Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazlarından hangisini seçmeliyim: Oticon opn2- opn3 İnterton ce Widex ntro 6

sayginss

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle merhaba arkadaşlar adım Saygın 26 yaşındayım küçük yaştan beri işitme kaybımın olduğunun farkındayız ( 13 yaşında test yapildi kayip vardi) geçtiğimiz ay iyice konuşmaları anlamamaya başlayınca üstüne düşelim dedik 2 farklı hastanede odyo testleri olduk sonuç yüksek frekanslarda ciddi derece kayıp var..

işitme testlerim.

https://hizliresim.com/JOXnPQ
https://hizliresim.com/4GDb6G

bana önerilen cihazlar kulak arkası model.
2 adet sağ sol takılacak dendi

oticon opn2
oticon opn3
interton centro 6
widex 110

telefonla iletişim kurulabilmesi ( bluetooth) hoşuma gitti kullanışlı olabilir gibime geliyor.
daha önce hiç cihaz kullanmadım ama anladıgım kadarıyla bu iş ticarethaneye dönmüş gibi sezdim kim kime ne satarsa..
bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum teşekkürler.

Bence de cihaz kullan. İlerlemesini engeller ya da yavaşlatır. Belki de daha iyi yapar. Cihazları denemeden alma. Oticon cihazlar bence dünyanın en iyi markası. Bu, kişiye göre değişebilir. Kulak arkası ve çift kulak takmak daha iyidir. Cihazı satan yerler nasıl para koparsam derdindeler. Bence hepsi öyle.

Garantili cihazımı 2 kez servise gönderdiğim halde, cihazı satan yer para aldı her sefer. Duymer ve Ankara/sıhhiyedeki medro işitme merkezlerini önermiyorum. Cihazı sattıktan sonra umursamayan yerler buralar ve bunun gibi birçok yer var mutlaka. Her ayar sonrası para alan yerler var. Cihazı aldıktan sonra ilk ayarı o aldığın yer yapar. Daha sonra cihaz ayarını üniversite hastanesinde bir odyoloğa yaptırmanı ve ünv. hastanesinde ayar yaptırmaktan vazgeçmemeni tavsiye ederim.

Alacağın cihazın fiyatını internet dahil birçok yerden araştırıp al. Bluetooth olması daha iyi olur.

birkaç gündür araştırıyorum herkesin kulağına farklı cihazlar uyum sağlıyor gibi.. bana önerilen bunlar fakat boşu boşuna para vermiş mi oluruz yüksek segment ürünleri mi bunlar bilemiyorum

sayginss Saygın bey merhaba şimdi şöyle bir durum var. İşitme testine göre odyolog cihaz veriyor. Ondan herkesin ki farklı oluyor. İşitme kaybınıza göre odyoloğunuzun önerdiğini takabilirsiniz. En doğrusu o olur.

sayginss merhaba bende yeni cihaz kullanmaya başlayan biriyim emrah abinin dedigi gibi odyocu size sunuyor size uygun olan cihazı deneme yapıyor sizde ona göre karar veriyorsunuz ilk bir ay sesleri denk aldım ben sonra ayar gerekti gittim yaptı ama bazen duyuyorsun anlamıyorsun büğün gibi sorunlar oluyor birde ben kanal içi kullanıyorum size yeterli gelirse kanal içi de bakabilirsiniz

çoğu odyocu reklam yapıyor çoğu odyocu referans yapıyor çoğu odyocu orda burda işitme merkezi açıp müşteri çekiyor buna şahit oldum van ilinde bölge hastanesinde odyocu gelen bütün hastaları kendi iş yerine gönderiyordu sonunda şikayet edildi görevden alındı

odyocu iyi olanlarda var ama benim fiktim olduunuz şehirde kaç işitme merkezi varsa her birine gidin deneyin her cihazı ve aldığınız cihazları bir hafta deneme amaçlı alın geri iyade anlaşmalı alın sonra bunun bütün işitme merkezlerine yapın sonunda rahat olanı bulursunuz genelde cihazlarda pek sorun olmaz özelliklisi yenisi çıkanlar var ama ayar çekecek adam yok

bu durumda mağdur kalıyoruz ve paramız gitti diye ortada dolanıyoruz işitme merkezleri akıllı ilk gün satmak için çakm satış tabloları gösteriyorlar inanın okadar kar akışı var bi cihazlarda her gelen bu işi yapıyor imkanım olsa bu işitme merkezlerini test etmek istiyorum. Yada sağlık bakanlığı bunlara bakması gerek çoğu engellide yapacak iş yok millet engelliden iş yapıyor

aile doktorumuz da ilerlememesi için cihaz kullanmayı önerdi ama dediğiniz gibi aldıkmı takmak gerek fahiş fiyat politikaları var hepsinin

Saygın bey hepimiz için aynı sorun var ne yazık ki :( İzmir maxtone şubesine gitmenizi tavsiye ederim. İyi dürüst insanlar.

o kadar ıyı duyuyorsunuzdurkı ınsan konusmalarını heves ettım duymanıza dersem yalan olmaz duymakta zorlandıgın yaprak hısırtısı bıde mızmız bebeklerın cıkardıgı bazı seslerdır bence:) haydı haydı muzıgı ıyı dınleyemıyor olabılırsın

ben olsam o sıkıcı formalıtelerle ugrasmaz nefret ettıgım kulak doktorlarıyle karsılasmaz hıc sevmedıgım odyocu koltuguna oturmazdım

eee ınsanlar oldukca daha cok ıstıyomus

nerhaba
kulak arkası siemens pure 3bx önerebilirim kendim kullanmaktayım.

Saygın,
Gönderdiğin testler birbirinden farklı. Önce git Dokuz Eylül'de testini tekrar ettir. LVA sendromunu (onlara sor, bilirler) ekarte etsinler. Oradaki uzmanlardan iyi çalışan firmaları da öğrenebilirsin.
Geçmiş olsun.

Merhaba;
Oticon kullanıcıyım pek memnun kalmadım en pahalısını almama rağmen. Tabi sana iyi gelebilir ona bir şey diyemem. Bence birden fazla firmalara git ve denemeni öneririm hemen almaya çalışma. Burda en iyisini seçmek için sabırlı olmalısın sonra karar vermelisin. Kolay gelsin.

Üst Alt