Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazının hortumu kalıptan sık sık çıkıyor. Ne yapabilirim?

Hoop

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selam,
işitme cihazının hortumu kalıptan sık sık çıkıyor
japon yapıştırıcı aklıma geliyor ama ya hortumu ya da kalıbı eritebilir diye
uygulamadık, bu durumlarda ne yapılabiliyor

hoop napıyosun oyle japon yapıstırıcıyla kalıbını mahvedersın
hemen bır ısıtme merkezıne gıt hortumu yenıler 3 lıra gıbı yapıyorlar
benım en cok sıkayet ettıgım durum bu ayda bır gıder degıstıtırım hortumu keskı kendımız yapabılsek ama hıc denemedım

İstanbul/Taksim' işitme cihazı satan bir firma, benim babamın işitme cihazının hortumu değiştirdi 45 TL ücret aldı. Sorun yaşamamak için, fiatını baştan sorun ve yüksek fiat istenildiği takdirde, başka firmada iştme cihazınızın hortumunu değiştirin.

Hortumu değişmeye karşı nasıl 45 TL alırlar ki...
Zaten kalıbı yaptırmak 20-25 TL

bu bendede sık sık oluyor.kalıp yaptırmadan önce kulak memesi kullanıyordum.şimdi kalıp kullanıyorum.hortum çıkıyor meme hep kulağımın içinde kalıyordu :D geçen gene oldu sitenin korumaları çıkarmaya çalıştı yoldan geçen bayanlara cımbızınız varmı diye sorduk anca cımbızla çıkardık kulaktan :D :D

ben eskiden ODİOTEK'e yaptırırdım hiç çıkmazdı...
şimdilerde İDİS'e yaptırıyorum, 1-2 haftaya çıkıyor..

kalıbı yapan yere gitmeniz gerekiyor..
uygun bir yapıştırıcı ile yapıştırıyorlar..
ha yine çıkıyor mu...... evet..
kalıbı kulağınızdan çıkarırken "hortumdan tutup çıkarmayın" diyorlar...
yılların alışkanlığı ile yine hortumdan tutup çıkarıyorum... :)

japon ve benzeri yapıştırıcılar kullanmayın.... hem hortuma hem kalıba zarar verebilirsiniz..

İDİS yapıştırma için 2 lira, hortum yenileme için 4 lira alıyor...

Arkadaşlar Kulak kalıpları eski ve kirli olduğu zaman ötmelere, sık sık hortum değiştirmenize ve en önemlisi de zamanla dış kulak yolunda cild hastalıklarına sebep olabilir. Sağlıklı kulak kalıbı kullanımı için, kullandığınız kalıpları günlük olarak temizlemelisiniz. Kulak kalıplarınızı ılık sabunlu su ile en az iki günde bir yıkamalısınız, bunun yanında kulak kalıplarını temizlemek için işitme cihazı firmalarında satılan özel kulak kalıbı temizleme ürünleri vardır bunları kullanmanız daha da sağlıklı olur. Bunlar dışında temizlik için alkol, kolonya veya çamaşır suyu gibi güçlü kimysalar kesinlikle kullanılmamalıdır. Temizlik sonrasında kulak kalıbı güzelce kurulanmalı özellikle hortum içinde nemlenme ve su kalmamalıdır, nemlenmeyi önlemek için bir puar(lastik bir el pompası) kullanmanızı tavsiye ederim. Gün içinde de hortum içinde su kabarcıkları oluşur bunları da farkettiğiniz an hortumu havalandırmalısınız. Hortumdaki en ufak su damlası bile işitme cihazın sesini etkiler. Bunun dışında yetişkinlerde kulak kalıpları en az yılda bir değiştirilmesinde fayda vardır. Özellikle çocuklarda zamanla büğümesine bağlı olarak kulak kepçesi ve kulak kanalı da değiştiğinden kulak kalıpların çok daha sık değişmesi gerekmektedir( sürekli ötme yapmaya başladığında ). Kalıp hortumları ise zamanla ışık, ısı, terdeki ve kulak kirindeki kimyasallar nedeni ile sararıp sertleşir ve kulak kalıbı içinde büzülerek yerinden çıkar ıslık sesi gibi ötmelere sebep olur ve cihazdan alınan verimi azaltır. Kalıptan çıkan hortumlar mutlaka yeni bir hortumla değiştirilmesi gerekmektedir. KalıpHortum değişimin ücreti genel olarak 2-2,5TL'dir. Kalıp hortumun değişim süresi kişiden kişiye kullanım tarzına bağlı olarak değişmekle birlikte yetişkinlerde 3-4 ayda bir deyiştirilmesi tavsiye edilmektedir.

Sağlıklı günler dilerim.

orl işitme

arkadaşlar, bu tip ufak sıkıntılarınızda size ücretsiz yardımcı olabiliriz.

köksal dikmeci 0216 345 40 52 - 0530 540 8090

Valla bende hiç düşünmeden tuttuğum gibi çıkarıyorum :D
hoyrat kullanış biçimi ama napabilirim...onunlamı uğraşcam....
Insan hali unutuyorsun çekip çıkarıyosun....:D
zaten geçenlerde baya bi oluyor...:D
saçlarımı düzleştirirken sen kulaklığımın üstüne koy sıcak şeyi :eek:
cihaz yeri eriyodu aşındı sıcaktan:eek:
allahtan zamanında yetiştim kaldırdım uçuyodu cihaz eriyi gidicekti bi süzülmesi eksikti :D:D:D
sorumsuzluğun bölesi ....:mad:

Üst Alt