Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları bu kadar kısa sürede bozulur mu! İyi bir cihaz almak istiyorum..?

selenay35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba 6 yaşından beri işitme cihazı kullanıyorum (sağ65db sol 70db).
ilk kullandıgım kulak arkasıydı fakat 13-14 yaşlarında büyüklüğünden rahatsız oldum ve kulak içi aldım. 3-4 sene kullandıktan sonra arızalar başladı. yaptırdım ama daha sonra arızalar devam etti ve hiç çalışmadı. maddi olarakta zarar ettim.
ss'kya yeni bir cihaz almak için müracat ettim (2007 senesinde) ayrıca bana bir kulakiçi cihazı alabileceğim söylendi. geçen yaza kadar gayet iyi çalışıyordu. fakat bir anda ses sistemi bozuldu; sessiz ortamlarda kendı kendıne kapanır oldu, sesli ortamlarda çalıştı. tamir edildi ama 1 kaç ay sonra tekrar aynı problemleri yaşadım.
cihazlarımı titizlikle kullanıyorum. işitme cihazlarının belli süresi mi var yada böyle durumlarda cihazın mı değişmesi gerekiyor merak ediyorum?
açıkcası uzun süre kullanabileceğim bir cihaz istiyorum. şuan kullandığım starkey 3-4 aydır bozulup duruyor tamire vermekten sıkıldım. yeni bir işitme cihazı almak istiyorum fakat ssk'dan alamam 5 yıl dolmadı.
internetten gezeken kampanyalı bir ürün buldum Adept xs 590 ytl ne kadar doğrudur bilemiyorum ama hem uygun hem de kullanışlı cihaz almak istiyorum

bana yardımcı olursanız çok memnun olurum..:)

Merhaba arkadaşım selenay35,
Kulak içi cihazlar kulak arkası cihazlardan daha narindir.
Daha da küçük olmasının dışında sürekli havasız ve nem ortamında kalmasından dolayı kulak içi cihazların sık sık arıza yaptıklarını kullananlardan duydum.
Ben kulak arkası kullanıyorum.
Sana şöyle bir tavsiyem olacak. Ben oticon kullanıyorum ama bu demek değildir ki herkes bunu kullanmalı. Aynı işitme kayıplarına sahip olsak ta bana faydalı olan cihaz diğer arkadaşa faydalı olamayabiliyor.
Diyeceğim şu ki mümkün olduğu kadar bir kaç işitme merkezlerine gidip cihazlarını denemen.Doğruyu ve kendine işe yarayanı ancak böyle bilirsin.
Unutmaki hangi cihazın senin kulağın için iyi olacağına karar verecek olan karşı taraf değil sensin.

ben de bulnes arkadaşımızla aynı fikirdeyim. kulakiçi cihazlar çabuk arızalanırlar. ayrıca, bahsettiğiniz cihazın da şimdiki cihazınızdan daha kaliteli olduğunu sanmayın. size tavsiyem tanınmış markalardan (oticon, phonak, widex gibi) birini tercih etmeniz. fazla gelişmiş özellik aramazsanız, bu markaların da 1000 TL civarında kulakiçi modelleri mevcut. fakat size tavsiyem, kulakarkası kullanmanız. görünümü önemliyse, şimdilerde micropower denen çok küçük kulakarkası cihazlar satılmakta. çok daha rahat edersiniz kulakarkası cihazla.

merhaba;
bahsedildiği gibi bence kulak içi cihazlar bakımı kullanıcıdan güzel yapılırsa gayet uzun ömürlüdür.
kulak arkası cihazlar genelde ileri derecede işitme kayıplı olanlara veriliyor.işitme kaybınız çok fazla değilse kulak arkası cihazlar işitme kayıplarını artırabiliyor.titiz seçilmesi gerekiyor.
starkey marka cihaz bende almıştım 5 yıl önce kadar ssk dan.2 ay kullanmadan çöpe attım.kullanışlı değildi ve 2 ay dolmadan arıza yapmıştı.
götürdüğümde her defasında sadece size böyle denk geldi normalde cihazlarımız çok temiz ve kullanışlıdır diye uyutuyorlardı.
servise verdiğim günlerin sayısını unutmuştum.

size tavsiyem temiz,dayanıklı,çok sık tercih edilen marka ve cihazlara yönelenmeniz olacaktır.
phonak,oticon tavsiye edebilirim.fiyatları biraz yüksektir ama arıza yapmazlar kolay kolay.
sanırım bu cihazlardan alırsanız faturasını ssk ya ibraz ederseniz cihazın bir kısmını tamamını olamasada karşılıyor.

Evet bende SSk aracılığıyla mecburen starkey kulak arkası almıştım. Tam anlamıyla rezalet başka bir şey demiyorum.
Bunuda belirteyim dedim de .....:)

tavsiyeleriniz için teşşekkür ederim arkadaşlar.aslında merak ettiğim çok şey var burda cevaplarını bulacağımı umuyorum.
oticon yada phonak cihazlarını yurtdışından sipariş edebilir miyim.
Çünkü yurtdışında elektronık aletlerın daha uygun olduğunu duymustum.
İşitme testine girip o kağıdı yurt dışındaki kuzenime yollasam ordan birebir aldırma imkanım var mı buraya geldiğindede ses ayarlarını yaptırma olasılığı var mıdır...

----------

starkeye tekrar tamir ettirmek için gittim orda hiçbir yetkiliyi bulamadım seminerdelermiş hani bir yetkili gitti hepsinin gitmesinede hiç anlam veremedımm pes doğrusu:(

selenay isitme cihazimizi aldigimizda verilen yuklu paralar aldigimiz cihazlarin 2 senelik garanti belgesi, ses ayarlamalari,egerki hatali malsa iade, tamir,daha cokta seslerin bize gore ayarlanmasi icin odeniyor galiba
cinku nerden baksan cihaz o kadar maliyete malolamaz.bizim odedigimiz asiri paralar odyometrist icinmis galiba
yurtdisindan alip burda ucretle ayar yaptiricaksiniz .buda size ekstra masraf
o marka bu marka valla hepsi birmis gibi dayaniklilik acisindan sansimiza kalmis
bide ayarlari tam bize gore olmayinca sesi hosumuza gitmeyince duydugumuz sesleri anlamayinca bozulmasada ne yazar
benim resound canta 3 yildir bozulmuyo hic tamir bakim yaptirmadim guzel calisiyo
suna bi bakim yaptiriyim diyorum ama aldigim firmadan hicbi yardim yarar gormedim
bence cihazin markasindan daha onemli olan firmalarin durstce bizlerden sattiklari hizmet yukumluluklerini yerine getiren ciddiyetleri derim

ben kanal içi orl markası kullanıyorum 2004 yılından berii daha bir kötülüğünüü görmedimm istanbuldann almıştımm babmla birlikteee ....

doğru söyluyorsunshukufe tamamen şansa kalmış işimiz.herhalukarda artı masraflar var haram zıkkım olsun bence bu işin hilekarlıgına girenlere..işitme cihazını tamıre götürdükten sonra daha çok zarar üstüne zarar biniyoo.bir keresinde hiç unutmuyorum 600ytl verdim iki cihazım için 10 gun sonra bozuldu ve attım çöpee.çok sinirleniyorum çok.. beyaz geceler şanslıymışsın diyemiyorum çünkü bende phılıpsin kullandım 5 yıl sonra arızalar cıkıoo ve bozuluo içini karartmak istemem ama genelde böyle oluyo... keşke yurt dışında yaşasaydım dediğim oluyor bazen çünkü orda her konuda devlet insanları koruyor kolluyor.

selanay starkey'den ben ssk ile cihaz aldığımda digital cihaz almıştım.
cihazı teslim alırken ayar yapmayacakmısınız dedim hayır gerek yok diye gönderdiler.
yorum sizin.
dünyanın neresinde görülmüş bir cihaz kullanıcıya yapılmadan satılabiliyor.neden yapılmadığı da cihazın çok sık arıza yapmasından ortaya çıkıyor.biliyorlar ama satarken kesinlikle uyarmıyorlar.
bilerek arızalı cihazları ssk dolandırıcılığı ile sattıklarını düşünüyorum.
bizden çıkmasa bile ssk kasasından çıkıyor.ssk kasasına giren para ise bizlerin çalışırken ödediği prim'lerdir.
yani yine biz mağdur olacağız her türlü.

Selenay,
Yurtdışında işitme cihazı fiyatları Türkiye'den çok daha pahalı. Bir tek Rusya ve eski Doğu Bloku ülkeleri ile Suriye gibi ülkelerde biraz daha düşük. Ama garanti olayı ve asıl ince ayarlarının yapılamayacak olması sebebiyle astarı yüzünden pahalıya mal olur.
O nedenle buradan almanız daha uygun olur.

Biz babam için OTİCON marka kulak içi işitme cihazı aldık ve 15 yıl kullandık. Şayet, kulak içi işitme cihazını almayı düşünürseniz, OTİCON marka kulak içi işitme cihazını öneririm.

oticonun cıc modelini araştırmaya başladım arkadaşlar..peki oticon hangi ülkenin acaba bilen var mııı?

kulak kalibindan cok nefret ediyorum selenay hep kalipsiz cihaz hayalleri kuruyorum bilmem sende oylemisin
hazir yeni cihaz arayisindasiniz isitme kaybinizda ben gibi cok ileri degil su vivatonenin entre serisinide denemek istermisin
benim cok ileri oldugundan gittigim firmadan deneme istegimi bana olmas diye denetmediler
kulak icinde hoperlor. kalip yaptirma derdi yok. diger kulak kalipli cihazlar gibi buson uretmiyo ohhh keka bence bi deneyin

arkadaşlar bugün bi uzmanla görüştüm.bana bir saat aynanın karşısında cihazsız yüksek sesle kitap okumamı önerdii unutkanlığı önlüyormuş.işitme kaybı olanlarda unutkanlık oluyormuş.

a vaaa ole bisi olamaz
ne isitme engelliler tanidim leb demeden leblebi der egerki unutkanlik olsaydi isitme zorlugunda duyduklarimizida anlamayabilirdik
senin uzman ya sagir tanimamis yada zmanim diye yalan atmis
ayna karsisinda tatsiz tuzsuz okuma hicte gelemem
okumayi keyf icin sindire sindire okuruz

Merhabalar.Kulağınızdaki işitme kaybı oranlarına benimkine yakın.Ben de 6-7 yaşlarından beri bu sorunu yaşıyorum.Önceleri kulak arkası cihazım vardı.Benim sorunum ince seslerde kayıp.Eski cihazla rahat edemedim.Starkey kanaliçi dijital cihaz aldım.4 senedir kullanıyorum cihazda bir sorun çıkmadı.Birkaç gün önce doktora gittim, çok afedersiniz kulağım tembelleşmiş ve dışarı kir atmamış.Doktor kulağımı temizledi ve bu kir cihazı nasıl da bozmamış dedi.Aslında bu aralar cihazı nerdeyse hiç kullanmadım.Kirli kulakla kullansam belki benimki de bozulabilirdi.Kulağımın kir atmayıp tembelleşmesinin sebebi de kulağın sabunlu suyla çok temizlenmesi imiş.Size tavsiyem KBB uzmanına görünün, kir varsa varsa kulağınızı temizletin.Belki bu sebepten cihazınız bozulmuş olabilir.

merhaba ömer ben genelde 3 ayda bir kulağımı temızletıyorum ama cihaz bozulcaksa bozuluyor:D cihazın ucundaki filtresini ayda bir deiştirmek gerekirmiş.filtre kirle dolunca cihaz çalışmıyormuş bende yeni öğrendim...shukufe bencedee saçma bişi ama vardır bi bildiği diyelim uygulamak bize kalmış :D:D:D:D

Filtreyi değiştirmek gerekiyor evet.Benim cihazın ucuna beyaz renk tıpa gibi plastiklerden takılıyor, o şekilde dizayn ettiler.İlk aldığımda kendi kırmızı kapağı vardı; daha sorunlu oluyordu o şekildeyken.Beyaz tıpalardan pillerle beraber satıyorlar.Çok ufacık birşey, onu bulunduğu plastikten koparıp almak için bir plastiği daha var ayrıca.Bu tıpaların fiyatları ucuz.Ben de bol bol aldım.Haftada bir değiştiriyorum.Hem hijyenik oluyor, hem de cihazı tıkanıp bozulmaktan koruyor.Tavsiye ederim..

Kanal İçi Cihaz

Herkese merhaba, kanal içi cihazlar her ne kadar nazik görünümü ile cezbetsede kullanış olarak kulak arkası cihazlardan çok daha zordur özellikle yaz aylarında oluşan nemden bile cihazlar arıza verebilmektedir. Çok özel bir kaç model dışında 60 dB kaybın üzerine verilmesi çok iyi değildir. Pil süresi bakımı vs konular yüzünden ikinci planda düşünülmesi gereken bir cihazdır. Kişi illa kanal içi cihaz kullanmak isterse kulak akıntısı olmamalı işitme seviyesi 60 db geçmemeli ve kulakları cok sık kir yapmamalıdır. Hali hazırda kanal içi yani CIC cihazlardan satış yapmaktayım dikkatli kullanıldıgında sorun cıkarmayan ama özen gösterilmediğinde bir günde bile arıza yapabilmektedir.

Cihaz kullanılacaksa diğer arkadaşların dediği gibi bilinen bir marka tercih edilmelidir. Uygulamada her cihaz küçük bir oda içerisinde sessiz bir ortamda denenmektedir. Bu yüzden o ortamda her cihaz kulağınıza iyi ses verecektir. Fakat cihazı asıl aldıktan sonra sorunlarınız başlar bu yüzden cihaz seçiminde öncelikle bilinir olması servis ağının geniş olması ve bir dünya markası olması şarttır.

bende senin gibi starkeyden aldım :D
banada kulak içi uygundu ama ben bildiğimden şaşmam kullanamam edemem diye kesinlikle kulak içi düşünmedim :D kulak arkasının bana bir zararı olmadı geçinip gidiyoruz :D
maşallah şeytan kulağına kurşun hiç bir sorun yapamıyorum cihazımla ilgili :D
şansmıdır artık nedir bilemiyorum kadıköy şubesi benim şubem...
tek yaşadığım şey hoyrat kullanım sonucu boru yırtılması dolayısıyla hava geçirdiği içinde ötmesi :D
ona zaten değiştirilince hal oluyor :D
GEÇMİŞ OLSUN umarım İYİ BİR CİHAZA DENK GELİRSİN ;)

selenay merhaba yanlız ayrlatmak için senn ücret alırlar. otıcon danimarka malı

Dijital cihaz ayarı ile ilgili

Merhabalar Romulus,

Ben Starkey İşitme cihazların'da musteri ilişkileri bölümünde calısıyorum, Şikayetiniz konusunda bana hangi subeden , hangi hasta adı ile cihazı aldıgınızı bildirebilirseniz, konu ile ilgili olarak ilgili subede arastırma yapıp sizi bilgilendirebilirim.
Normal şartlar altında Starkey işitme cihazları hiçbir dijital cihazı ayar yapmadan müşterisine teslim etmemektedir.

Tesekkürler.

starkey ssk dan almis romuluste begenmeyince koklear omplanta gecmis artik isitme cihazi saticilarina parasi yokmus onun

Ben cihazımdan oldukça memnunum Starkey benim cihazım hiç bir problemim olmadı bende skk'ya bağlı aldım....çok çok memnunum teşekkür ediyorum Kadıköy şubesine ilgili alakalı oldukları için...Öyle ki kesinlikle bakıma bile vermedim cihazımı kaç sene oldu....

selenay35 otinon kaliteli bir markadır ve danimarka üretimidir,ama otinonun servis konusunda ben çok şikayetlerini duydum.özellikle ankarada tabi başka illeri bilemiyorum,bence birde videxsi denemelisin.ben videx aldım gayet menmunum.daha önce kulakiçi cihaz kullanan biri olarak diyorumki kulakiçi cihazın verdigi dogal sesi,hiç bir kulakarkası cihaz vermiyo ama tabi biraz sıkıntı yapabiliyo kulakiçi cihazlar,çok iyi bakımı yapmak laızm,ayrıca bu günlerde cihaz alan arkadaşlar sıkı pazarlık yapsınlar,firmalar bayagı indirim imkanı saglıyorlar...

hayırlı olsun cıhazın hakan kaca aldın bı soyle
o begenmedıın cıelo sp cıhazınla benım nadıa 5 takas edelım hı nasısa cok nefret edıyosun barı bıde yedegın olur

shukufe cihazın ilk fiyatı 3200 tl ,ben 2400 ze aldım, ilk sordugumda bu fiyata alamam dedim, bir kaç ay sonra fiyatı bu şekilde yapalım diye aradılar,bende kabul ettim,tabi taksitle aldım,simensi istersen tabi degiişiriz:D ben seve seve kabul ederim:D ayrıca tşk ederim daha iyisi sana olsun inşallah..

Üst Alt