Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazları teknolojisi nereden nereye geldi? Yorumlarınızı bekliyoruz..?

sami16

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar ! İşitme cihazları sektörünün seyri zannımca hızla değişiyor.Ben şahsen , 6 yıl içinde 4 farklı cihaz satın alıp kullandım.Her yeni cihaz , bir öncekinden üstün kabul edilerek peynir ekmek gibi cihaz satılıyor.Daha iyisi çıksın satılsın da , cihazlar teknolojisine göre çok pahalı değil mi ?

Ben şu anda cros teknolojili cihaz kullanıyorum.Satın aldığım firma yetkilisi , "önümüzdeki 10 sene kafan rahat olur "dedi.
Gerçekten 2-3 yılda bir cihaz almak yerine , kısıtlı bütçemle 5000 TL verip phonak audeo v30 cros cihaz satın aldım.

2 sene sonra , bu cihazın da demode olmasından korkmaya başladım.

cihaz teknolojisi küçülerek mi gelişecek? ,
daha güçlü ve doğala yakın ses yakalanacak mı ?
estetiğe mi önem verilecek ?
suya dayanıklılık vs. özelliklerle mi zenginleşecek ?
tam bir kapalı kutu

duymayan kulağa cihaz ne yapsın arkadaşım . bence her çıkan yeni cihaz alıyorsan israftan başka birsey değildir. aynı telefon gibi ya kamera değişiyor ya da bellek .......

HOŞÇAKAL !
duymayan kulağa kulak ne yapsın diye yazmışsınız.Biz süs olsun diye takmıyoruz ki .Cihaz kullanmak zahmetli bir şey.Ben cihazlarımı zamanla randımanı düştüğü için değiştirdim.Yoksa renk , suya dayanıklılık vs. o kadar umrumda değil.En iyi cihaz gerçek sese en yakın cihazdır bence .

işitme cihazları ses yükseltici mi olarak görülüyor arkadaşlar ?

isitme cihazi cok ileri isitme kaybinda kullanmayan varmidir
hafif kayiplilari bilemicem
keski bana koklear implant yapmadan once dijitali onerseydiler:(keski ortakulak ameliyati ola kulagima hemencecik doktorlar implant yapmaya karar vereceklerine kemik yoku cihaz onerseydiler:(o zamanlar bilgim hic yoktu isitme cihazlarinda:(
analog 3 tane cihaz alip daha kotu duydugumdan anladiklarimida anlamadigimdan doktorlari dinleyip implat olduk:mad:canimi cikardi o baska:(

yeni teknoloji dedikleride bisey degil bence:)bundan 9 yil once aldigim resound canta cihazim gibisini simdiki yeni teknoloji:pdeyip dayadiklari cihazlara hiiiiic degismem

eski işitme cihazlarından fotoğraflar yükleyeceğim , gelişimi anlamanın görsel olarak en anlamlı yolu olur bence

nRgBoV.png
[/URL][/IMG]

9Q5OlN.png
[/URL][/IMG]

vay be eskilere bak sen :D
Aslında işitme cihazı demek hata olur, bunlar bir nevi ses yükseltici, duymak istediğimiz sesleri yüksek duymamızı sağlıyor sadece.
Günümüzde ülkemizde satılan 1000 TL - 10000 TL arası hangisini alırsan al, sonuçta ses yükseltici olarak kullanabilirsin.

Resimlerin en sondan bir evvelki mandalı olan işitme cihazını 80'li yıllarda kullanmıştım. O yıllarda cihazı takmaya yürek ister. Herkes bana bakıyor kulağımdaki nedir diye. Bu cihaz şimdi olsa büyük olasılıkla pek bakan olmaz. Çünkü çoğunun kulağında var. :p

Cihaz teknolojisi gelişiyormuş cok komik..Bir kere cihazların kücülmesi söz konusu degil.Küçük cihazlar sadece duymayanları mağazaya cekip diğer cihazları satmak icin kullanılıyor.Bunlar sadece kulak kanali buyuk olanlara ve kaybi 35 db kadar olanlara uyuyor.Aksini diyorlarsa yalan.Hepsinden önemlisi daha henüz isitme cihazı icat edilmedi.Piyasada isitme cihazı diye satılanlar aslında ses yükseltici.45 db kaybı olup onlarca cihazı denemiş biri olarak soylüyorum.5 bin tl ye satılan da aynı 10 bine de.Topu ses yükseltiyor.İşittirmiyor.Maalesef bunlar acı gerçekler.

Adamlar daha 2 hafta giden pil yapamıyorlar isitme cihazı yapacaklarmış.cros du mrosdu uydur uydur ambalajla sat.

ah login ah:)ne bu isitme cihazi hakkinda kotumserligin;)kulakta is olmayinca, odyocunun beceriksizine carinca cihaz suclu.
o zaman mantar gibi cihaz saticisi neden var.surulerce odyometrist neden var. kendim icin diyorum isitme cihazim olmazsa ben oldum:( beni koklear implanttan cektiklerimi azcik yazacak olsam siteden atacak millet:p sana kimse bisiy demiyo isitme cihazina bu kadar iftira attigin icin:)

kimse işitme cihazlarına kabahat bulmasın.bence cihazlar son derece kaliteli.öyle bazılarınızın dedigi gibi yükseltici filanda degil.burdaki sorun cihazdan anlamayan odyolok meselesidir.yani bizim ülkemizde herşeyde oldugu gibi bundada suistimal var.amaç sadece para kazanmak.hastaya uygun cihaz satmak filan degil.tabiki burda firmalarında suçu var.cihaza harcanan paranın bir kısmını personeli için harcasa bence bu sorunlar yaşanmaz.avrupada yaşayan işitme kayıplı insanlar bizden çok şanslı.onlar daha kaliteli cihaza.daha kaliteli personele sahipler çünkü çogu firmalar çinde üretttigi cihazı bize satıyorlar.kendi ülkelerindeki hastalara da kendi ülkelerinde ürettikleri cihazı satıyorlar.

yinede ben 90 civarı kaybım var cihazla telde konuşabiliyorum.normal günlük hayatımdada bir sıkıntı yaşamıyorum.tabiki insan her zaman fazla şeyler bekliyor.mesela kuş sesini duymak,rahat rahat müzik dinlemek pekte mümkün olmuyor.ama bu derece yüksek kayıpla bunada şükrediyorum.fazla beklenti içinde olmuyorum..

shukufe

Cihaz kullanipta hala sağır olan cok kişi gördüm.Onlardan burada da var.Cihaz taktıklari zaman duyduklarina kendilerini inandirmıslar işittiklerini sanıyorlar ne acı!

ben, ben, ben :eek:cihaz kullanipta sagir olan:)kulak ise yaradigi kadar yariyor cihaz ya logincim:)az ise yarasada isitme cihazim olmazsa vallah iyice angut olurum:(

Üst Alt