Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları arasında kararsız kaldım..?

bboyprinco

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar Babam icin isitme cihazi alicam kendisinin isitme durumunu asagida yazdim. yurt disindan cihaz alicagim icin deneme imkanimiz olmucak yardimlariniz icin tesekkurler. benim bakip sectigim bir kac cihaz var bakarsaniz sevinirim ins

Saf Ses ortalamasi (bd ile)
Hava = Sag58db sol 30db
Kemik = Sag48db sol27db

Konusmayi aligilama esigi(db ile) SRT
Cift/Hplr = Sag 60db sol15db

Konusmayi Ayirt etme Yuzdesi (% ile ) SDS
cift/Hplr = Sag %68-100db Sol %68 - 55db

En rahat ses yuksekligi (db ile)
cift/Hplr = Sag100db Sol55db

Tedirgin edici Ses Yuksekligi(db ile) UCL
Cift/Hplr = Sag100 sol100
--------------------------------------------------------------
baktigim almayi dusundugum cihazlar
1- ReSound Alera 962 RIE Tinnitus Premium Feature

2- 2013 Phonak Bolero q90

3- Siemens Pure 701

4- Oticon Agil Pro miniRite RIC

5- Oticon Agil Pro miniRites RIC

6- Phonak Ambra Micro p ml13i

Eğer babanız yurt dışında değilse, cihazı yurt dışından almayın.
Çünkü:
Cihazı deneme şansı olmaz.
Ayar için her seferinde ödeme yapmak zorunda kalırsınız.
Garanti kapsamında tamir/bakım yaptırmak için yurt dışına gönderirsiniz.
Cihazlar Türkiye'de daha ucuz (yurt dışında da ücretli alacaksanız)
İlla yurt dışından alacaksanız, önce güvenilir bir merkeze gidip, deneme yaptırın. Babanızın beğendiği cihazı sipariş edin.

ben yurt disindayim babam istanbulda. deneme imkanizmi yok benim sorum yukaridaki cihazlardan hangisini aliyim di. yurt disinda uygun fiyata alabiliyorum,

bizlerde biliyoruz,az paravermek isitme cihazi icin olanak varda:(cihaz satan sektor vallahi cok ne desem:(para kazanmaktan baska birsey dusunmeyen sektor ulkemizde.eger cihazi ondan almadiyseniz kasten bile yanlis ayar yaparlar senin cihazin sana uyani bile olsa. kimse senin gozunun yasina bakmaz.
cihazini o saticidan alacaksinki arkasinda duracagi fittingi yapsin odyometrist.
zaten dandik olan bu seyler o kadar parayi haketmiyor. fitting ayar islerinden aliyorlar bizlerden parayi.

yani israrla turkiyeden alin diyorsunuz. peki fitting ayari yapmak tek sefer icin nekadar. yani koca istanbulda birtane bile durust satici yokmu ? yani eger bu adamlar biyoe sahtekarsa , onlarne yaparsa yapsin onlardan almicam.

bu sahtekatlik olabilirmiki:eek:adamlarin ekmek kapisi. cihazi cihaz yapip isitme kaybimiza gore ayarliyacak. zaten dijital cihaz almaktaki maksat bu degilmidir.
ealalem satsin bilgisizce karini alsin,:eek: ugrasmakta senin sonradan fitting yaptirdigin adama kalsin. oyle yagma yok. zaten mantar gibi cihaz satilan yerler oyle cokki. bide devlet baba sankim muduru, sekreteri diye sart kosuyo:p onlar ne ise yariycaksa. biz isitmeyenlerin sirtindan bii suru adam para kazaniyo.

keyfiniz bilir. isterseniz alin yurtdisindan. sonra cihaz ise yaramiyo demeyin.

efedim benim size sordugum kulagi bu durumda olan biri icin yukaridaki cihazlardan hangisi daha iyi olur, eger bir cevabiniz varsa yazarsaniz minnettar olurum.

merhaba
bende cihazımı yurtdışından aldım çünkü Türkiyede fiyatı iki misliydi.Bence öncelikle işitme cihazı satan güvenilir bir firmaya gidin babanızın test sonuçlarını onlara gösterin.Orada zaten babanız için en uygun olan cihazları size tavsiye edecekler.Sizin seçtiğiniz cihazın Türkiyede de satışının yapılmasına dikkat edin.Cihazın ayarları babanınızın testine göre yapılacak fakat birebir olmayacak ve babanız cihazı takınca mutlaka bir servise gidip kulağına uygun ayar yaptırması gerekecek.Ben cihazımı bu şekilde aldım ve hiçbir sorun yaşamadım garantisi Türkiyedede geçerliydi.

bilgilendirme icin tesekkurler birde dediginiz gibi yapiyim. ama yukaridaki cihazlardan tavsiye edebiliceginiz varmi ?
Birde SHUKUFE isimli kullanici cihazlarin kulak icin ayari uceretli yapiliyor dedi, yaklasik 10 firmaya mail attim 7 tanesi kulak icin ayarlamaya ucret talep etmediklerini soylediler.

ben Phonak marka cihaz satın aldım Türkiyede şubeleri var İstanbulda Kadıköydeki şubelerine gittim sürekli bana çok yardımcı oldular,ayar için para ödediğimi hatırlamıyorum ödediysemde hatırlamadığıma göre yüksek bir mebla değildir 50-60 tl dir atıyorum ama bu üceti sadece bir kez verecek sonuçta.
Yukarda listelediğiniz cihazları siz mi seçtiniz yoksa odyometristler mi tavsiye etti?

bedavadan is goren adam bulabilmissiniz.:eek: 50 lira 100 lira hatta bi tanesi 140 lira dedi kendi satmayan odyocular phonakta yaptiklari ayarlarda biseye benzemedi. en son gatases var mithatpasada. savas bey birtek o almadi ucret. cihaza verdim bide bi suru ayar parasi verdim. cok kizdim phonak nanesine. hayatimda bi daha phonak almam kimseyede tavsiye etmiyorum./ volum kontrolu filan yok. ses kisma nanay. oyle cihazmi olurmus. ustelikte kac programli diye yalan soyleyip satiyorlar.

yani 2 3 gundur mail atiyorum ucret talep eden sadece 2 yer cikti , kalanlarin hepsi kesinlikle bir ucret talep etmediklerini soylediler. ben onlarin dedigini yaziyorum sizin basinizdan ney gecti bilemem ve sizin deyiminizle Phonak Bolero q90 ve Phonak Ambra Micro p ml13i kesinlikle alma diyorsunuz. ama benim baktigim kadariyla insanlarin en cok alin dedigi ve yazmis oldugum iki cihaz piyasadaki kulak arkasi olan en pahalli cihazlardan biri 6000tl

oticon chili 7 yi selis isitme 2850 lira dedi. bana 2000 liraya birakti:eek: ayarinida cok guzl yapti allah rasi olsun odyometristimden. ustelik 2 karton pil verdi bede cingenelik ettim simadim acikcasi bir karton daha istedim kirmadi tek cihaz 3 kartonda pil aldim. mutlu mesut duyuyorum.

Sayin Shukufe yazdiginiz cevaplar icin tesekkurler fakat hicbir cevabiniz ne benim sordugumla alakali nede bana bi faydasi var. lutfen yazdiklarimla alakali bisey iniz yoksa bosuna yazmayin. tesekkurler

ozman tesekkur etmeyiniz:p cok ayip,sosyal paylasimda yazilanlari okumayiverirsiniz. sordunuz diye iyilik yapmak, kendi tecrubelerimi paylasmak icin yazdim. beis yok. okumayiniz.:eek:

emeginize tesekkur ettim :) anladim tecrubelerinizi yazdini tekrardan sagolun fakat hala hangi cihazi almam gerektigini kimse soylemedi.

@shukufe senle bi ara şu selise gidelim ayar yaptırmak istyrm bu gürültü azaltma modunu kapattırmak istym.Burdan yazdım çünkü sana mesaj atamıyrm özelden.

ben isitme cihazi kullanan sagirim arkadas:eek: odyometrist degilim.
sen git mithatpasa selise. sibel hanim geregini cok iyi bilir. tecrubelidir. ayricada cok bilgilidir.GERCEK KULAK OLCUMU yaparak ayarliyor cihazi. sana gereken sesleri mukemmel sekilde gerceklestiriyor. bir tiyo daha:eek: beni MEHMET AKSIT bey yonlendirdi, chili 7 sattiginiz bi sagirda cok memnunmus. sizden almis cihazini deyin.isinizi iyi bir sekilde yapacagindan eminim.

@shukufe ankaradakilerde rem cihazı var mı hepsi kullanıyomu acaba.rem cihazı dediğin bu pc ye bağlayıp ölçüm yaptıkları şey deilmi küçük bir kutu şeklinde hi-niro mu ne yazıyodu ben okumuştum.Dediğin yere bu akşam gideceğim.

phonak uymayinca her gittigim merkezde rem cihazi diye tutturdum. var obur odada diyolar:ponunla ayarla bakalim diyincede sen almaya karar verince yapcam diyolar. rem cihaZI ORTALARDA YOK.bitek bu selisteki sibel hanim ilk ayar icin bu rem denen seyi kullandi dolastigim yerlerde.
rem cihazi boynuna bisiy asiyolar. kulagina cihazdan once kablolu bisey sokuyo. sonrada galiba kalibi sokuyo. onunla seslerin ayari guzel oluyor.
senin dedigin alet her isitme cihazi satan onun la yapiyoda o degil. bunu bide ekranda gorebiliyosun.
birde idis mithatpasada var bu rem ile cihaz ayari. ordan begendim ben bu chiliyide kadin israr etmeme ragmen sen duymuyorsun diye bana cihaz satmadi nedense:mad:kadin isi biliyo ama bende duymayan kulagimla ille cihaza muhtacim. dedim bir iki frekans duymayivereyim diyede mukemmeliyetci kadin satmadi iste.

konuyu takip ediyorum daha öncede belirttiğim gibi bende cihazımı yurtdışından aldım.Benim ailem yurtdışında yaşıyor ve ilk cihazımı satın aldığım firma ile iletişim kurmuştum mail olarak onlara Türkiyede yaptırdığım işitme testimi gönderdim.Bana Phonak Audeo Yes önerdiler bankadan hesaplarına ödeme yaptım cihaza teste göre ayar yapıp bana gönderdiler.Ayarı tabikide olmamıştı bende Phonalın İstanbuldaki şubesine gidip derdimi anlattım hemen yardımcı oldular ayarını yaptılar ücret verdiğimi hatırlamıyorum.Daha sonra cıhazın hortumu ile ilgili bir sorun yaşadım kulağım aşırı terlediği için horum tıkanıyordu ve ses gelmiyordu yine şubeye gittim sağolsunlar hemen kulak kalıbı ölçümü aldılar cihazı İsviçreye yolladılar 10 günde bana geri teslim ettiler sadece kalıp ücreti ödediğimi hatırlıyorum oda 40tl cıvarıydı sanırım.Ben cihaza ayar sadece bir kez yaptırdım garanti süresince bir kez bakıma verdim ve yine ücret ödemedim.Rahatlıkla cihazı yurtdışından alabilirsiniz sadece cihaz modelini siz değil odyometrist tavsiye etsin,marka olarak ben Phonak tavsiye ediyorum.

Öncelikle herkese Merhaba.

@bboyprinco Ben sağ ve sol %72 işitme kaybına sahibim. Ufaktlıktan beri işitme cihazı kullandım, en son 2 sene önce widex marka işitme cihazı satın aldım. Test yaparken iki tane alternatifim vardı 1. marka Siemens, 2.marka widex (cihazların modellerini hatırlamıyorum ama fiyat aralıkları 3,500-4,000 TL arasındaydı). Her ikisinide 1 er hafta boyunca test ettim, Siemens Dış ortam sesleri net - doğal olarak verirken insan seslerini mekanik olarak veriyor. Widex İnsan sesleri doğal ve net olarak verirken Dış ortam sesleri mekanik-net olarak veriyor. 2 Hafta boyunca testimde siemens olumlu puan alamadı benden, Tel görüşmelerinde, Yüksek seslerde, ikili konuşmlarda tam olarak anlayamadım ve sesler bana cidden saf ve doğal gelmedi ama arka plan seslerinde gayet başarılı oldu. Widex ise tam tersi, işitme engellilerde ortam ve insan sesleri ne kadar doğal olursa bizim için o kadar iyi olur ( Bu bir nevi ballı sütün içindeki balı daha çok tatmaya benzer :) ) Cihazı aldıktan sonra 2 arkadaşımada bu markayı önerdim, gayette memmunlar şuan. Widex istanbul Ana şubesi Taksim Alman konsolosluğun yanında, Yurt dışında nerede olduğunu bilemem ama size tavsiyem bu markayıda araştırmanız.

Kolay gelsin.

@SHUKUFE o rem cihazı benim işitme cihazını aldığım yerde de varmış gösterdi bana bu dedi sadece senin cihazın sana fayda sağlıyor mu sağlamıyor mu onu ölçmek için kullanılıyor dedi. o anda ayar yaparken sesler ve her şey sana normal geliyor ama dışarı çıktığında evdeki ortamda ve iş ortamında çok farklı geliyor sesler bu kez gürültü baskılama özelliğini tam ayarında yaptı ama konuşma seslerinde biraz daha oynaması gerek konuşma sesleri biraz kalınlaşmış sesler boğuk gibi geliyor akşam tekrar gideceğim inşallah bu kez tutturur ayarını.

bana rem cihaziyle ayar yaptiklarinda seslerin yukseklik ayari duzgun oluyor. zaten ters duyan biriymisim:pelalem tiz ses kaybini daha cok yasarken ben pes sesleri daha az duyarmisim, kimi odyoculara gorede hic duymuyormusum:p kulahima anlatsinlar, duyuyorum iste:eek:valla o remle yapmadiklarda ver ediyolar sesleri:mad: kulak kokume batiyo aciyo kulak dipten:( remle ayar yaparlarsa begenmedigim cihazlarda ses hgarfleri acaip geliyor. mesela K harfi tukuruk dolu yapis yapis zivanadaN CIKARTTIYDI begenmedigim phonakta selise ayarlattikta.
isinin olmasina sevindim insallah iyi olur ayarlarin. satandan baskasina gidersen ayar icin hem para veriyormussun hemde biseye benzemiyormus cihaz.
ama napayimki 3 tane cihaz degistirip 10 kere ayara gidip bi olmayincada isitme merkezinide cihazida markayida afaroz ediyorsun iste:mad:
iyi duyma haberlerini bekliyorum insallah hersey gonlune gore olur.

Üst Alt