Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazında frekans kaydırma programı..?

satlas

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
cihazımda frekans kaydırma yüksek frekansları kopyalama diye bir program var.şu an ona ayarlattım.fakat bu özelliği kapatıp hiç denemedim sizlerin tecrübeleriniz nedir.bu özellikte kullanmakmı daha iyi yoksa kapatmakmı daha iyi hangisinde konuşmayı anlamak daha kolay ?

İşitmenizin derecesine bağlıdır. Frekans kaydırma yüksek frekanslarda işitmesi zayıf olanlar için geliştirilmiştir. Yüksek frekanslardaki sesi kullanıcının işitebileceği biraz daha düşük frekanslardan vermektir. Misal 7000 hz deki sesi 5000 hz de vermek böyledir. Ancak bu özellik benim gibi yüksek frekanslarda işitmesi daha iyi olanlar için ters etki yapabilir yani işitmeyi anlamayı bozabilir. Mesela yüksek frekanslarde işitme 100 db gibi değerlerdeyse bu özelliğin pek bir faydası olmayacaktır.
Ben bu özelliği kullanıyordum ancak şu an bu özelliğin kapalı olduğu bir programı kullanıyorum ve konuşma seslerini biraz daha iyi anlıyorum. Bu özellik benim için değilmiş.

odyolojide yurdum egitim sisteminde daha tonlarca firin ekmek yemesi lazimmis tesekkurler camlica
neden derseniz sizin isitme kaybinizdaki db degerlerinde tam sesi vermek dururken firmalardaki isitme kaybinin ne oldugunu bilmeyen muhendislerin yaptigi hazir programi 2 dakikada yukle ondan sonra uymuyor
isin asli isitme merkezlerine mudur genc odyometristlere bunlari ogretecek kendi cihaz ayarlamasa bile bilgilerini gelistirecek mehmet aksit gibi odyolog doktor olmadikca bu isler allaha emanet

çamlıca bu odyograma göre sence kapatmalımıyım programı ?

Bence kapalı dursun. Ama bir deneyin isterseniz, tecrübe edip karar verin. Ancak işitmeniz 2000 hz den sonra hızla azalıyor. Frekans kaydırmanın pek bir şey getireceğini düşünmüyorum . Ama bakalım uzmanımız Mehmet Bey ne diyecek?

Evet mehmet bey yönlendirici cevaplarınızı bekliyorum ?

Sizin kanal içi cihaz kullanmanızı doğru bulmuyorum.
Öncelikle cihaz tipinin doğru seçilmesi ve uygulanması gerekiyor.
Aksi durumda ortaya çıkabilecek problemlerde benim de sorumluluğum olmuş olacak.
Bu duruma düşmek istemem.

hatta ben kendim koleastotam illetiyle ugrasan olarak doktor beye ileve iltihap tedavinizi cihazdan one almanizi rica bile ediyorum
bu arada frekans sikistirmasi hakkinda derin bilgilerinizi bizden esirgememnizi rica ediyorum doktor bey
aslinda sizin kaybiniz tamda rise olan cihazlardan kullansaniz ne guzel degilmi ben onlara cok merak ediyorum ama bana olmuyor isitme kaybim tamda sizinkinin tersine odyo kagidinda

satlas benimde odyo değerlerim aynı senin gibi ama ben kulak arkası kullanıyorum.frekans kaydırma açık olduğu zaman nasıl konuşulanları iyi duyuyormusun

doktor bey odyometri testimi buraya yüklemedim ama yukaridaki satlasın odyometrisi ile tıpa tıp aynı kulak arkası kullanıyorum sizce frekans kaydırma açıkmı olmalı kapalımı olmalı

doktor bey yanıtlarınızı bekliyorum ?

sevim cihazinin ayarlarindan memnunsan o frekans kaydirma seyisiyle kafa takmadan kullan bosver biz aletler olmadan odyocu olmiycaz bi kerem:eek:
meslek sirri olamli bu frekans sikistirma diycem ama:p
burdan sevgili iyi insan HUNSALa selamlarimi sevgilerimi tesekkurlerimi iletiyorum eger bizlerden yaka silkmediyse

valla memnunmuyum bilemiyorum şuanda frekans kaydırma açık hakkaride görev yapıyorum eğer daha iyi olcak ise ankaraya gidip kapattırabilirim.doktor bey yorum yapmadı başı kalabalık sanırım hünsal dan yorum bekleyelim bizde

Cihazların ince ayarları hakkında, görüp görmeden tahmini şeyler söylemek doğru olmuyor.
Odyogram bilgisi, patoloji tanısı, ayırdetme skoru vb. şeyler çok fazla önem taşıyor.
Burada genel doğruları yazmak gerektiğini düşünüyorum.
İnce ayar önerileri herkeste farklı bir sonuç verebilir.
...........
Frekans kaydırmanın, genel olarak yüksek frekans kayıplarında uygulanan bir yöntem olduğunu söyleyebilirim.
Ancak bu yöntem, her yüksek frekans kaybında olumlu sonuç vermiyor.

Doktor bey hangi tip yüksek frekanslarda kullanılmamalıdır? Kimler kulla malı doğruları yanlışları Bize açıklama yazısı yazarsanız seviniriz her şehirde sizin gibi bilgili insanlar maalesef yok görev yaptığım yerde işitme cihazı satışını emekli polis kardeşlerimiz yapıyor.

Mehmet Akşit;

slm arkadaşlar işitme testimi siteye yükledim sizce frekans kaydırma programını kapatmalımıyım ? doktor bey özellikle sizlerin yorumunuzu bekliyorum ?

Kapatmak daha mantıklı çünkü yüksek frekanslarda işitmeniz azalmış ve frekans kaydırma beyninize gereksiz yoğunluk yükler. Frekans kaydırma etkin olduğu frekanslarda ayrıca sıkıştırma da uygulanır.Bu da sesin tabiiliğini bozabilir.

Her kelimenin sonu daha kuvetli veriyor son hecede patlama gibi oluyor bu sebep olabilirmi.

Olabilir. Bunu anlamak için cihaza mümkünse frekans kaydırma kapalı bir program yükletip karşılaştırın. Ancak karşılaştırma ile anlayabilirsiniz frekans kaydırmanın nasıl bir etkisi olduğunu.

ehhh sevimcigim vermissin parani napalim:( frekans kaydirmayi odyocuya soylersen ukala dumbugu muamelesi gorursun cunkum o ilimler onlara mahsus:p sesler yuksek dersen adam zaten sagirsin ondan ne anlarsin sen ben odyo kagidina bakarak daha iyi bilirim sana lazim sesler:p
patlamayi saymiyom:(
en az sikayetle ayarlayaninda bile sinir bozucu yapisik yapisik yuksek sesler duyarsin :(
odyocu degistirdikcede beterine ugrarsin
iyisi biz bu frekans sikistirma nanesini afaroz edelim:p

Hakkaride görev yapıyorum burada oyle pek deneme şansım yok tavsiyelere uyup ankaraya gideceğim kapattıracağım tekrar hakkariye döneceğim baktık olmadı tekrar ankara yolu görünür bana

bu sırada doktor beyin yorumunu bekliyorum kapatmayı dene derse gideceğim artık

Ankaraya phonak cihaz için ayar yaptırmaya gelmeye karar verirseniz arya işitmeyi tavsiye ederim.
Tabii gelin demiyorum. Kendi kararınız. Ayrıca bakalım uzmanımızın tavsiyesi ne yönde olacak?

Merhaba Sevim 80,
İşitme testinde kemik yolları işaretlenmemiş. Halbuki karar vermek için çok gerekli bir bilgi.
Sol kulak eşikleri de yok. Onlar da çok önemli. Çünkü insan iki kulağıyla birlikte değerlendirilir.
Genellikle iki kulağa da cihaz önerilir. Ama bazen, özellikle sadece tek kulağa önerilir.
İşitme kaybına neden olan hastalık da önemli..
Ayrıca ayırt etme puanı da belirtilmemiş..

İşte bu tür eksik bilgiler nedeniyle kişisel sorunlara doğru çözüm üretme şansım olmuyor.

Bir de diğer "bilinmeyenler" var:
İşitme testiniz doğru mu yapılmış?
İşitme cihazı ayarında tek sorun "frekans kaydırma" mı? Kazanç ve çıkış ayarı doğru mu yapılmış?
Her şey doğru bile yapılmış olsa, "frekans kaydırma" özelliği en az bir haftalık "alışma" süresi gerektiriyor. Üstelik 1 hafta sonra "pardon! olmuyor" cevabı alabilirsiniz.

Bu ihtimalleri alt alta koyduğumuzda, sorunun, işitme cihazı alınan ilk bir ay sürecinde çözülmesi gerektiği ortaya çıkıyor. İlk 1 aylık uygulama sürecinde, uzmanın kullanıcıyı memnun edecek ölçümleri ve koşulları yaratması gerekiyor.

Ama size de hak veriyorum. Hakkari'de yaşıyorsunuz ve daha iyi duymak istiyorsunuz!
"Ama"lara, "bahanelere", "ideal uygulamalara" tahammül edecek haliniz yok. Sadece mümkünse daha iyi duymak istiyorsunuz..

Önerim, ikinci bir program yaptırıp, frekans kaydırmayı kapatın. Her iki programı da dönüşümlü olarak (haftalık) kullanın.
Hangisiyle daha iyi anlıyorsanız, onu kullanın.

Bu yaptırmak için Ankara'ya gitmenize gerek yok. En yakın firma bayine gidip "birinci programın aynısından ikinci bir program yapın. Ama frekans kaydırmayı kapatın" deyin. Umut verici bir gelişme olursa Ankara'ya gidersiniz.

Umarım işe yarar..

ikinci programi yulemeleri lazim ama
biri frekans sikistirmali biri iptalli olarak ayarlamalari gerkmiyormu bu durumda
4 programli cihaza iki program yuleyen odyocu gorseydim alnindan operdim
odyocunu baskasina gidince zaten oburunun yukledigi kayboluyor tekrar tekrar bari eski ayarina getirirsiniz dedite bile:(

Artık frekans kaydırma kapalı olan müzik programıyla deniyorum. Daha iyi konuşmayı anlamam. Ancak gürültü filtreleme özelliği olmadığından işyerinde kafam şişiyor. Belki haftaya otomatik programda ve telecoil progragmlarında da frekans kaydırmayı kapattırım. Beynimin uyum sağlamasını bekliyorum.
Frekans kaydırma, beynimde gereksiz yoğunlaşmaya sebep oluyor. Sesler sıkışık ve kaymış vaziyette , konuşmayı anlama verimim düşüyor.

ben starkeyin x serisi 110 kulak arkası kullanıyorum .acaba bunlarda kaç program var odyo program olarak 1 bip sesi 2 bip sesi 3 bip sesi ayarladı telefon modu var birde şim di bu 4 programmı oldu daha fazla program yükleme olmazmı ?

Frekans kaydırma özelliği phonak marka cihazlar için. Sizin cihazınız ise starkey marka. Bu cihazda da bazı teknolojiler var ancak frekans kaydırmanın aynısı değil. Bu sebeple cihazınızda bu özelliklerin kapatılması ve program yüklenmesi gibi konularda fazla bilgim yok. Bunu bir starkey bayisi ile konuşmalısınız.

Voice q2 yüksek frekansları alçak fraknsa kopyalama olayı var açıp kapatabiliyorsun.ilk aldığımda bana sormuşlarda açıkmı dursun kapalımı

bana gore frekas sikistirma
cocuklara takip
taakkk
ahha bakti bak bu isitme cihazi cok iyi duyuruyor

Üst Alt