Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazından memnun kalınmadığı taktirde değişim ya da iade hakkımız var mı?

gamze1988

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yeni işitme cihazı alıyorum her iki kulağıma da ama memnun kalmama endişesi taşıyorum.. eğer memnun kalmazsam iade ya da değişim hakkım var mı?

benim şuan deneme aşamasındaki cihazım sorduğun şekilde gamze.
memnun kalmazsam iade alacak cihazı :)

bunu baştan konuşmak şart mı yoksa zaten böyle bir hakkım var mı step84

En baştan konuşmalısın bence. Fazla bilgim yok bu konuda. Elinde bir belge olsun. Ne de olsa sözlü anlaşmalar mahkemede dikkate alınmaz.

bana karşı taraf memnun kalmazsan iade alırım dedi.
bende buna güvenerek zaten yola çıktım. yoksa orda beş dakika denediğim cihaza o kadar para vermem mantık dışı.
doktorum da bir süre denemek kaydıysa iste başka ortamlarda kullanma imkanın olsun demişti.
böyle olması gerek diye düşünüyorum.

BEN BİR ÇOK YERE SORMUŞTUM MALESEF DENEMEK İÇİN VEREMİYORUZ DEMİŞLERDİ.

bayiden bayiye değişiyor tabiki.
ama denenmeden alınmamalı. çünkü az paralar dönmüyor bu işin içinde.
işimizi görmeyecek bir cihaza yönlendirildiğimiz taktirde at çöpe gitsin durumu yaşanabiliyor.

bu konuda maalesef bir yasal düzenleme mevcut değil... oysa amerika ve avrupada 60 gün deneme süresi var. bu sürenin sonunda ufak bir kullanım bedeli düşüp para iadesi yapıyorlar... bizde ise herşey satıcının insafına kalmış. 3 gün deneten var, 2 hafta deneten var. ama daha çok para iadesi yerine ellerindeki başka bir modelle değiştirme yoluna gidiyorlar.

hunsal, bende deneme sürecindeyim ama bahsettiğim gibi sıkıntılıyım .. üründen hiç ama hiç memnun değilim.
sonuçta ben satıcıya güvenerek bu ürünü deneme yoluna gittim.
yeni kalıplı haliyle yine ötme yapıyor. hakkaten çıldıracak gibiyim.
ses kalitesi çok kötü. bu benim kabahatim değil. ben seslerin nasıl olduğunu biliyorum. dinlediğim müzik bile berbat. ben bu cihazla nasıl bir değil beş yıl idare edeyim ki?
deneme için satıcıları ikna etmekte fayda var diye düşünüyorum açıkçası.

her ne kadar saticilar agzindan girer burnundan cikar insani bezdirir aliriz isitme cihazini olsada
kulak sende ee isitme cihazini orda taktin ayarlarini yaptirdin ne bu sikayet:eek: valla isitme cihazi saticiligida zor zenaatmis:)
saka biryana ilk cihazin sonra sonra ogreneceksin birde DUYUYORSUN SESLERI bak biraz zorlansansa isitme kaybin az tabi isitme cihaziyle duymak dogal duymaya benzemez
denettirmeyen saticilar daha iyi bence
cunku onun bunun 15 gun bir ay taktigi isitme cihazini bana satarlarsa hic hosuma gitmez dogrusu elalemin eskisin den igrenirim:(

:) shukufe cic i nasıl başkasına satsın benim kulağıma göre yapılmış bir ürün başkasının kulağına olur mu hiç.

içindeki alet edevat önemli. onda bir problem yok ki. kulak arkası yada aynı şekil başka bir kulağın kalıbına göre kanal içi olarak uygulayacak adamlar.

evet dediğin gibi. ben normal kulağımla aldığım seslere yakın bir ses arayışındayım.yani şuanda da bunu widex le yakalamış bulunuyorum. ben küçüklüğümde geçirdiğim ateşli bir hastalık sonucu sonradan işitme kaybı yaşadım.bu sonradan farkedildiği için ve çok fazla üzerine düşülmediğinden belki ilerlemişte olabilir. eski odyometri testlerini bulamıyorum tabi karşılaştırma yapabilmem için. .
artı kulak arkasına göre kanal içi daha ince bir iş ben bunu anladım. şuan müzik dinliyorum ve o kadar rahatsız edici ve keskin sesler alıyorum. robot gibi hissediyorum resmen.

yeni dijital cihazlar doğala en yakın sesi verirler..
ama tabiki bu ses bile kulağın duyduğu sese benzemez..
ilk zamanlarda bir alışma evresini geçirene kadar seslerin size yabancı gelmesi doğaldır..
ama bunu bir süre sonra ekarte edersiniz, cihaza alışırsınız...

deneme süresine gelince,
tabiki cihazı almadan önce bayi ile bunun mutlaka konuşulmasında fayda var.
aksi halde "burada denediniz ve aldınız, değiştiremem" gibi bir yanıtla karşılaşabilirsiniz.
baştan konuşup belirli bir deneme süresi için anlaşıldıysa sorun yok,
ama deneme süresinden sonra da geri iade değil de başka bir cihazla değişimi söz konusu olabilir.
firmalar (deneme süresi vermiş olsalar dahi) cihazı geri alıp para iadesi yapmazlar.

umarım dediğin sorunla karşılaşmayız Anti oksidan.
biz parayı da ödedik. yarın gidip cihazları iade edeceğiz. paramızı da artık kredi kartımıza iade edecekler bir şekilde.
bize bu garantiyi verdiğii için firma sözünden dönebileceğini sanmıyorum.

bu garanti sözlü bir garanti ise firma için hiçbir bağlayıcılığı yok.
ama sözünün erinde bir firma yetkilisi ise geri alıp paranızı iade eder.

umarım bir terslikle karşılaşmazsınız.

isitme cihazi satmak sozun de durmak bile olsa zormussss:) gidip bir kazak bluz alsak sonra begenmesek hic giymedigimiz halde para iadesi olmuyor anca yerine baska kazak alabiliyoruz diymi:eek:

Anti Oksidan;

Bu konuda hukuki düzenleme lazım. Neticede işitme cihazı satan firmalar da cihaz için ödeme yapıyor dağıtıcı firmalara . Yurtdışında kanunen mecburi olduğundan satıcı firma da parasını geri alabiliyor dağıtıcıdan.

aynen yani hukuki düzenleme şart...ben nerden bilebilirim ki odyometristin bana önerdiği cihazın benim için uygun olup olmadığını bana önerdiği cihaz o olduğu için ben onayı veririm bütçeme uygunsa ama ya o cihaz bana uygun değilse ya memnun kalmazsam? bu konuda bazı haklarımız olmalı kesinlikle..

Ah sosyal devlet ah... Bir gecede KHK'ler çıkaranlar böyle hayati konularda neden Avrupa standartlarını yakalayamaz ki... Bu konuda BİMER'e mutlaka yazmak gerek...

Yıllar önce başıma geldiğinden söylemiştim, İstanbul'daki Danavox bayisinden bir cihaz almıştım, ama cihazdan hiç verim alamadığım için hiç kullanmadım ve birkaç ay sonra "bu cihazı hiç kullanmadım geri alabilir misiniz" dediğimde, almadılar ve ısrar etmeme rağmen yapacak birşeyleri olmadığını söylediler. Oysa aynı kişi cihazı satarken "cihazınız kulağınızda kaldıkça alışacaksınız...." "şimdi olmasa bile olumlu etkisini sonra hissedeceksiniz...." gibisinden bir sürü zırva sıralamıştı.. Aklıma geldikçe halen hayıflanırım...

valla ben bu cihazımı ilk defa bu işime merkezinden alacağım.. bu yüzden biraz endişe taşıyorum ama ne olacak.. gerçekten bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da yasal düzenlemeler hukiki haklar sart.. yani bu cihazlar denenmeden anlaşılamaz..

Dün Unitronu geri vermek için gittik. durumu anlattık ve widex denediğimi arada gece gündüz kadar fark olduğunu söyledik. adamda anlayışla karşıladı ve para iadesi için talimatı yazıp bir kopyasını bize verdi.
sonradan başım ağrıyacağına şimdiden ağrısın daha iyi dedi. haklıydı da..
widex için randevu aldığım bir şubeye gittik ve ayar vs. denemeler sonucunda cic model için widex mind 440 model için kalıp alındı.
umarım istediğim gibi olur.
birde passion modeli var o kulak üzeri o kadar minik ki kulak içinde rahat edemezsem passion a geçme durumum olabilirmiş bir hafta onbeş gün içinde bunu istersem.
sonuçta bizim rahatımız önemli değil mi arkadaşlar?
biz hangisiyle iyi hissediyorsak o cihazda karar kılmalıyız.
bu tür durumlarda şubeyle açık açık konuşmak en güzeli.
ben şimdiden sorayım aklımı kurcalamasın , sonra sizi de zora sokmak istemem dedim ve iade ile ilgili prosedürlerini öğrendim.

salı çarşamba widex cihazımla deneyeceğim.. sabırsızlıkla bekliyorum.

ben de teslim alacağım gün parayı teslim etmeden bunu dile getireyim o zaman.. ama yok iade ya da dğişim yapamm derse? arkadama bakmadan uzaklaşayım mı :)
tabiii ki önemli olan bizlerin rahat edeceği rahat duyabileceği bir cihaz bulmak.. bu da bazen deneme yanılma ile olabilir..

evet gamze dile getirmelisin bunu. hatta kalıbını aldırmadan sorsaydın iyi olurdu diyebilirim. senden kapora almadılar mı bir miktar?
ben kalıbımı aldırmadan önce bunu sordum ve olumlu yaklaştılar. bir hafta onbeş gün süre tanıyabiliyoruz, rahat edemezseniz sadece kalıp parasını istiyor firma ve istediğiniz diğer cihaz ı alabiliyorsunuz dediler.

bence iade yada değişim süresi tanımazsa ben o firmanın sadece satış odaklı olduğunu düşünürüm. çünkü olay satmakla bitmiyor. satış sonrası destekte var işin içinde.
bunu verimli olarak alamayacağın bir firma için o işe başlamanın hiç bir faydası olmaz sana.
cihazın siemens ti sanırım değil mi?
başka cihazları da test ettin mi peki? neye göre siemens i tercih ettin?
ben hiç denemedim siemens bilmiyorum. phonak , starkey , widex denedim. phonakla widex ten kaliteli ses aldım.

benim sol kulağımdaki siemens nitro 301cıc.. şimdilik memnunum ama çok ötme yapıyor.. güya söyledim ayarladılar ama yine de ötüyor.. siemens benim bilgi dahilinde bir tercihim değildi.. benim kaybıma uygun olduğunu söylediler.. ben de onlar bizden daha iyi biliyorlar diye yönlendirmelerine uydum.. sağ kulağıma başka bir yerden alıyorum dr tavsiyesi üzerine gittim... ilgileri çok güzeldi o yüzden oraya ikna oldum.. ama değişim olayı hiç aklıma gelmedi o an.. şuan benim model firmanın da elinde yokmuş o nedenle isviçreden getirecekelrmiş.. teslim almaya gittiğimde teslimattan önce soracağım bu konuyu..

bendede çok ötme vardı o denediğim unitronda. ki en üst modeli olmasına rağmen ..
widexte ötme olayı sıfır yani o derece farklı ses kalitesi.
gittiğimiz yerde siemenste satıyorlardı ama ben hiç denemek istemedim bile.
widex in mühendisleri bile işitme kayıplı imiş. kendilerine göre işitme cihazı yazılımı yapa yapa ilerliyorlarmış. sonuçta böyle mühendisler bizim sıkıntımızı daha iyi biliyorlardır değil mi :)
ötme sorununu hep yaşayacaksın gibi.
başka ürünleri de denemeni tavsiye ederim ve öyle karar vermen daha sağlıklı olacaktır.

işte zaten problem bu deneme olayında.. sol kulağımdaki kanal içi benim kalıba göre yapıldığı için denem şansım olmuyor alırken.. sağ kulağıma alacağım kulak arkaası belki onda olabilir...

kulak arkası mı denemiştin sen şuan aldığın cic modeli? bende kulak içi denemiyorum yani ama kulak arkasıyla kulak içinde ses kalitesinde bir değişiklik olmuyor ki.
cihaz iyi olsa bile kalıp düzgün alınmadığı taktirde seni memnun edemez hiçbirşey.
bende zaten kulak içinde rahat hissetmezsem kulak üstüne geçeceğim. widex passion minicik. kulak üzerinde duruyor ama hiç belli olmuyor. kulak içine uzanan ipi bile bildiğimiz ipten farksız.
yakında karar vereceğim bende merak ediyorum noktayı hangi üründe kullanacağımı :)

ben hep mümkün olduğunca kanal içi tercih ettim.. sol kulağıma siemenste uygun var dediler kaybıma göre.. ama diğer gittiğim yer sağ kulağım için kaybıma uygun kanal içi olmadığını söyledi bu nedenle kulakl arkası bir model tavsiye etti..benim kayıp her iki kulağımda da 80-85db ama cihaz ayarı yapılırken güçsüz geliyor o yüzden 90 bd kaybı ayarında ayrladılar.. kafam çok karıştı bu konuda valla.. inşallah şansım yaver gider..

Arkadaşlar yazdıklarınızda Oticon'u göremedim..
Oticon gibi köklü bir firmanın cihazlarını mutlaka deneyin derim..

benim oticon u deneme şansım olmadı Anti oksidan. idis beni hayal kırıklığına uğrattı. bende phonak denemek için gittiğim yerde starkey phonak widex deneyebildim.
doğru tercih yaptım diye düşünüyorum.
umarım istediğim verimi alabilirim..

Üst Alt