Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları neden bu kadar pahalı?!

nbht

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bugun ızmıtte bı hastanede dayıma ısıtme testı yaptırdık. sag kulagı 50 sol kulagı 40 db olculdu. hemen cıhaz onerdıler. bız de boyle olacagını tahmın edıyorduk ama tabı fıyatlardan haberımz yoktu kulak ıcın kalıp bıle yptırdık ama cıhz fıyatlarını duynca hıc bısey yapamadk
wıdex fl 19 denedk pesın fıyatı 1750 tl bu en ıyısı tabı bıde wıdex bv 19 denedk o da 1100 tl
belkı ılk defa karsılasan bırı olark tepkı verıyorm ama bu fıyatlr neden bu kadr fazla?
devlet odemesıyle de olsa gelırı olmayan bırı ıcın dusunuldugunde ne yapılabılır

maalesef tüm dünyada sağlıkla ilgili araç gereçlerin fiyatları aşırı yüksek.
küçücük bir işitme cihazının fiyatı 1000 tl'den 6000 tl'ye kadar değişiyor. içinde mikrofon, hoparlör, ses yükseltici ve işlemci var. oysa aynı aksamları içeren ve fakat çok daha gelişmiş özelliklere sahip iPod, 500 tl, iPhone 1500 tl. diyorlar ki, onların sürümü çok fazla, o nedenle fiyatları düşük. siz de ucuza satın, sizin de sürümünüz yükselsin. ne de olsa her 10 kişiden 1inde işitme kaybı var. resmen ellerine düşenleri soyuyorlar, başka bir açıklaması yok.

bir dönem ilaçlar fahiş fiyatla satılıyordu. gazetelerde haberler vardı. devlet nasıl düşürmüştü o fiyatları?

cihaza bukadar ücretverilmmesi gerekir gerçekten çok pahalı 2000tl para verdim zamanında şimdi tersine 100tl sayıyorlar böyle bir durum olabilrmi? çinde çok ucuz olduğunu söylediler desibel ayarlarını kendileri yapabiliyor aynı kalpnabzı tartı kilo ölçer fişi alırsınızya orda lcd ekran var kulaklığı takıyorsunuz duyduğunuz sesleri işaretleiyorsunuz ve odyometre raporunu alabiliyorsunuz youtubede izledim harika sistemleri var burda turkiyede pazarlamadaki firmalar acilen bişeyler yapmaları gerekir dünya küçülüyor artık...:cool:

bu işitme cihazların gerçek maliyetleri 150 tl geçmiyor ama ihtiyaç sahıplerıne çok cazip fıyatlara satılyor resmen gelişi güzel hırsızlık

dexter;

Bakrsınız diğer ülkelerde incelersiniz, bu aletin fiyatı ne kadar?
Gerçekten dediğiniz gibiyse orada bir malı 10 katı 20 katı karla satamazlar. Sattırmazlar..
Yunanistanda et 2,5 euro dur...
150 tl olduğuna eminseniz.. Oradan bir kargo parası ödeyerek temin etme yolunu seçebilirsiniz.

arkadaşlar ben 150 tlye cıhaz var demedım yanlış anlaşilma var .demek ıstedıgım . cıhazı uretenlere malıyetı 150 tlye mal oluyor
ve satişida 1mılyarın ustunden satıyorlar.

evet bende ornek verebılırım ben ecza deposunda çalişiyorum 11 yıldır .cıpram 20 talet on sene once 53 tl ve şimdıkı fıyatı 10tl bıle deyıl o zamanlar devlet en çok harcamayı saglıga yapıyordu .devlet işitme cıhazlarınada bı ayar verse ne guzel olur ..ufacık bı alet 1 mılyardan başlıyor

Eski teknoloji olmayan hiçbir şeyi o fiyata alamazsınız!
150 tl ye teknoloji satmazlar.

Verdiğiniz örnek yanlış, ilacın maliyeti ile bu tür araç gereçlerin maliyeti bir olmaz.
Antideprasan ların tüketimi yeryüzünde o kadar çokki! Bana sorsanız aspirin fiyatına bile satılabilir.:)

Bir yapay duyu sistemi üretmiş adam bırakında bunun ücreti biraz pahalı olsun değilmi? Gayet normal.. Pahalı değil esasında.!
Seri üretim otomobillerin bile sürümü çok olması fiyatını düşürmüyor.!

Sigortanın duymayı hak olarak algılamamasında problem bence..
Ameliyatlara niçin pahalı demiyorsunuz! Buda bi nevi bunun gibi... Ücret normal... Alamamak/Duyamamak anormal ...

ben ilacı yukardakı pronet uyelı arkadaşa ornek vermek ıstemıştım cıhazla ilgili ornek vermedım
mesajları aralıklı yolladım nasıl olduysa alt alta denk geldi

evet haklısın dexter kardeş uretıcılere işitme cıhazları 150 200 tl falan mal oluyor ama satiş fıyatları çok yuksekten pıyasaya sürüyorlar katılıyorum sana
kulak arkası bı cıhazım bozulmuştu meraktan içinı açıp baktım ve içinde 3 4 parça vardı

haklisiniz isitme cihazi diye sattiklari 150 200 lira olmasa bile oyle para edecek bisi diil
bize isitme cihazi diye beraberinde ayar bakim 2 yillik bakim garantisi adina bu kadar para kesiyolar amma:( gelde iyi bir ayar bakim yapan firma gosteriniz:p
adam gibi ayar oturtan odyometrist cok cok az
cihaz bozulsun garanti surecinde teknik destek alabilen bilemiyorum ben aldigim cihazimda hic ole seyler bulamadim bereketki ayar isini iyi yapmasalarda baska bir odyometristten o isi iyi yaptirdim firmaya kalsak yandikti
bereket ki saglam cikti bozulma olayi yasamadimda iste gidiyor bolesine:)
keske firmalar o aldiklari paralarin yukumlulugunu yerine getirse
cihazi satip parayi cebe indirdikten sonra artik isleri bitmistir firmalarin:mad:

Üst Alt