Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazının işitme kaybını artırması..?

mka41

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaşlar,

bende işitme kaybı olduğu gibi abimdede aynı sorun var geçen sene ilk defa cic işitme cihazı kullanmaya başladı bu süre zarfından sonra işitme kaybı yüzde 5-10 arası artma oldu.
bende işitme cihazı almayı düşünüyorum ama kullandıktan sonra işitme kaybım artarsa ne anlamı kalıyor ?
bende kullandığımda işitme kaybım artar mı ?

bi senedir hem isitme cihazi almak istiyosun. hemde isitme kaybim artarmi diye alip beceremiyosun:p
demekki isitme cihazsiz olabiliyorsun. alma cihaz.
ama diger taraftanda duymak istiyorsun. cihazi alirsan bile sesleri yuksek kullanmamak, illede isitmek durumunda kaldigin yerlerde cihaz kullanmak ise yarar.
isitme cihazini yuksek sesle kullanmazsaniz cihazdan zarar gormezsiniz dusuncem. ama iste sankim sesleri yukseltince daha iyi anlayacagini sanmak hata. bide volum kontrolsuz cihazi odyocun yuksek sesle ayarlarsa mecburen oyle kullanacaksin. geneldede odyocular bi matah gibi hep yuksek sesle ayarliyorlar:mad:ben buna hic tahammul edemedigimden bu sefer aldigim chili7 cihazimdaki volum kontrolle sesleri hep kisikta kullanirim. sende alirsan volum kontrollu cihazla bunu cozebilirsin ozkan.
5 10 db isitme kaybi artmis denmez. o kadar yanilma payi oluyor aletlerde. zaten tam dogru odyo olcumu yapamiyor galiba en gelismis odyo aletleri bile. eger dogru olcum desibeliyle olsaydi uymayan cihaz ayari olmamasi gerek bana gore.

Cihaz kesinlikle arttırmaz diyen bütün cihazcılar yalan söylüyor bir kere onu unutma .

Ben 24 yıl normal yaşadım sonradan işitme kaybı ile iki kulağıda kaybettik .

Cihaz satan kişilerin anlayamadığı olay cihazı takıyorsun sesler güzel geliyor konuşmalar net alıp çıkıyorsun .
Normalde bir insanı rahatsız etmeyecek bir çekmece kapanması ya ada tabağın yere düşmesi cihazla birlikte kulağında el bombaıs etkisi yaratıyor .

Eee zaten kulakta hasar varsa böyle böyle yüksek ses girişiyle kulak daha da darbelenmiş oluyor .

Ama o beyaz önlüklü kendini doktor sanan sürekli yüzünde samimiyetsiz bir gülüş olan cihaz satıcısı sana kesinlikle ama kesinlikle cihazın işitme kaybını arttırmayacağını söyleyecek .
Mesela ben ona benim işitme kaybı bilateral türündeymiş doktorlar taksan da takmasanda ilerler diyor siz böyle söylüyorsunuz demiştim .
Bana ısrarla hayır takarsan ilerlemez , gözlük gibi düşün demişti .

İşitme cihazı ve gözlüğü , kulak ve gözü birbirinden yüzlerce şekilde farklı iki organı aynı özelliklere sahip gibi önüne koyacak satıcılara güvenme .

valla cok ileri isitme kaybi, ustelik tek kulak. isitme cihazim olmasaydi napardim:(hicbir ses yok. ama cihazi takinca allaha sukur. insanlarin yuzune hemencecik dikkat eder dudak okur insan gibi iletisim kurarim. baska turlusu yasam benim icin coook zor olacakti. allah razi olsun isitme cihazimdan, bide onu bana gore ayarliyan odyometristimden.

strazyeski senin dedigin carpma seslerini ben phonakta bide korolasi koklear implantta yasamisimdir. ama chilimde rahatim.

Sayın strazyevsk öncelikle genelleme yapmanızı yanlış buldum her odyometrist dediğiniz gibi insanlara yalan söylemiyor olabilir ayrıca yanlış bildiğiniz bir şey daha var bilateral çift taraflı kayıp demek işitme kaybının türü değil ama sizin odyometrist yalan söylemiş o doğru kaybın ilerleyip ilerlemesi cihaza bağlı değildir fakat biz şundan dolayı öneriyoruz cihazı işitme kaybını durdurmaz ama işiterek anlama duyunuzun bozulmamasını sağlar Mehmet hocanın dediği gibi cihazı değil uzmanı doğru seçmek gerekiyor zaten uzmanınız iyiyse gayet memnun kalırsınız

sariliga bagli isitme problemi

Merhaba arkadaslar benim bir sorum var.yenidogan sariligina bagli bilirubin artisindan dolayi bebekde sagirlik isitme kaybi olustu. Bu durumda isitme sisteminin hangi bolumu hasar gorur ve mudahele nedir isitme cihazimi koklear implantmi yoksa beyin sapi implanti lutfen bilgisi olan paylassin.Insallah Allah hicbir aileye gostermesin ama bugune kadar boyle durumla karsilasan varsa yazsin lutfen. Bir daha soyluyorum yenidogan donemindeki sariliga bagli yuksek (32 mg/dl) bilirubin isitme sisteminde hangi bolgeyi etkiler

strazyevsk

Aynı duyguları taşıyoruz. Bunların amacı para kazanmak. senin sağlığın hiç önemli değil. Bakın satış yerleri son derece lüx. kar marjları yüksek çalışıyorlar. Hepsinde de aynı hikaye. Gözlük hikayesi.

Eĝer bir kere kullansan cihazi bir daha birakamassin bir saat tahammul edemessin cihazsiz durmaya

Firmaların elemanları anında sazan gibi atlamaya başlarlar. Her forumda aynı yol izleniyor. Konu ile ilgili eleman forumda normal vatandaş gibi fikir yürütüyor ama konuya karşı çıkan veya istenmeyen görüş olduğunda anında avukat oluyorlar. Hiç şaşırmıyorum. Zannedersiniz ki bütün odyometrisler işlerini hakkı ile yaparlar, dürüsttürler, şirketler sizin için çalışırlar, para kattiyen ön planda değildir, önemli olan sizin sağlığınızdır.

Nebi 1989,
Yazını geç farkettim. Keşke yeni bir başlık açsaydın.
Yüksek biluribin (yenidoğan sarılığı) ülkemizde son 10 yıldır ciddiye alınan, kalıcı problemlere yol açabilen bir hastalıktır.
Bilindiği kadarıyla hem kokleanın içindeki duyu hücrelerini (iç saçlı hücreler) hem de beynin bazı bölümlerini etkileyebiliyor.
Sadece koklea etkilenmişse, genellikle koklear implant'la iyi sonuç alınabiliyor. Bazı çocuklarda işitme cihazı da işe yarıyor. Ama işitme cihazı mı yoksa koklear implant mı kullanılacağına ancak deneme yoluyla karar verilebiliyor. Bu nedenle, önce işitme cihazı deneniyor. Sonuç alınamazsa koklear implanta gidiliyor.
Eğer beyinde hasar oluşmuşsa, maalesef olumlu bir sonuç alınamıyor.

Son düzenleme:
Valla arkadaşlar odyo nun iyisi kötüsü varmı bilmiyorum.oticcon ino kullanıyordum artık yetmiyor.sizden ricam antalyada önerebileceginiz odyo ve gerçekten ilgili bir işitme merkezi önerebilirmisiniz.teşekkür ederim

Eĝer bir kere kullansan cihazi bir daha birakamassin bir saat tahammul edemessin cihazsiz durmaya

Ben kullandım bir kulağım 55 db iken şu an 108 db oldu .
Çekmece sesleri , kapı çarpmaları beynimin içine vurdu , işgüzar odyometrist ayarı yapana kadar benim az buçuk duyan tek kulağımda gitti .

Neymiş duramazmışız cihazsız

Sayın strazyevsk öncelikle genelleme yapmanızı yanlış buldum her odyometrist dediğiniz gibi insanlara yalan söylemiyor olabilir ayrıca yanlış bildiğiniz bir şey daha var bilateral çift taraflı kayıp demek işitme kaybının türü değil ama sizin odyometrist yalan söylemiş o doğru kaybın ilerleyip ilerlemesi cihaza bağlı değildir fakat biz şundan dolayı öneriyoruz cihazı işitme kaybını durdurmaz ama işiterek anlama duyunuzun bozulmamasını sağlar Mehmet hocanın dediği gibi cihazı değil uzmanı doğru seçmek gerekiyor zaten uzmanınız iyiyse gayet memnun kalırsınız

Yhau kim diyor anlama duyusunun bozulmamasını sağlıyor diye ?
Varmı elinizde resmi bir kanıt yok ? Hep kulaktan dolma cihaz takarsan kelimeleri unutmazsın , işitme hücrelerini canlı tutar vs vs vs .Aynı hikayeyi 20 ayrı kişiden dinledim belki

İşitme kaybım sensörinöral bilateral idi .Tek kulağım düştüğüm yıl sağır kaldı diğeri ise 30 db iken 5 senede 55db oldu .
5 senede 25 db artan bir kulak cihaz kullandığım 3 ay da 108 db oldu .Şu an iki kulağımda sağır durumda .

Ben kendi tecrübeme bakarım , ayrıca kadıköyün en orta yerinde ki o odyometriste kalsa 108 db olan kulağımada başka bir cihaz satacaktı . Almazsan konuşmanıda kaybedersin dedi hatta .6 ay oldu konuşmam da hiçbit bozukluk yok .

Bence siz de genelleme yapmayıp sanki her kullanan memnunmuş gibi algı yaratmaktan vazgeçin .
Odyometrist dediğiniz insanlar doktor değil bu bir , sağırlığı duymamayı yaşamışlar mı ki karşımda bana ahkam kesiyor .

Aynı bu tartışmayı kendisiyle de yaşamıştım ve sorduğum soruların bir çoğuna mantıklı cevap veremedi .
Kurduğu 3 cümleden 2 si cihazı gözlük gibi düşün vs vsvs .

Göz ve kulak gibi birbirinden bin türlü farkı olan iki organı sırf cihazı satmak uğruna birbirine benzer organlarmış gibi anlatan insanlardan bahsediyoruz .bu yalanı bana kadıköyde ki tüm dükkanlarda söylediler ayrıca .

İşitme cihazlarının bir çok merkezde yanlış ayarlandığı doğru. Ama bu işitme kaybına neden olduğu anlamına gelmez.
Çünkü:
* Hiç bir işitme cihazı 55 dB'lik işitmeyi (ne kadar yanlış ayarlanırsa ayarlansın) 108 dB'e çıkaramaz!
* Akustik travmaya maruz kalan insanlarda (örneğin avcı ve askerlerde) iştime kaybı tüm frekansları etkilemez. Kayıp genellikle 3000-6000 Hz'le sınırlıdır.
* Cihazın sesi yüksek geliyorsa kısarsın. Kısamıyorsan iç ayarlarını değiştirirsin. Onu da yapamıyorsan kullanmazsın. İnsan hiç acı çektiği bir cihazı işitmesini kaybedene kadar takar mı?
* Bu sitelerde yanlış bilgiler verdiğiniz vakit bir çok insanı olumsuz şekilde etkiliyorsunuz.
* İsmet İnönü bile yıllarca işitme cihazı kullandı. Abdullah Gül koklear implant kullanıyor. Onlarca milletvekili işitme cihazı kullanıyor. Hadi sizi kandırdılar, onları da mı kandırıyorlar?
Biraz daha makul olmanız gerekiyor.

Siz 2 şer tane takın o zaman kulaklarınıza Mehmet Bey , ben başımdan geçeni anlattım .

Ben kullandım bir kulağım 55 db iken şu an 108 db oldu .
Çekmece sesleri , kapı çarpmaları beynimin içine vurdu , işgüzar odyometrist ayarı yapana kadar benim az buçuk duyan tek kulağımda gitti .

Neymiş duramazmışız cihazsız

Yhau kim diyor anlama duyusunun bozulmamasını sağlıyor diye ?
Varmı elinizde resmi bir kanıt yok ? Hep kulaktan dolma cihaz takarsan kelimeleri unutmazsın , işitme hücrelerini canlı tutar vs vs vs .Aynı hikayeyi 20 ayrı kişiden dinledim belki

İşitme kaybım sensörinöral bilateral idi .Tek kulağım düştüğüm yıl sağır kaldı diğeri ise 30 db iken 5 senede 55db oldu .
5 senede 25 db artan bir kulak cihaz kullandığım 3 ay da 108 db oldu .Şu an iki kulağımda sağır durumda .

Ben kendi tecrübeme bakarım , ayrıca kadıköyün en orta yerinde ki o odyometriste kalsa 108 db olan kulağımada başka bir cihaz satacaktı . Almazsan konuşmanıda kaybedersin dedi hatta .6 ay oldu konuşmam da hiçbit bozukluk yok .

Bence siz de genelleme yapmayıp sanki her kullanan memnunmuş gibi algı yaratmaktan vazgeçin .
Odyometrist dediğiniz insanlar doktor değil bu bir , sağırlığı duymamayı yaşamışlar mı ki karşımda bana ahkam kesiyor .

Aynı bu tartışmayı kendisiyle de yaşamıştım ve sorduğum soruların bir çoğuna mantıklı cevap veremedi .
Kurduğu 3 cümleden 2 si cihazı gözlük gibi düşün vs vsvs .

Göz ve kulak gibi birbirinden bin türlü farkı olan iki organı sırf cihazı satmak uğruna birbirine benzer organlarmış gibi anlatan insanlardan bahsediyoruz .bu yalanı bana kadıköyde ki tüm dükkanlarda söylediler ayrıca .

kelimesi kelimesine doğru ..ben de beş yıldır kullanıyorum aynı durumdayım..cihaz kullanmadan önce şu an ki durumumdan iyi idi nasıl cihaz kullanmaya başladım bütün tüylü hücrelerim şehit oldu ...ama cihazsız da olmuyor ne yazık ki :(

Ön yargılı olmaya gerek yok engelliyiz ama engelsiz konuşamıyoruz ben kimseye şu marka bu marka cihaz demedim ben üç yıldır kullanıyorum çok memnunum tabiki bazı sıkıntıları var ama duymamaktan iyidir sizin işitmeyi saĝlayacak daha iyi bir fikrinizmi var şok şok şok işitmeye çare bir kutu alana bir kutuda bizden ..........isimli ilaç diye

strazyevsk

Hep aynı şeyler, 2 yıllık okul mezunları zannedersin ki doktor. Ahkam kesiyorlar. Cihazların birçok malzemesi aynı yerde üretiliyor. yazılımları farklı. Bir arkadaşım Çinden satın almış. oraya giderken testi yanında götürmüş. Ayarlayıp vermişler. kaç senedir kullanıyor. Hiç sorun yaşamadı. fiatı ise 1/4 oranında. Kar marjına dikkat.

Benim doktorumda cihazı takmamamı söylemişti zorda kaldığımda takmami demişti ama yani rahat rahat duymak varken kendimi niye sıkıntıya sokayım..

@strazyevsk

Benimde düşük duyma orantımdan cihazı kullandıktan sonra anlayamaz oldum. Cihazı kullanmadan önce normal duyan ben cihazı kullana kullana çıkardığımda dünya bitmiş oluyordu. Halbuki ilk zamanlar cihazı çıkardığımda duyardım bazen cihazsız gezerdim şimdi çıkardığım da ise dünya bitiyor zerre ses duymuyorum. Cihazı mı suçlasam kendi kulağımı mı suçlasam bilmiyorum ama eski kulağımı özler oldum.

Bağışlayın bana da yardım eder misiniz ?

http://www.engelliler.biz/forum/isi...-cihazi-kullaniyorum-isitme-kaybim-artti.html

Merhaba arkadaşlar,

İşitme cihazı kullanıpta işitme kaybı artmayan var mı aranızda. Özellikle ııc cihazı kullanan ve markası nedir arkadaşlar

ben 12 yıldır cihaz kullanıyorum.işitme kaybım ise 30 yıldır var.12 yıl öncesi hayatım o kadar silik ki.İnsanlar konuşurken sürekli yüzlerine bakma ihtiyacım,öğrenim hayatımda dersleri anlayamayışım,yanımda hakkımda konuşulanları alay edilmeleri duymamam,kitapları insanlardan çok sevmem belki de bu yüzden.cihazı kullanmaya başladığımda neler kaybettiğimi gördüm kullanmamakla.sosyal ilişkileri cihazı kullandıktan sonra kurabildim.ben neler kaçırdığımı fark etmemişim.kullanmayıp yürütebilirim sanmışım.önemli olan hayat kalitenizi kaybettiğinizi düşünüyorsanız kullanmanız.odyocum bana kaybımın gitgide artacağını azar azar olsa da ama tamamen sağır olmayacağımı söyledi.ve işitme cihazımın işitmemi tedavi etmeyeceğini sadece sosyal hayattan bağlantımın kopmaması ve algılama sorunumun olmaması için kullanmam gerektiğini söyledi.ses ayarlı cihazlar da var onlar kullanılabilir ya da ayarı yaptırabilirsiniz yüksek seslerde.benim son kullandığım cihaz sesleri orantılı yükseltiyordu çok yüksek sesleri az yükseltiyor, alçak sesleri çok yükseltiyordu.Kulağımı rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanmıştı.Benim yaşam kalitem arttı cihaz kullanmakla,herkesin kendi seçimi olmalı kullanıp kullanmamak çünkü hayat kendi hayatı insanların.

işitme cihazı taktıktan sonraki süreç

arkadaşlar dün itibarıyla widex cihazımı artık takıyorum. 25 yaşındayım bu zamana kadar takmadım bundan sonraki hayatımda artık benim bir parçam.

bundan sonraki süreçte neler yaşayacağım nelerle karşılaşacağım bilmiyorum ama heyecanla bekliyorum yaşamayı. odyocum taktıkça alıştıkça konuşmaları daha iyi anlayacaksın diyerek beni motive etti cihaza umarım öyle olur şuan gene iyi ama umarım kullandıkça konuşulanları daha iyi anlarım.

shukufe

Son düzenleme:
kulagindaki sinirlerin saglam oldugu kadar konusma anlarsin sinirlerin sakatligi nispetinde ses duyarsin ama konusma anlamazsin ben gibi ozkancigim
isitme cihazi ses duyurur anlamayi kendi kulak sinirlerimiz yapar cokta meted umma diycem

shukufe aynen dediğin şeyi yaşıyorum iki gündür ses güzel ama anlama sıkıntısı yaşıyorum biraz. birde almadan önce cihaz kullananlar al hayatın değişir dediler hani nerde. BANA YALAN SÖYLEDİR :))))))

isitme cihazindan cok sey bekleme, ama biz gibi sesleri bile duyamiyanlar icin nerdeyse hayatta kalmamiza vesile isitme cihazi.
senin kaybin hafifya, tabi genede duymadigin frekanslar yukseltilince cok guzel bir duyma olur.
zaten hafif isitme kaybiyle her zaman cihaz takilmazki. kolaymi bu meretin kulakta cilesini cekmek.
satana kadar odyocular bi methederki; sankim sagir olup cihazla dunyayi fethedeceksiniz:pbunu yanlis yapiyorlAR,insanlarda beklentiyi yuksek tutunca hayal kirikliligina ugrayip temelli begenmiyorlar cihazi.
isine geldigi yerde tak, gelmedigi yerde takma. baktinki cihazsiz olamiyosun, devam cihaza.

sadece iş yerinde takıyorum zaten birde cihazımın sesi okadar net ve saydamki kalıbına alışsam belki kuılağımda cihazın olduğunu unutacam. çıkardığım zamanda da hiç kullanmamış halime geri dönüyorum. yani cihazsızda kalsam widex sayesinde çok zorlanmıcam sinirlerime zarar vermedi şimdiye kadar ama genede şimdi konuşmak yanlış olur.

2009'da yaptırdığım test - Phonak (analog)
konuşmayı anlama eşiği (dB)
sağ: 75
sol: 65

konuşmayı ayırtetme oranı(%)
sağ: % 42
sol: % 52

2013'te aldığım siemens işitme cihazından sonra en son yaptırdığım test

[FONT=sans-serif]saf ses ortalaması (db ile)[/FONT]
[FONT=sans-serif](500-2000-hz)[/FONT][FONT=sans-serif]
solsağ
hava53db70db
kemik52db67db

[/FONT]

[FONT=sans-serif]konuşmayı alma eşiği (db ile)[/FONT]
[FONT=sans-serif]"srt"[/FONT]
[FONT=sans-serif]
solsağ
60db75db

[/FONT]

[FONT=sans-serif]konuşmayı ayırtetme(c/c ile)[/FONT]
[FONT=sans-serif]
solsağ
%64%56

işitme kaybı ilerliyor arkadaşlar. her yeni üretilen üründen ötürü bir önceki ürünlere leş gözüyle bakılacak fakat ogün o cihazı alırken yerlere göklere sığdırmadıklarını unuturlar. tek amaçları para para para. tabi teknoloji gelişiyor ama sanki o cihazları alırken saflıkla almışız gibi karşılamaları varki ilginç geliyor. devletin sanki cok para veriyormuş gibi 5 yılda bir karşılama saçmalığından ötürü teknolojinin hızına yetişmek ne denli mümkün??[/FONT]

Üst Alt