Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazında Naida mı Phonak mı önerirsiniz?

Gasanov

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.Ben sizinle aynı kaderi paylaşan Azerbaycanlı müslüman kardeşinızım.Lütfen yardımcı olun,(Hunsal,Şükufe ve diğer arkadaslar)

bir kaç soru soracağım. 8 yildır kulağım sağır, isıtme cihazı hiç kullanmadım. SAĞ KULAĞIM HAVA YOLU 82 db, SOL KULAĞIM ise 75db-dir.

SORU-1.Benim kendi tercihim Naida s-4sp işitme cihazı olmasına rağmen doktorum dedi ki, Naidanı alsan seslerin 100de yüzunü işitemezsin ama Phonak exelia, certana, versat, milo alırsan tamamını eşitirsin. Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.

SORU 2.Bir pilin tüketimi kaç gudur? Cihaz kaç gunde bır arıza yapar? 1 yıl garanti kapsamındakı cihazın tamiri bedavamı? Tamir fiyatı kac TL?

önceden teşekkurler

ben phonak nadıa serısını kullanıyorum benım ısıtme oranım 93 db gayette memnum 1.5 yıl olucak hıc bır sorun yasamadım.suya dayanıklıdır zaten.ama biraz alışmak zaman alıyor sesler phonakta farklı bıraz gercegıyle yakın olması dıyorum.pıl suresı hemen hemen 2-1.5 hafta arası degısıyor bıtmesı.nadıa serısı cok ılerı bıletreal ıcın uretılmısır en ıdeal o olucagını dusunuyorum ben.ama benım sansı dusuncem tek kısıyle gorusup emın olma farklı bır doktor yada odyolojıye ugra derım

tesekkurler kardesi,daha iyisi oticon ve simensi de denem gerekdiyini dusunuyorum

phonak yetkilileri diyor ki,cihazin tamire ihtici olursa bize getirin biz isvicreye tamire yollayalim ve tamir fiyatini da onlar belirleyecek 20 gun sonra geri verecekler

başlikda yalnişlik olmuş

nadia ile phonak ayni diyebiliyorum yani phonak in cihazi:)
6bucuk yil oluyor resound canta 780 d cihazi hic bakim yaptirmadan memnuniyetle kullaniyorum aldigimda 2 850 liraydi ama sesler az gelmeye basladi sesi biraz actirmak icin gittigimde firma artik satmiyormus benim cihazi sesi acacak odyocu bulamadim
artik phonak denedim ama daha iyisi olabilir diye bende arastiriyorum bir turlu karar veremedim
denedigim certena milo puls nadias hosuma gitti ama hemen almiyim belki daha iyisi olabilir diyorum ama tek kulak cok ileri derecede kayipla zaten hangi cihaz olsa o kadar faydalanabilecegimi biliyorum:( olsun gene hic olmazsa birileri seslenince duyarim araba altinda kalmam
siz azerbeycanda pahalimi cihazlar ondan bahsedin

Merhaba Qurban,
Shukufe'nin dediği gibi, Naida Phonak'ın modellerinden birinin adı. İleri dercede işitme kaybı olanlar için uygundur. Normalde sizin için uygun bir cihaz. Ama siz saf ses ortalamasını yazmışsınız, belki düşük ve orta frekanslarda (250,500,1000 hz gibi) işitme kaybınız az ise Naida fazla gelebilir o frekanslar için. Yoksa özellikle Milo'dan her bakımdan daha iyi bir cihaz Naida. Oticon'lara da bakın, özellikle Chili modelleri sizin için uygun olabilir.
Son olarak, Shukufe'nin de merak ettiği gibi, Azerbaycanda cihaz fiyatları ne seviyede, bilgi verirseniz seviniriz.
Selamlar

Salamun aleykum arkadaslar.Ben çoğu zaman telefonla internetde oluyorum ve cevap yazmam imkansız oluyor.Naidanın phonak modelı olduğunu bılıyorum da yalnişlık olmuş.Fiyata gelınce şimdılık phonakın cıhazlarının fıyatını bılıyorum ve çok pahalı.Ust duzey cıhazlar 3550dollar.Mesela naida s 4 sp gibı cıhazlar.certana art M 750euro,VERSATE ART M 1400EURO,MILO PLUS SP 570EURO,EXELIA 3550EURO.DUN BIR ARKADASIMA SORDUM,NAIDA S 3 SP 900DOLAR ISVICREDE.RUSYADA DA TURKIYEDEN UCUZMUS

ya ha oyle biz pahali gorsekte size gore iyiymis
nadianin 3500 olanini begendim ben ama telefonu anlamayan dudak okumadan konusmalari anlamayan ben bu para cok dedim daha ucuz olan milo pulsu denedim kolay ayar oluyor insan konusmalari baya guzel anlasiliyor 1400 lira dedi ses az geldi bana bide certenayi denedinm onun sesi daha iyi oldu ama 3500 olani kadar konusmalari iyi anlamadim yani ne kadar ekmek o kadar kofteymis

shukufe;

widex sensoyu denedinizmi eski bir cihaz ama gayet verimli ve kullanışlı

kurban kardeşim naıda kullanan 108 db işitme kaybı olan arkadaşım var kayıplarımız aynı derece de bende senso ve arada oticon sumo kullanıyorum ıkısındende memnun sayılırım arkadaşımda widex senso p 38 denedi ve halen kullanmakta ve memnun oldugunu söylüyor 108 db de rahat ettıren bir cıhaz olarak 82 desıbel i karşılayabilir düşüncesındeyım yınede deneyın ve sonucu bizimle paylasın

phonak, widex ve oticon kendilerini kanıtlamış markalardır. Siz bu ürünleri deneyip karar verirseniz sizin için daha faydalı olur. Önerim bu 3 ürünün dışında ürün almamanız olacak.
İyi araştırın hangi cihaz işinizi görüyor ise onda karar kılın alacağınız cihazı uzun süre kullanacaksınız kişilerin şunu al bunu al demesine kulak asmayın her firma kendi ürününü dünya kalitesi diye tanıtır.

Merhaba arkadaşlar.hepinıze teşekkür ederim.Ben GENCEDE,cıhaz satışı ise BAKÜdedır,atöbusla 6 saatlık yolculuk.kafama takmışım şu phonak naıdaları su gecırmez dıye.Beni tedırgin eden cıhaz arıza yapınca 20gun gibi gec süreye hazır olmasıdır.Bİ de bunun bakım parası ne olur ALLAH bilır.YANİ BENİ DEYECEYİM ŞU Kİ,UST DUZEY CIHAZ ALIRSAM 2de bir tamırcıyemi gideceğim?Şu sımens aquarıs nasılmış acaba?otıconun su gecırmez cıhazı varmı?isvicreden cıhaz alsam olurmu?doktör dedı sen ısvıcreden al ben program yaparım.Benım dusuncem ısvıcrede yarı fıyatına cıhazlar

QasanovQurban84@mail.ru Bura yazırsanız daha tez cevaplarım.isterseniz rusya cıhaz fıyat lıstesını sıze gösterırım

Qurban,
Ben dediğiniz (Phonak Naida III )cihazı kullanıyorum 3 yıldır Allah çok şükür bir defa tamire göndermedim. Sadece 1 yıl aralar ile periyodik bakımlarına gönderiyorum bu periyodik bakımlar da o kadar pahalı değil sizin için tek sıkıntı uzak mesafe...

Siemens tek gecerim ozellikle nitro modeli cok gelismis

Qurban nitrodan verim alamadim demissin nasil verim alamadin yani duyamadin mi? Ben Derin isitme kaybi seviyesindeyim yani sag 93 - sol 97. Bu arada isvicreden cihaz almak istiyor yari fiyatina diyorsun ama gidip geliceksin yol masraflarinida katinca yari fiyatina diye bur sey kalmiyor 😄

isvicreden cihaz almak kolay internetten alabilirsiniz mesela bi aralar bende iyiden iyiye takmistim buna:eek: iyi konustugumuz aile dostumuz isvicrede 3 4 ayda bir gelir kendileri turkiyeye soylersem beni kirmaz getirir
ama iste cihazi satmayan bir firmada bize cihazi ayarlamazki ayarlasa bile para almadan gonulsuz yapacagi isten hayir gelmezki:( artik vazgectim
pahali diyoruz ama cihaza hizmet alamadiktan sonra ucuz olsa ne yazar
kimse babasinin hayrina bizim ucuza malettigimiz cihazla ugrasmaz marka diye

shukufe,
cihazı belirli bir bedel karşılığında (genellikle80-100 tl gibi) ayarlattırabilirsin.
ama isviçrede cihaz fiyatları sanıldığı gibi ucuz değil. çoğu avrupa ülkesinde fiyatlar türkiyeyle ya hemen hemen aynı veya biraz daha yüksek. Amerika ise bayağı yüksek. Sadece Rusya ve Ortadoğu ülkeleri türkiyeden bir miktar daha ucuz.

merhaba arkadaslar.nitroyu denedim qaliba ama duyamadim,sanki cihazsiz daha iyi duyuyordum.bu da benim kulak sinirimle alakadar.cok saf ses geliyordu galiba.kisacasi sen bi dene kafana takma benim dedigimi,benim kulak ishe yaramiyor

isvicreye kendim getmeyecekdim,getizdirecekdim.yurt disindan almakdan önce cihazin aynisindan kendi ülkende denemen gerek

hunsal;
bu sevgılı hunsalın yazısı degıl
bır bakıyım dıyınce
degıstırılmıs kımın basının kımın tızının ne oldugu sorulmayan bı yerde boyle bır yazı yazamaz hunsal

Üst Alt