Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşitme cihazına yüklenen program beni rahatlatabilir mi?
merhaba vision...ben 31 yaşındayım ve hastalığım dolayısıyla işitme sorunu yaşayan biriyim.50000 de 1 görülen nörofibromatozis 2 hastasıyım.bu hastalığa bağlı olarak beynimde 2 tane tümör var.beyin sapına ve ponsa bası uyguluyor.bunlar masada kalma ihtimali çok yüksek olduğu için cerrahi operasyonla alınamayan tümörler.kulağımdaki çınlama şikayetleriyle 16.10.2002 tarihinden bu yana yavaş yavaş işitme kaybı yaşamaya başladım.en son malulen emeklilik başvuru için heyete girdiğimde odio testinde çıkan sonuç:
hava sol: Ø hava sağ: 50 db
kemik: Ø kemik sağ: 48 db
yani kısaca bu beynimde ki tümörlerden dolayı sol kulağım hiç duymuyor.geri dönüşü yok.cihazda işe yaramaz dendi.ama iyi kötü sağ kulağım duyuyor.lakin konuşulanları ya anlamıyorum yada tekrar ettiriyorum.şimdi bir nebzede olsa rahatlamak için kulak içi digital cihaz almak istiyorum.fakat yanlış hatırlamıyorsam senin yazılarını okurken bu konuda proğram yüklenmesi gerektiğini ve bunu herkesin yapamadığını okumuştum.mesela trende veya araba içinde seyahat ederken konuşulanları anlamıyorum. yüklenecek olan bu proğramlar bu konuda beni rahatlatabilir mi? bu işi en iyi nerede yaptırabilirim?önereceğin marka var mı?gerekirse parasıyla almayı düşünüyorum.artı diyelim kulak içi digital cihazımızı aldık proğramlarıda yüklettik herşey harika bu kulak içi cihazla cep telefonumu kullanabilir miyim?cihaza zarar verir mi?beni bilgilendirirsen sevinirim.
vision cevaplar en iyisini uzman olarak
bende tek kulak cok agir isitme sorunlu olarak kendimce yazayim
isitme durumunuz kotu sayilmaz bence
isitme cihazinizi kulak ici degil kulak arkasi alirsaniz daha kullanisli ayricana isitmenize daha faydali olur
cok bilinen heryerde subesi olan markalardan aliniz cihazinizi odio testi yapilan odiometrist calistiran yerlerden alirsaniz verimli iyi cihaz edinmis olursunuz
birde isitme kayiplilar genellikle dudak okursa cok dikkatli hic dalmadan etrafina dikkat ederse cihazin verdigi seslere anlam verip dudak okuyarak soyleneni guzel anlar
siz isitme durumunuza gore dijital cihazlarla cok guzel ceptel kullanabilirsiniz
benim cok agir oldundan maalesef dogdugumdan beri telefonu hic anlamadim
merhaba arkadaşım shukufe...ilk önce cevap yazdığın için saol.cevabını okurken şöyle bir cümlenizle karşılaştım...isitme durumunuz kotu sayilmaz bence ...arkadaşım nasıl kötü sayılmaz?sol kulak hiç duymuyor.sağ kulakta ise şimdilik orta derecede bir kayıp mevcut.zamnla sağ kulağımda tümörlere bağlı olarak sol kulağımın akibetini bekliyor.konuşulanları anlamıyorum yada sık sık tekrar ettirmek zorunda kalıyorum.acaba diyorum ki sen ;
hava sol: Ø hava sağ: 50 db
kemik: Ø kemik sağ: 48 db bu degerlere göre mi o cümleyi kurdun acaba.eger öyleyse malulen emeklilik başvurumda benim açımdan negatif bir yön var o zaman.kagıtlarım incelenirken o zaman onlarda senin gibi düşünecek ve işitme sorunu fazla yok denecek.dolayısıyla bu konuda dr kurbanı olacam...ve 10 aylık beklemem ziyana uğrayacak...
sol kulağın saten bitik. bu kulaktan sana fayda olmayacağına sende saten inanmış kabullenmişsin.
sol kulağın için malisef yapacak bir şey yok.
ama sağ kulağın fena değil 50 db bir kayıp çok önemli değil. hemen hemen her markada senin sağ kulağına uygun bir cihaz var.
ama anladığım kadarı ile çok özellikli bir cihaz istiyorsun. bence buna da gerek yok. ne yapacaksın sekiz kanallı 18 bantlı cihazı sen sadece iletişim kurabilecek kadar ihtiyacını gören bir cihaz alman yeterli olacaktır. senin sol kulağın kötü. düzeltilemez. sağ kulağın kötü değil ki çok özellikli bir cihaz istiyorsun. sana 2 kanallı tek programlı cihaz bile yeterli olur diye düşünüyorum. o kadarda değil biraz iyi bir şey olsun dersen 3-4 programlı bir cihazda alabilirsin.
ben senin yerinde olsam 2 kanal tek programlı bir cihaz alırım ve cihaza potans taktırırım. çünki farklı ortamlara girdiğimde kendi kafama göre sesini azaltıp çoğaltabilirim.
bu benim için yeterli olur.
ama 4 programlı alırsan sesleri kendin azaltıp çogaltmazsın. cihaz uygulamasında senin için en uygun program bir kez yüklenir ve sen bunu bir daha değiştiremezsin. ancak aldığın yer değiştirir.
birinci programı sessiz bir ortamda televizyon izlerken televizyon sesini duyabileceğin şekilde ayarlatırsın bu programda kapı zilini telefon çalma sesini ve telefonla rahatça konuşabilmeyi duyabilirsin.karşındaki kişiyi duyabilirsin.
ikinci programa ise dışarı açık alanda trafikte kullanabileceğin bir program yüklenir.
üçüncü programda ise otobüste trende maçta lokantada kullanabileceğin bir program yüklenir. bu programla çevredeki sesler süzülür gürültüler bastırılır ve senin duyabileceğin bir ses seviyesi ayarlanarak programa yüklenebilir.
dördüncü programda ise cihazın her ortamda kullanılabileceği şekilde bir program standart bir program yüklenebilir.
her dört programdada cep telefonu ile görüşebilirsin cep telefonu işitme cihazına hiç bir zarar vermez.bu konuda rahat ol.
bu programlama işlemlerini bir medikal firmada yaptırman çok zor. bunun için iyi bir işitme merkezine gitmen orada tekrar bir işitme testi yaptırman ve bu teste göre program yaptırman şart. her işitme merkezi bunu yapabilir. her markada böyle cihazlar bulabilirsin.
hangi marka veya işitme merkezine gidersen git sana uygun bir cihaz bulursun.çünki kaybın çok fazla değil.
karar vermeden önce en az 3 farklı işitme merkezine git. cihaz denemesi yap. sana en uygun olan cihazı kendin dinleyerek beğen. mutlaka her cihazın ses kalitesi bir değildir. önemli olan senin karar verebilmen. hangisinde daha temiz daha sade daha saf bir ses duyabildiysen o markayı alırsın.