Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazında tiz ses algılaması..?

anthym

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar.

Sağ kulak %91, sol kulak %73 işitme kaybım var. Sol kulağıma hiç cihaz takmadım. Sağ kulağıma da çocukken analog ile başladım ve şimdiye kadar 2 analog cihaz kullandım. Ses seviyesini de abartınca bir de her sesi alınca tabii ki sağ kulak cihaz sayesinde daha da hasar gördü. Haziran başı 2. analog bozulunca artık dijitale geçmek gerekti malum. Sağ kulağımda tizlerde daha çok kaybım var.

Sağ kulağım için bir çok kulak arkası model denedim. Aklıma geldiği kadarıyla,

Oticon Chili SP5 - SP9, Sumo DM,
Phonak Q50 UP - Q70 UP, Naida V UP - S V UP,
Widex'in de denedim ama modeli hatırlamıyorum.

Bunların hepsinde sorun çıktı. Sorun şu: Müzik dinlerken tiz seslerde performansı çok kötü oluyor. Yaylı çalgılarda özellikle. Film müzikleri ve klasik müzik ağırlıklı dinliyorum ve bu alışkanlığımı kulağımı kaybedene kadar sürdüreceğim. Filmlerde de sorun çıkartabiliyor uygun müzikler girdiğinde.

Oticon'da feedback ve ekoya sebep oluyor.
Phonak'da dalgalanmaya sebep oluyor.
Widex'de de dalgalanıyordu.

Oticon Chili SP9 satın alıp, iade etmiştim. Bu arada sorun çıkarsalar da tüm denediklerimin arasından ses kalitesi ve algılamasını en beğendiğim cihaz SP9. Geçen haftalarda A&M Aurora Pro P cihaz aldım. Hatırladığım kadarıyla, tiz performansı çok iyi olmasa da müziklerde eko, dalgalanma vs sorun çıkarmıyordu. Ama mikrofon kalitesini beğenmedim. Sesi iyi algılamıyordu ve seviyesi de uzun vadede yeterli değildi. Zaten giriş fiyatı gibi bir şeydi. Onu da iade ettim. Şu anda elimde Philips Intius SP Dir cihazı var. A&M'den tek farkı, ses seviyesi daha güçlü ama sanırım tizleri ondan da kötü. Çamur oluyor çünkü biraz karmaşıklaşıyor sesler. Bir de A&M'den daha da ucuz olması. Ama bu ikisi son analog cihazımın kalitesinin altında. Alıştığım için demiyorum, gerçekten altında (Bernafon idi).

Philips'i satan odyolog, elime Nitro geçecek onu da deneyelim dedi. Ben şehir dışındayken aldığım için eve döndüm ama haftaya denemeye gideceğim. Saydığım cihazlardan kullanan arkadaşların müzik deneyimlerini paylaşırlarsa mutlu olurum. Neden böyle yapıyor bu cihazlar? Deyim yerindeyse ucuz dijitallerde pahalılar gibi sorun çıkarmıyor. Tizlerin bu dalgalanma yapmasının beyinden olduğunu sanmıyorum ama böyle bir şey olabilir mi? Sol kulağıma takıp da görseymişim gerçi. Bilemiyorum. Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler,

ek: Cihazın tiz kalitesi için referans müziğimi gönderiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=uOqHoepk-yw 0:45 - 1:00 arası ideal.

https://www.youtube.com/watch?v=pkvXsLGAxqY 0:45 - 1:10 arası ideal.

Dinleyip de kalite sonucu ve cihazınızı yazarsanız sevinirim.

Üst Alt