Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Cihazlarındaki Kanal Sayısı ne kadar önemli?

us64

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İşitme cihazlarındaki kanal sayısı neyi ifade ediyor?
Widex menu'3 model cihazlar 3 kanallı ve aynı serinin 5 kanallı ve 10 kanallı cihazları da var.
Ve fiyatları da kanal sayısına paralel olarak artış gösteriyor.
Kanal sayısı bu kadar önemli mi?

3 kanallı bir cihazın tek kanallı bir cihaza gore gözle görülür bir fark yarattığını okumuştum. bununla birlikte bağımsız araştırmalara gore 3 kanaldan fazlasının yarar sağladığı tespit edilmiş değil. ama çoğu firma kanal sayısını bir pazarlama vasıtası olarak kullanıyor ve günümüzde 32 kanallı cihazlar dahi satılıyor (tabii ki astronomic fiyatlarla!). şahsen kanal sayısına çok fazla takılmamanızı, her 3 modeli de deneyerek hangisinden memnun kalırsanız onu tercih etmenizi tavsiye ederim. tabii günahlarını almak istemem ama pahalı olanı alasınız diye, 3 kanallının programını kasten kötü yapmalarına karşı da uyanık olmak lazım! o nedenle birden fazla satıcıda denemekte yarar var.

nanal sayisinina gore islevi olmuyormu yani sevgili hunsal.
mesela naida 3 te 6 kanal diye satiyorlardi. ben baya bi 15 gun kadar denedim. 5 olani 16 kanal bunlar, 3 olaninda ruzgar gurultusu kesmiyor 5 olaninda ruzgar sesini kesiyor, ama gurultu onlemesinde bi fark yok.
oticon chili 5 6 kanal chili 7 8 kanal. ikisinin arasinda gurultu onlemesi farki olabilirmi diye dusunuyor tereddud ediyorum.

rüzgar sesi önlemeyle kanal sayısının bir ilgisi yok sevgili shukufe. kanal sayısı güya anlamayı artırıcı bir özellik. ama dediğim gibi, 6 kanaldan fazlasının bunu sağladığına dair hiç bir bağımsız bilimsel araştırma yok!

iste bende buna takilmistim.gurultu onlemesi, ve konusma anlasilirliginda bir fark gorememistim. 3 5 arasinda phonakta.aslinda ruzgar sesi icin o kadar para farki cok goruyorum. bere basortu takilirsa bu onleniyor.
ben simdi chiliyi almayi ciddi sekilde dusunuyorum. 5 ile 7 arasinda gurultu onlemesinde tri stade diye bi fark var, ikisinide degisik yerde denedim dok bir fark goremedim. siz birsey diyebilirmisiniz, 9 u bana pahali geldi.
size cok tesekkur ediyorum sevgili hunsal. bize iyi bilgiler veriyorsunuz.

hunsel hanıma katılıyıorum kanal sayısının fazla olması pek birşey ifade etmiyor ama yapılan işitme testinde 6 kanalda test yapılıyor(250-500-1000-2000-4000-8000). cvihazı ayarlaması daha kolay oluyor sadece ama 6 kanaldan aşağıda almak bence yetersiz gelir.cihaz alırken işlemci hızına bant sayısına dikkat edilmeli ve gürültü baskılama özlelliğine.

chili 5 7 arasinda gurultu onlemesi acisindan bi fark olurmu samet bey.cunku odyo odasinda gurultu onlemesi test edilemiyor

cihazları dışarıda kullanmayı hiç konuştunmu gürültüleri denemek amaçlı

SIZ GIBI DISARIDA GURULTU ONLEMESINI TEST ettirecek bi odyometristle karsilasmadim henuz. o yuzden iyisi arasindaki farki soruyorum.baska chili biraz daha fiat farki var. ama isime yarayacak olursa sevinerek o fiati verecegim.

bende phonak naida s9 ama ruzgar sesi berbat,hic önlemiyor.Belki naida s3 kullanirsam s9un farkini bilirim

odyocunda is yokmus gardas:p 5 te bile var ruzgar sesi kesme. 3 degilde odyocunu degistirsen nasi olur:p

hep söylediğimiz gibi, en gelişmiş teknik özelliklere sahip cihaz dahi alsanız, program düzgün yapılamamışsa, en basit özelliklere sahip cihaz kadar bile faydası olmaz size. o nedenle, cihazların teknik özelliklerine çok fazla takılmamak lazım. İhtiyaçlarınızı doğru belirleyin, ona uygun cihaz alın ve en önemlisi de cihazın doğru programlanmasını sağlayın. Çok pahalı cihaz en iyi cihaz demek değildir. Örneğin rüzgar sesi pek çok cihazda basit ayarla önlenebilir, en azından rahatsız edici seviyede olmaması sağlanabilir. Bunun için Naida veya Chilli'nin en üst modellerine hiç gerek yok. Temel seviyedeki modelleri de rüzgar sesini önleyebilir. Diğer taraftan, Samet beyin 6 kanalda test yapıldığı için 6 kanal gerekli görüşüne de katılmadığı belirtmek istiyorum. Burada bir kavram kargaşası var gibime geldi: frekans, kanal, bant farklı terimlerdir. Ayrıca, eski tek kanallı cihazlar devrinde de odyo testi birçok frekansı kapsayacak şekilde yapılmıyor muydu?

yanii yaniii elimiz kolumuz bagli bu durumda, saticinin insafina kaldigimiz resmidir. ne yapsak ne yapsak.
cihaz arayacagiz, odyometrist arayacagiz, ayar sirasinda kirk helecen cekecegiz:( verdigin parada onemli olamiyor iste.
diger taraftan cihaz olmazsa hayattan kopuyoruz.bide ben gibi siddetli kulak cinlamalariyle bogusan sagir KULAKTA SESLERI CIHAZLA DUYUP SOLUK ALABILIYORKEN isitme cihazina mecburken.
en iyisi ya sans ya hakk ya kader diyelim bukemeyecegimiz engelimiz karsisinda odyometristlerin elini opelim:(

Üst Alt