Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazınızı kaç yılda bir yenilersiniz?

Konular
25
Reaksiyonlar
6
Cihazın boynuz parçasında ufak bir çatlak var hortumun takıldığı kısımda ufak bir aşınma bulunuyor ama bu alınan kısım zamanla büyür mü? 5 yıldır kullanmıyorum yeni cihaz alma vakti gelmiş mi?
Bir de şunu merak ediyorum: işitme merkezlerinde geçici bir cihaz veriliyor mu kendi cihazımızı kullanmadığımız zamanlarda?

Bunun zamana dayalı birşey olduğunu düşünmüyorum. Daha ziyade ihtiyacınızı karşılıyor mu, karşılamıyor mu.. o önemli. Çatlak cihaza vidalanan birleşim yerinde değilse onunda zararı olacağını zannetmiyorum ama sizi rahatsız ediyorsa boynuzu değiştirebilirsiniz Benim cihazım 25 yıllık mesela :) Tamir vs için bıraktığınızda geçici cihaz vermiyorlar benim bildiğim ama satın alma aşamasında denemeniz için bir süre tanınıyor.

@HuYSuz79 Yok hortumun takıldığı kısımda ufak bir şey var ama tamir meaela 1-2 hafta veya daha uzun sürse duymadan mı geçecek o süre yahu insan rahat edemez ki. İş güç yaparken,sosyal hayatta vesaire nasıl iletişim kurulacak o zaman ? Bence geçici olarak bir cihaz verilmeli tamir aşamasında. Öbür türlü zorlayıcı olur çünkü. İhtiyaç karşılama derken takmadığım zamana göre sesi biraz daha iyi duyabiliyorum evet ama yeni modeller belki daha iyidir bilemem. Ara sıra gidip ayar yaptırmak lazım ama çok elletmekten de çekiniyorum. :D

Benim aldığım zamanlarda 1 haftalık deneme süreçleride yoktu. Şimdi cihazı almadan deneyebiliyorsunuz ama dediğim gibi tamirde size yedek cihaz verilmiyor diye biliyorum. Kendi cihazlarımı hiç tamire vermedim fakat babamın aldığı sanırım siemens cihazlarda çok arıza oldu ve geçici cihaz verilmedi. Hatta öyle ki; 2 yıllık garanti sürecinin çoğunda cihaz zaten servisteydi.

Sizin durumunuzda boynuzu değiştirmek isterseniz 2 dakikalık bir işlem. Boynuzu çıkarıp yenisini takacaklar. Modelin daha iyi olup olmaması da sizin cihazınıza ve alacağınız cihaza bağlı. Cihazınız çok eski olmadığı için sanırım telefona bağlanma özelliği vs vardır zaten. Rahat duyuyorsanızda yenisini almanızın bir anlamı yok. Boynuz içindeki filtreleri değiştirin varsa mikrofon filtresini değiştirin.

Ayar olayı duyuyorsanız zaten ideal demektir. Sürekli güncellemenin bir anlamı olacağını zannetmiyorum.

Verilmeli ayrı birşey verilip verilmediği ayrı birşey. Mesela buzdolabı vb gibi tamirlerde de servisin geçici dolap getirmesi gerekiyor ama genellikle getirilmiyor :)

@HuYSuz79 Duymak balka bir şey ama. Örneğin televizyonum bozulsa bir süre idare edebilirim evet ama aynı şey işitme cihazı için geçerli değil çünkü günlük hayatta sorun çıkarabilecek bir durum bu. Filtre değişimi gerektiğini nasılsın anlarım değiştirmeye yani ihtiyaç olduğunu? Rahat duymaktan kasıt bazen duyamadığım şeyler oluyor birkaç metre öteden. Ciddi bir tamir gerektiren durum olursa bekleme süresi de, haliyle bekleme süresi de uzar. Bu da cihax sahibi için zor bir durum. Allah göstermesin diyelim.

Cihaz sesini yükselttiğiniz halde daha zor duymaya başlarsanız filtre değişim zamanı gelmiştir.

Bazen belirli bir mesafeden söylenenleri duyamamak (mesela evde bir uçtan bir uca bireysel 1-2/3-4 metre öteden anlayamamak normal mi? Kedimin miyavlamasını duyuyorum örneğin,bu iyi bir şey değil mi? Tiz sese giriyor mesela onun çıkardığı ses.
2.olarak genelde kaç yılda bir filtre değişimi yapılması tavsiye edilir? Bu noktada işitme merkezinden destek almak önemli,değil mi? Kısa süren bir işlem mi?

@HuYSuz79 Kusura bakmayın bilgili birini duyunca sormak iatedim merak ettiklerimi

Kullanıma bağlı değişen şeyler bunlar tam bir süre verilemez. Cihaz satanlar 3 ayda bakım yapılmasını, sanırım 6 ayda bir de kalıbın yenilenmesini söylüyor mesela. Benimki 25 yıllık dediğim gibi herşeyi ile :) Boynuz filtresi dahil değişmedi. Şimdi size değiştirmeyin desem de doğru olmaz, satıcılar gibi 3 ayda bir bakım yaptırın desem de kendi adıma mantıklı olmaz.. Dediğim gibi duymadığınızı, sesin azaldığını düşündüğünüzde değiştirin.

Ayrıca bunlar cihazınıza nasıl baktığınıza, nerede yaşadığınıza, nasıl kullandığınıza göre de değişen şeyler. Bulunduğunuz ortam nemlidir daha erken değişmesi gerekir. Kanal içi cihazdır daha erken değişmesi gerekir gibi.

Duymak başka, anlamak başka birşey. Cihazınızın ayarları normalse duymanız lazım. ama bulunduğunuz ortamdaki gürültü gibi faktörlerde önemli. Ahmeti rahat duyup Mehmeti duyamayabilirsiniz. İkisinin konuşması farklıdır sesi farklıdır. Tiz dediğiniz sesler cihazda ayarlanıyor. İşitme cihazındaki ayarın amacı bu zaten. Yoksa normal mikrofon / kulaklıktan farkı olmaz bunların.

İşitme cihazı satan yerlerde, sizin onları doğru yönlendirmeniz kadar onlarında olaya doğru bakması önemli maalesef. Kişiler bunun bilincinde değilse 40 kerede gitseniz çok değişen birşey olmaz.

Örneğin Babam cihazlara rağmen zor duyuyor diye gittiğimizde adam o kadar yüksek sesle ve tane tane konuşuyordu ki. Bakın bende de cihaz var ama sizi cihazsızda duyabiliyorum demiştim ve babamın duyma kontrolünü benimle yapmıştık. Ben normal sesle konuştuğumda söylediğim hiçbir şeyi anlamamıştı. Verilen cihaz en başta yanlıştı vs vs..

@HuYSuz79 Evet burada işitme merkezlerindeki odyologlara da büyük sorumluluk düşüyor aslında. İşini işi yapana denk gelişmesini müddetçe sıkıntı yaşanır maalesef,çok haklısınız. Allah işini bilen,işini severek yapan kişilerle karşılaştırsın her anlamda. Öbür türlü sorun çözülmez ne yazık ki. Katılıyorum. Nem dediniz.ya mesela,sıcak ve soğuk hava cihazı,hortumu falan olumsuz etkiliyor mu yani? Tatile gitmeye çekişmeli miyim o yüzden? Şapka taksam mesela sıkıntı yaşar mıyım yine de ?

denk gelişmesini müddetçe*

denk gelinmediği müddetçe*

çekinmeli miyim?*

O kadar dikkat etmenize gerek. Söylemek istediğimi yanlış anlamışsınız. Ankarada nem yoktur mesela ama İstanbulda nemden duramazsınız malum. Ankarada kullandığım filtre bana 2 sene gidiyorsa İstanbulda yaşasam 3 ay gitmeyebilir onu demek istemiştim. Suya karşı dayanıklı olduğu söylense bile cihazlarınızı sudan koruyun, Yağmurda vs dikkat edin. Denize gittiğinizde de, denizden çıkar çıkmaz cihazınızı takmayın. Aynı şekilde duş aldığınız zamanlarda da cihazınızı hemen takmayın. Cihazınız kadar kulak içi ıslaklığın olmaması kulak sağlığınız içinde önemli. Hortumlarda ne yaparsanız yapın zamana bağlı olarak sararma olur. Sizi rahatsız etmiyorsa delinme, yırtılma olmadığı sürece kullanabilirsiniz. Rahatsız ediyorsa değiştirin ama çok fazla yedek almayın çünkü kullanmasanızda beklediği yerde sararıyorlar. Filtre değişimini yazmayı unutmuşum. Yeni cihazlarda kanal içi değilse mikrofon filtresi yok sanırım. Sadece boynuz içinde var onu değiştirmeleri de 1 dk lık iş. Boynuza dikkatli bakarsanız görürsünüz zaten ufacık birşey vida yerine yakın yerde görünmesi lazım.

@HuYSuz79 Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum. Şöyle ki ben de aslında şunu merak ettim birkaç günlüğüne Ankaradan İstanbula,Antalyaya vesaire giden birisinin nem yüzünden cihazı konusunda endişe etmesine gerek var mı yoksa birkaç günle hiçbir kayıp olmaz mı ? Bana abartılacak bir şey yok gibi geliyor birkaç gün için. Yine de danışmak istedim. Devamlı öyle bir yerde yaşayanlar için durum biraz daha farklı olabilir tani. Ben kulak içi kullanmıyorum anlamışsınızdır hortumdan,boynuzdan bahsedince zaten. Beş yıl önceki cihazlar çok da eski sayılmaz herhalde. Bir süre daha idare edeyim. :D

O kadar çabuk etkilenen birşey olsa 25 yıl orjinal filrelerle kullanabilir miydim ? Ben kişiye ve kullanıma bağlı olarak filre değişim şartlarının sabit olmayacağını söyledim sadece. Elleriniz ıslakken tak çıkar yaparsınız, tozlu ortamlarda cihazınızı açık alanda bırakırsınız, yağmurda vs korumazsınız daha erken değişmesi gerekir. Bunlara dikkat ederseniz daha geç değişir. Ne zamanki eskiye göre duyduğunuz sesin azaldığını, iyi duymadığınızı düşünürseniz değiştirin. Zaten filtre değiştiğinde farkı da görmüş olursunuz.

Üst Alt