Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazıyla müzik dinleme sorunuma bir çözüm bulunabilir mi?

sağır sultan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. bu zamana kadar bu forumu ya görmedim ya da dikkatimi çekmedi. çok faydalı olacağını düşündüm ve kayıt oldum. benim sorum şöyle olacak kulak içi işitme cihazı kullanıyorum(earnet optima 24p). müzik dinlemeği gerçekten seviyorum ancak cihaz takmadan kulaklıkla müzik dinliyemiyorum ses çok az geliyor. işitme cihazının üstüne kulaküstü kulaklıkla müzik dinliyorum bu da oldukça rahatsız ediyor.(yarım saatten sonra ağrı yapıyor) sizden bu konu hakkında yardım bekliyorum bu sorunumu nasıl çözebilirim. yardım edenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

işitme cihazınızda telecoil (T) özelliği varsa, neckloop'la müzik dinleyebilirsiniz. örneğin şu modeli ingiltereden getirtebilirsiniz (bununla aynı zamanda telefonla da konuşabilirsiniz) iLoop+ - Action On Hearing Loss: RNID

tam çözümü ben buldum:eek: general mobile discovery cep telefonu aldım kulaklık cok sağlam.. tam duyuyorum tüm müziği ayrıca işitme kaybım 89 db

benim cihazın t modu varmı yokmu bilemiyorum cihazda sadece bir düğme var o da kanallar arası geçişe yarıyo t modunu ilk defa duyuyorum. cihazın marka ve modeli earnet optima 24p. araştırdım ama t modu hakkında bi bilgiye rastlamadım. neckloop alabilirim ama bu t modunun olup olmadığını öğrenmeden de almak istemiyorum t modu yoksa elimde kalır. sorunumla ilgilenen herkese teşekkür ediyorum.

işitme cihazınızı aldığınız yere gidip programlardan birini telecoil yaptırın. o zaman neckloop kullanabilirsiniz.

Kulak içi işitme cihazlarında t-coil olmayabilir.
Bence kaliteli bir müzik kulaklığı almak daha iyi bir çözüm olabilir.
Ama işitme cihazıyla müziği de iyi duyabilmeniz gerekiyordu. Ya ayarlarda ya da cihazda problem vardır.

Merhaba.

Bende çok araştırdım. Kulakiçi kulaklık olsun Headset kulaklık olsun. Beats Studio kulaklıkları bile denedim. Sonuç hüsran. Neckloop demişler. Ondanda aldım. 130 TL ye almıştım. Benim gibi şehir içi kullanacaksanız cihaz diğer sinyallerle parazit yapıp müziğin ritmini bozuyor. Yok evim apartman değil böyle tenha yerlerde ve sadece eviçi müzik dinleyeceğim diyorsanız tavsiye ederim. ( bluetoothlu yada kablolu var. Benimki kabloluydu. Bence bluetoothlu biraz daha mantıklı. Ama eviçi derseniz kablolu kablosuz farketmez :) E neckloop ta olmaz diyorsanız yapacağınız tek şey cihaz aksesuarı. Benim cihazım bozuldu. Tek kulak kullanıyordum. Çift cihaz + aksesuar aldım. İster telefon ister MP3 çalar ister televizyona bağlanırsın. Tabi cihaza aksesuara göre değişir. Param var diyorsanız tercihiniz aksesuar olsun ama ( bununda bir aması var :) ) eğer alacağınız aksesuar böyle cihazın altına takılan aparatlardan olursa size estetiği yönünden - olur biraz.

Saygılar...

Üst Alt