Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazlarında devlet katkısı var mı?

cc68

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Kız arkadaşımın kulağında %45 diğer kulağında ise %40 duymamazlık var. Vergi indirim belgeside var ve yakında emekli olup çalışmaya devam edecek inşallah..
Hastane kulak burun boğazdan alacağı tehkik sonuçları ve heyet raporyla birlikte, iki kulağı içinde cihaz alacak. Devlet katkısı varmıdır yokmudur?
varsa çalışana ve emekliye uygulanan fiyat farkı varmıdır? eğer devlet cihaz parası yardımı yapıyorsa bu tek cihaz için mi yoksa iki cihaz içinde geçerlimidir? sallıyorum tek cihaz için 250 iraysa devlet yardımı iki cihaz içinde 500 mü olur?

Ayrıca devlet yardımı varsa eğer, özürlü raporu olanada olmayanada aynı orandamı verilir?..

.İlgili ve konu ile bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.. Konu başlığı itibarıyla bu başlık altındamı paylaşılması gerekiyordu bilemedim o yüzden Diğer kısmında konuyu aççtım. Şimdiden herkese teşekkürler ve sağlıklı günler dilerim..

NOT: ÖNERECEĞİNİZ BİR CİHAZ MARKASI VARMIDIR?

Arkadaşlar konuyla ilgili bilgisi olan yokmu ?

emekli sandığı tek cihaz için 600 tl yeşil kart 650 700 arası devlet katkısı vardır rapor oranı ile alaka yoktur doktorun verdiği işitme cihazı rapor yeterlidir devlet katkısında faydalanmak için . öncellikle KBB muayene olun doktor işitme testi isteyecek yapın sağ sol kulağınıza göre kulak içi kulak arkası işitme cihaz rapor çıkarttıracak siz o raporla işitme cihazı bayisine gidin cihazı seçin pazarlık yapın tüm işlemlerinizi işitme cihazcı yardımcı olacaktır hastanede rapor çıkartma 3 ile 5 gün sürebilir işitme cihazı almak ise anlaşmanız sonucuyla 1.2 gün sürer

PHONAK naida sıemens Widex,philips BELTONE ve Interton Gain markalar tecih edin. Interton Gain tavsiye ederim en güçlü cihaz hasta sacları olduğu için dışarda pek görünmez kaba cihaz biraz işitme kaybı ne kadar artarsa artsın bu cihaz ömür boyu kulanı terleme ve düşme kırılma olmaz en dayanıklı güçlü cihaz yalnız cok programlı telefon ile ayarlanma özeliği yok. telefon ile ayarlanır cihaza kafa takmayın

Bilginiz için teşekkür ederim, Emekli sandığındemişsiniz, sgk lı olarak çalışıyor ve yakında emeklinolacak emeklimsandığı çalışanları için ve sgk çalışanları içinde aynımı bu katkı oranları

Üst Alt