Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazıyla motosiklet ve otomobil ehliyeti almak!?

edebiyatci34

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
1 senedir ehliyet almak için uğraşıyorum. İtiraz ede ede bi hal oldum. 2 tane işitme cihazıyla yüzde 15-20 civarı işitme kaybım çıktı en sonki test sonucunda. Ankaraya sevk ettiler. Sizce durum ne olur?

Ticari b ve a2 ehliyeti vermezler mi acaba? Yoksa sadece engelli b mi verirler yine? (Daha önce engelli ve kodlu b ehliyetim vardı.)
Yönetmelikte 1. ve 2. grup sürücü olur ama ticari araç kullanamaz yazıyordu galiba?

işitme engelli olup uzun zamandır motosiklet için savaştım, en sonunda savaşı kazandım, burada önemli olan işitme odyo sonuçlarıdır, yönetmeliğe göre hareket ediyorlar, bazı o........ keyfe kader alakasız kod yapıştırıp gönderiyorlar, itirazlar etsen nafile !!! sizin kayıp oranınız nedir? birde saf testi yapıldı ise onunda test sonucu gereklidir ?

@16Caner16,
Cihazsız sol yüzde 80 sağ yüzde 65; cihazlıyı da soruda yazdım zaten.
Yönetmeliğe göre hareket etmiyolar dostum, etselerdi bu halde olmazdık.
Ama yönetmelikte canımı sıkan bi durum var: ticari, resmi araç ve ambulans kullanamaz yazıyor. Öyleyse fazla bi işime yaramayacak motokuryelik yapmayı düşünüyodum çünkü.

Cihazsız ölçüm raporunu yani 80-65db heyet kuruluna teslim ettiysen yönetmelikte belirtilen 35db iyi olmadığından engelli b sınıfı verilir ve araçta kişinin görüş açısını artırmaya yönelik ayna tertibatı, ticari araç kullanamaz ve iki teker motosiklet kullanamaz kodlarını verir, ancak cihazla birlikte yapılan testinizde 15-20 çok iyi bir rakamdır direk 1.sınıf uygun görülür sadece ticari araç kullanamaz kodu verilir. eğer saf ses raporunu verdiysen ve buna rağmen komisyonlardan olumsuz dönüş yapılıyorsa vakit kaybetmeden cimer üzerinden şikayette bulun incelemeye alınsın, zamanında şikayet işlemlerini yapamadım 2 yıl söve söve raporun geçerliliğin bitmesini bekledim.

motorkuryelik meselesi kısmen ticariye girdiğinden evet her türlü 102 nolu yani ticari kodunu veriyorlar ondan kaçış yok. benzer bir durum için DM gönderiyorum bakarsınız ;)

Üst Alt