Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları için bizlere masal anlatan broşürler istemiyoruz...

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
İşitme cihazı alırken bizlere sık kağıtlara basılmış masallar istemiyoruz.
Devletimizin buna el atarak işitme cihazı satıcılarına bizler için db çıkış frekans bilgilerini içerir standart lazım olan işlevlerini anlaşılır şekilde basılan broşürler sitelerinde ne kadar db işitme kaybına cevap verdiği gibi bilgileri açık anlaşılır şekilde olmasını sağlayacak şekilde olmasını istememiz çok olmamalı.
Güvenilir marka sattığı cihazdan eminse işitme kayıplıları doğru dürüst bilgilendiren broşürleri olmalı.
Bunun için sağlık bakanlığına hep beraber bir istek yapabilir miyiz site olarak.

Sevgili Shukufe çok güzel bir konuya parmak basmışsınız.. Tebrik ederim..

Ben de bir cihazı internetten araştırırken öncelikle baktığım;
1- Çıkış gücü
2- Kazancı
3- Hangi aralıktaki işitme kayıplarına hitap ettiğini gösteren grafik.

Ama birçok sitede bu cihazların broşürlerine tıkladığımda cihazların bu bilgileri yerine gereksiz bir çok şeyin yazılmış olduğunu görüyorum... Hatta 2-3 gün önce İDİS'in sitesinde Oticon Ino'yu bir üyemiz için araştırırken bu bilgileri göremeyince İDİS'e mail gönderip asıl bu bilgilere ihtiyacımız olduğunu, neden yayınlamadıklarını yazdım..

Bence bunun nedeni şu; satıcı firmalar alıcıları bilinçli bir alıcı olarak görmeyip, allı pullu şeyler yazarak satış bürosuna çekmeye çalışıyorlar... Orada da "nasılsa gelene bin dereden su getirir satarım" düşüncesi var... Bizler bilinçli olduğumuzu satıcılara öğretemedikçe bu böyle sürecek...

Bence önce bunu firmaların maillerine yazarak onların gördüğü gibi "saf ördek" olmadığımızı bilmelerini sağlamamız gerek.. Ha olmuyor mu, yapmıyorlar mı, o zaman BİMER'e ya da Sağlık Bakanlığına yazalım, hatta bu firmaları broşürlerinde bize gerekli bilgileri vermedikleri için şikayet edelim..

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. İşitme merkezleri her şehirde yok. Medikalden cihaz alırken odyometristin sözlerinden öte bir bilgiye ihtiyacı oluyor insanın. Genelde ilk önce web sitelerine bakıyor insanlar. Orada da aradıkları bilgileri bulamadıkları zaman tereddüte düşüyorlar. Acaba onu mu alsaydım, Yoksa bu cihaz mı daha iyi gibi bir sürü soru soruyor kendine. Cihazlanma süresi bu sebeple uzayıp gidiyor. Bakanlığın bu konuda acil bir şeyler yapması gerekiyor. Cihazlanmanın ticaret değil SAĞLIK olduğunu bildirmesi gerekiyor.

onurum;

Merhabalar;

Bahsettiğiniz konuda haklısınız ve artık Sağlık Bakanlığı İşitme Cihazı Satış ve Uygulama Merkezleri adı altında Ruhsat vermekte ve ruhsatsız yerlerde işitme cihazının satış ve reklamının yapılmasını yasaklamaktadır. Şuan için denetimler sıklaştırıldı ama maalesef hala uygulama eksiği bulunmaktadır.

Konu başlığında belirtilen masal broşürler, Son kullanıcı için görsel ve yazılı olarak cihaz özelliklerini anlatmaktadır. Ayrıntılı bilgiler bazı internet sitelerinde bulunmaktadır.

Bu konudaki eksikliği görerek ben kendi bilgim dahilinde Bodrum İsitme Cihazlari Merkezi sitesinde işitme cihazlarının sadece broşür bilgileri değilde genel bilgi ve teknik verileride içeren içerikler hazırlamaya başladım. Bodrum İsitme Cihazlari Merkezi - Naida S V UP

Çoğu firmada maalesef bu bilgilere ulaşamıyorsunuz. Google translate sağolsun onu kullanarak işitme cihazı üretimi yapan resmi web sitelerinden bilgilere ulaşarak burada yaınlama amacında çalışmalar yapıyorum.

Eğer kullandığınız veya merak ettiğiniz işitme cihazı bayisi isem burada gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

bodrum isitme merkezleri sitesi faydalandigim bir site kendi calismalariniz icin tesekkur ederim
egert size yakin bir yerde otursaydim emin olur cihaz alirken sizin merkezinizi tercih ederim
brosurlerdeki masallari son kullanici icin diyorsunuz anladigim:) nasil bizler icin antioksidanin yazdigi grafikler olmayinca o masallara ihtiyacimiz yokki
markasindan emin olan saticisindanda emin olmak icin bu grafikli brosurlerden hazirlamasi zor bisiy olmamali

Teşekkürler, Son kullanıcı dediğim kişiler ilk defa işitme kaybı yaşayan ve işitme cihazı kullanması gereken kişiler. KBB Uzmanı tarafından bilgi amaçlı olarak hazırlanıyor broşürler.

İşitem cihazı üreticilerinin genel araştırmaları sonucunda karar verip uygulayarak tüm satış merkezlerine gönderilen broşürler maalesef bunlar. şitme cihazı teknik özellikleri ve kazanç tablosunu içeren broşürler hazırlanmıştı yanlış hatırlamıyorsam ama üreticiler için getirisi olmadığından ve açıkçası okunmadığından iptal edilerek cihaz özelliklerini belirten "kısa ve ilgi çekici" broşürler hazırlanmaya başlandı.

Çok şükür ki internet ortamı ile gerekli bilgiye ulaşmak isteyen sizin gibi bilinçli kullanıcılar için ulaşılabilir olmakta. Açıkçası bu broşürler pazarlama stratejileri içerdiği için bu şekilde yapılmaktadır.

bilakis ilk defa isitme cihaziyle tanisanlar icin daha cok lazim bu frekans bilgileri db cikis gucu ki
nedenmi cunku artik analog cihaz almiyoruz
doktorlarda isitme cihazindan cok bisi anlamaz
isitme kayipli hep yetiskin yabanci dil bilen biri degilki o amerikan bilmem ne sitelerini arstirsin
hep yeni cihazlar piyasaya suruluyor daha gelismis daha frekans araligini bilsek onlari karsilastirarak verdigimiz paralarin ne icin oldugunu bilsek bizler icin daha iyi oludu
yeni cihaz kullanicisi degil 3 5 yillik cihaz kullananlar bile ne aldigini bilmiyor
ee degistirme iade gibi modalari ileri suremezsiniz
bu hem isitme kayipliyi yipratiyor hemde verdigimiz paralardan kesiyorlar
analog cihaz almadigimiza gore dijitallerin guclerini frekaslarini bilmemizden dogal ne olabilir

Aynı düşüncede olduğum için bende yeni bir site oluşturarak, yabancı sitelerde ve üretici sitelerinden eriştiğim yeni bilgilere ve işitme cihazlarını tanıtmak ve bilgi sahibi olunması için çalışma yapıyorum.

Yeni işitme cihazı kullanıcıları, bu sizin değer verdiğiniz - bildiğiniz işitme cihazı kazanç ve teknik verileri maalesef araştırmıyorlar, bilgilendirilmiyorlar. Kullanıcıya sunulan bilgiler ile işitme cihazını satın alıyorlar ki buda işitme cihazını uygulayan uzmanın bilgisi ile orantılı olarak değişiyor.

her zaman uygulayan saticinin bilgisiyle alakali degil iste:mad:
isitme kaybimizin hemen sinirinda bir cihazi birdaha yeni cihaz alsin diye satabiliyorlar 2 sene bile kullanmadan at cope
insanlar paralari oldugu kadar luks yasayayi sever
cift mikrofon tekmikrofon oyle bir farki oluyorkikullanan olarak
grafillerde frkans gucu cihazi denerken oyle bir fark yapiyorki kullanan olarak
bu kadar basit bir seyi bizlerden saklamanin bizleri yaniltarak paramiza goz dikmek olarak algiliyorum
ilk cihaz alacak biri odyo olcusun den sonra kac db isitme kaybi oldugunu biliyor bu bilgilerde onlardan saklanmassa haydi haydi bir fikri olur

provgel tesekkurler
isitme cihazi diye yeni model surmek iyi olabiliyorsa bile
ben sahsen kendi adima kucukten beri ileri isitme kayipli olarak sizden istedigim
teknoloji guzel birsey ama
bunu yapmakkadar egitimi iyi olmali satarken
sizden birtek istedigim var
cihaz satana ehliyet verdiginiz firmalarin odyometristlerinin program yapma egitimi
biz buyukler onu begenmedim bunu begenmedim diyebiliyoruz
vah benim kucucuk bebecik isitmeyen kardeslerim
agliyasim geliyor analar babalar para verdikte cihaz aldik diyorlar illa tAKMAK ZORUNDA
iyide bunlarin kulaklarinA NE YUKLENIYOR
BIZ PARA VERELIM AMA SIZLERDE CIHAZ SATARKEN VICDANINIZA BAKIN DERIM

Shukufe Merhabalar,

Öncelikle mesajın için teşekkürler. Ben bu forum da dahil bir çok foruma kendi şirketim adına değil kendi adıma üyeyim.Ve ben işitme cihazları, işitme engelliler dünyasına kısa bir süre önce girdim. Webmaster olarak çalışıyorum. İnternet ortamında ve sosyal medyada ne kadar işitme ile ilgili forum, site, blog varsa takip etmeye çalışıyorum.Amacım kesinlikle reklam değildir. Hayatım boyunca hep insanlar için birşey yapmaya çalıştım, sosyal sorumluluk projelerinde devamlı bulundum. Fakat ben sizlerin tepkilerini ölçmek istiyorum. İşitme dünyasında sizler bu dünyanın başrolünde olan insanlar olarak ne düşünüyorsunuz. Ve biz firma olarak neler yapabiliriz. Bugüne kadar yapılmayanlar nelerdi?

Birde Arıza Yaptıgında Alınan Firmaya Götürüyor Arkadaşalarımz servise Yoluyorlar Bir Kac Hafta Alamıyorlar Bunasıl Birşey Alırken Milyarlık Aletleri Cok İyi Cok Hoş Davranıyorlar İş Bitince Ne Yapalım Servislerimiz Cok Yogun Cevabı Ayıp Kardeşim bu cihaz onun kulagı o olmayınca işe gidemiyorlar okula gidemiyorlar Evden Cıkamayan Arkadaşım Var 2 haftadır Lütfen Empati :mad:

Aynu Hanım;
Peki kullandığınız işitme cihazını veya arkadaşlarınızın kullandıkları cihazlar hangi marka yada modele ait.Size bu şekilde sorun yaratan servis hangisidir?

Tamam Aynur Hanım bu konuda öneri eleştiri ve görüşlere açığım. İşitme Cihazları alanında gerçekten farklı bir yaklaşım, düzen, anında cevap verebilen, dürüst ve standart olmasını istiyoruz.

Kolay gelsin...
İşitme cihazı satan çoğu satış temsilcisinin derdi para. Haklılar bir yerde fakat önce sorunu anlayıp çözüme ulaştırmak ona göre cihaz önermek gerekiyor.
Çok satış temsilcisi hadi hadi der gibi konuşuyor ve amaç en pahalıyı allayıp pullayıp satmak... Halbuki en önemlisi insan ilişkileri. Sahte gülümsemeler değil samimiyet önemli...
30 yıllık kullanıcıyım çok şükür samimi insanlara denk geldim hep ama herkes benim kadar şanslı değil...

Bir de bundan başka en büyük sorun iyi bir odyometrist bulmak.İnanın çoğu ayarlama yapmayı bilmiyor. Dahası sattığı cihaza hakim değil... Benim internetten araştırıp öğrendişim bilgileri bile bilmeyen çok :) ilginç ama maalesef böyle... Sonra en iyi cihazı bile versen nafile ... İşi ciddiye alan pek yok :( Bazen programı verin ben daha iyi ayarlarım demek geliyor. Gerçekten doğru da olsa saygısızlık olmasın diye demiyorum tabii..
Cihazı tamire götürdüğümüzde küçümser bakışlar hele ki garanti kapsamında ise ...Çok geç tamir olur bazen..
Cihazın yapıldığı ayar ile dışarısı çok fark ediyor. Kulak ta ayarları hemen algılayamıyor. Tekrar tekrar gidip gelmek gerekiyor....
Prvegel... kime sorsanız emin olun aşağı yukarı bunları söyler size...
Samimiyetinize inandığım için yazdım...
İyi çalışmalar...

bilbensoy dogruya dogru:) ama burda isitmeyen ne istiyo diyen pirrrrrrrrr:(
pesin para verince indirim yapiyolar diye aliyosun parayi pesin verince bida iltifat demiyim sindi:) ilgi azaliyor bi dedikleri ALISACAKSIN
alisilmiyo iste :(bi cihaz ilk taktikta neyse oymus bunu ikinci cihazimda pek ala anladim:( koklear implant oncesi o aldigim 3 analog cihaz icin azugrasmadim alismakicin hicte alisilmiyo genede ders almadim
acep taksitle alinca dahami iyi olur bi bilen desin
cunku kendimce diyorumki begenmedigimiz cihazi geri vermek daha kolay olur taksitle alinca siz kullanicilar ne dersiniz

sevgili shukufe,
taksitle veya peşin almak onlar için fark etmiyor ki.. kredi kartına taksit yaptıkları için, onlar bankadan paralarını tıkır tıkır alıyorlar. o nedenle taksitli alırsanız, iadesi daha kolay olur diye bir şey sözkonusu değil. ama şayet memnun kalmamışsanız, tüketiciyi koruma kanununa göre malı belli bir süre içinde iade hakkınız mevcut. (yanlış hatırlamıyorsam, 30 gün içinde iade edebiliyorsunuz.) eğer memnun değilseniz cihazınızdan geri götürün, başka bir cihazla değişsinler. ancak maalesef malda bir üretim vb. hatası yoksa para iadesi yok, ancak başka bir ürünle değiştirebiliyorsunuz. türkiyede maalesef yasalar vatandaşı değil şirketleri korumaya yönelik...

cihazda uretim hatasi olmaz degilmi sevgili hunsal cunku kalite kontroldan gecmistir:) burda biz isitmeyenler cok tecrubeli olmaliymisiz ama o sessiz odadakiyle disaridaki sesli dunya baska
size cok tesekkur ederim sevgili hunsal iyiki burdasiniz

Cihazlara doğru ayar yapan odyocuyu bulun ellerinden öpecem....
Ben bugün duyselde yaptırdım ayarları extra para verip.... Şimdililk daha iyi görünüyor... Ama Arzu hanım cidden işini biliyor...

Üst Alt