Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazının işe yarayıp yaramadığına nasıl karar verilir?

rsx

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Benim 2 yaş 9 aylık bir kızım var 2012nin haziranında işitme testinde (bera) sağ 80 sol 70 desibel kayıp var denildi. Temmuzda işitme cihazı kullanmaya başladı
Oticon safari 600 marka temmuzdan beri eğitim odyoloğuna gitmekteyiz kızımda ilerme var amma konuşurken bazı harfleri çıkaramıyor. (k) harfi gibi eğitim odyoloğu işitme cihazı ile birlikte işitme testine sokup sonuçlarına göre biyok kulak kararı alabileceğini söyledi.
benim sorum kızımın bazı harfleri söyleyebilmesi zaman içinde gelişebilir mi ?

2bucuk yasinda 70 80 db isitme kaybiyla yeni sayilacak cihaz kullanmayla bi ka harfini soyleyemedi diye hemen kokler implant dusunen egitim ODYOLOGU

NE MERAKLILAR HEMENDE IMPLANT TELEFFUZ ETMEYE
allahim sen yardim et isitme kaybi olan bebeciklere kaatiller pusuda bekliyor

cocuk bu kayipla cihazzsiz bile eminimki ileriki zamanlada konusacaktir

koklear implant için sınırda sayılabilecek işitme kaybı var.koklear implant işitme cihazından fayda göremeyecek durumda olursa düşünülür.cihaz kullanmaya geç başlamışsınız..zamanla daha iyi olacaktır.cihaz dünyanın en iyi pediatrik cihazlarından.zaten cihazla birlikte odylojik değerlendirmeler yapılacakmış.geçmiş olsun..

devlet hastanelerinde yapilan odyo olcumune pek guven olmuyormus bera testinide ozelde yapiyorlarmi bilmem
size kendi deneyimlerimi aktarayim phonak ile oticonda ses duyurur pediatrik diyolarya sSAFI ses duyuruyor butun carpma sesleri insan konusmalarindan daha yuksek
siemens aldim simdi bunun sesleri yumusak insan konusmalari oyle tenekelesmiyor rahat oluyor kulak
ilk cihazim resound canta 780 d idi bu cihazlada cok rahat etmisimdir ama 7 yilda bozuldu iste
biz buyukler begenmedigimiz bizi rahatsiz eden yerleri soyluruz yepyeni cihazi kaldirip atip yeniden cihaz alabiliyoruz o bebeciklerin kulagina zorla takiliyor bunuda GOZ ONUNE ALIN DERIM

özel veya devlet ayırmak çok yanlış..odyolojik testler testi yapan ve test yaptıran kişiye bağlı.kısaca şunu söylüyorum işitm kayıplı bir çocuk için yapılan ne ise o yapılıyor...işitme kayıplı bir insanın duyması için ne gerekiyorsa onlar yapılıyor..

Sayın rsx,
Geçmiş olsun benimde 4 aylık kızım var, çift taraf çok ileri işitme kaybı var biz nadia S V aldık daha eğitime başlamadık, implant cihazla tedavi olamayanlar veya yeterli gelmediği durumlarda kullanılır ki bizim odyolog 1 yaş üstü direkt implnat yapılmalı diyor, implant geri dönüşümü olmayan bir süre ama dünyada da kabul görmüş bir tedavi yöntemi youtube bakarsanız yurt dışında 8 aylıklara dahi implant yapılıyor ama aile olarak iyi araştırın birkaç odyologa daha danışın ama sizin seviyeler çok değil ama çokda geç kalmamak lazım diyorlar, impanttan da çok korkmayın ben implant kullanıp normal hayatı olan çocuklar gördüm.

Üst Alt