydide yapistiriciyi soylettiremediydik sizden aldik bu cevabida iyi oldu
artik kendimiz yapistiririz odyoculara bek bisi birakmayiz ha

Üst Alt