Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazını iade etmede sorun çıkabilir mi?

darkjusticer

Yasaklı Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
İyi günler...

Bu senenin ocak ayı içerisinde, hastahaneden aldığımız raporla TEM-SA İŞİTME CİHAZLARI SİVAS (Serpil Bıçakcıoğlu) merkezinden kulak içi işitme cihazı aldım fakat hiç memnun değilim. Benim istediğim karşımda konuşan birinin sesini rahat duyabilmek, bunu cihazı alıp bir müddet kullandıktan sonra tekrar oraya gidip kadının kendisine de söyledim. Bana odyometri raporlarına göre duyamadığım sesleri duymam için ayarlanmış bir cihaz olduğunu söyledi. Evet ! :confused: duyamadığım ve duymak istemediğim sesleri duyabiliyorum; Su borusunun içinden geçen su sesi, kışlık montumun hışırtısının sesi, mutfakta tavada eriyen yağın sesini 3 metre öteden rahat duyuyorum.:( ama normalde konuşma sesini tam istediğim gibi duyamıyorum. Cihaz sanırım ince ve tiz sesleri duyabilmek için ayarlanmış. Cihazı alırken (fiyatı 1000 tl) yarısını devlet karşılıyor denildi. Devletin ise banka hesabıma yatırdığı para 444 tl :confused: gerisini de cebimden karşıladım. :mad:

İnternette bir alış-veriş sitesinden kulak içi işitme cihazı gördüm. Üstelik ses seviyesini de kendimiz ayarlayabiliyoruz fiyatıda 79,90 tl. Kulak İçi Hassas Ses Yükseltici Cihaz İşitme merkezinden aldığım cihazı geri verip bunu almayı düşünüyorum. Cihazı iade edebilir miyim bilemiyorum, zaten 2 hafta kullandım ve çıkarıp bir köşeye bıraktım. Cihazı iade etmenin bir yolu olabilir mi ? Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler...

Öncelikle sizin 79.90 TL'ye alacağınız cihaz işitme cihazı değil ses yükselticisidir.Bu cihazın ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde kullanımı yasaklanmıştır.İşitme kaybı olanlar yükseltici kullanamazlar. Bu cihazlar sağlık açısından büyük zarar vericidir... Geri kalan duyumu da yok edebilir, kulağın doğal ömrünü kısaltır. İşitme cihazını kullanan kişide akustik travma oluşturup, işitme kaybına yol açar. Algılamayı yok eder. Sinir sistemine zarar verir.
Sizin ayar dediğiniz cihaz üzerinde 4 adet fonksiyonu basit seçenek vardır.Ses Yükselticisi sizin normal duyduğunuz sesin seviyesini arttırır işitme cihazı gibi bir ayar söz konusu değildir.işitme cihazınızdan memnun değilseniz başka bir yerde ayar yaptırıp derdinizi anlatabilirsiniz.bu forumda bu konuda sizlere ayar konusunda en iyi merkezi tavsiye edebilecek olan Mehmet AKŞİT hocamızdır.Ayrıca lütfen odyogramınızı burdan paylaşın bir değerlendirme yapalım işitme cihazınız ve işitme kaybınız ne kadar uyumlu ne kadar verim alabilirsiniz bir bakalım bekliyorum.

stjodymfatiharioz

Sanırım sizde Odyometrist olmalısınız:) Benim esas sorunum, bence bana dinletilen düdük seslerini duymak, rüzgar sesini duymak değil, karşınızdaki kişi sizle konuştuğu zaman aptal aptal suratına bakmamaktır diye düşünüyorum. Benim Rapordaki engel oranım %42 ve benim ihtiyacım olan tek şey ise duyduğum insan sesinin anlaşılabilecek düzeyde olması. Kanaatimce netten almak istediğim cihaz asıl ihtiyacım olan şey bence... Yani sesin yüksek olması...

Ben odyometri öğrencisiyim.
İstediğiniz kadar ses yükselticisi takın istediğiniz kadar ses kulağınıza yüksek seviyede gelsin. işitme kaybınız iç kulak ve sonrasında gerçekleşmişse ses yükselticisi anlamayı düzeltmeyecektir aksine size zarar verecektir. ses yükselticisi alçak frekans yüksek frekans ayrımı yapmaz. O düdük sesleri aslında sandığınız kadar basit düdük sesleri değiller her bir frekansı iç kulağın bir yerini uyararak onun sonuçlarını almamızı sağlar.
Herhangi bir uçak kalkış sesine maruz kaldığınızı veya ani hafif bir patlama ile karşılaştığınızı düşünün ses yükselticisi ve bu tarz sesler birleştiğinde işitmenizi kötü etkileyecektir.Zaten böyle birşey yararlı olsaydı ABD gibi ülkeler yasaklar mıydı bir düşünmek gerekli.

Sizin sorgulamanız gereken acaba benim işitme kaybım ve bana önerilen işitme cihazım doğru mu ?
İşitme cihazıma yapılan ayar ne kadar doğru ?

Odyogramınızı buraya yüklerseniz daha detaylı yardımcı olabilirim

Bende ocak ayında kulakiçi cihaz aldım 2 tane bende aynen sizin gibi sıkıntılar yaşadım ki bende aynen sizin gibi konu açtım aynı şeyleri söylemişiz, insan sesi hariç tüm sesleri duyuyorum ben ne yapayım dışarıda ki araba sesini, merdivenden çıkan ayak sesini, mutfaktan gelen yemek sesini bunlar bizim işimize yaramaz ki insanları yine anlamıyorum yine anlamıyorum cihazcı ile kavga ettik zorla 1 tanesini iade ettim şimdi 1 tanesini kullanıyorum ve hiç ama hiç memnun değilim 1 cihazın fiyatı 2500 TL ödedim, kulakiçinden ise asla memnun değilim yine insanları anlamıyoruz ama dışarıdan geçen araba sesini duyuyoruz neyimize yarıyacaksa..
Şimdilik tek cihazı kullanıyorum mecbur o kadar para verdim bu cihazcıları pek sevmiyorum dertleri cihaz satmak cihazcı da suçu bana atıyor en iyi cihazı verdik sana sorun sende diyor..
Ayrıca bende Sivaslıyım şuan Giresunda memurum Sivasa gelip cihaz almak istiyordum ama nasip olmadı Giresundan aldım benimde işitme kaybım %35 gözden de %/ aldım toplam %40'a tamamladım raporu sonrada memur oldum..

nuri3558

İkimize de geçmiş olsun Sivaslı hemşehrim. :) Benim düşüncem işitme cihazları satış sistemi tamamı ile para tuzağı... Cihazı aldığım gün hanımefendi en az iki saat dil döktü. Efendim işte... daha önce neden gelmedin, şimdiye kadar neyi bekledin. Sonrada cihaz hakkında bir övgü bir övgü... Aslında bana kalsa acele ettim cihazı almakla, keşke konunun başında linkini verdiğim cihazdan daha önce haberim olsaydı. Normalde duyduğum sesin biraz daha yüksek olanını duymak yeterli, ayrıca ses ayarlarını kendim de yapabilmeliyim çünkü kulağımı kimse benden iyi bilemez:D
Bilim adı altında sıkılan palavralara aldanmamak gerek, iyice araştırıp bir kanaate vardıktan sonra neticeye ulaşılmalı bence.
Kolay gelsin...

Üst Alt