Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazlarının ses düzeyleri hakkında..?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
isitme cihazi aliyoruz bi suru paralar verip belki memnunuz belki cehennem azabi cekiyoruz
satan bizim gibi isitme kaybi yasamadigindan sanki sesleri yuksek verirse isitme cihazini daha basarili uyguladigini dusunen zihniyetler karsisinda bizler bilgi sahibi olmaliyiz ama buda nasil olacak
hicbir yerdendestegimiz yok
bu foruma geldikten beri basta sevgili HUNSAL antioksidan camlica son zamanlarda bizleri bilgilendiren doktor bey mehmet aksit bayagi seyler ogreniyoruz
uygulayan kendimiz olmasakta genelde dil kisitliligi yasiyan isitme engelli icin neyin ne oldugunu BILGISI olarak tarif etse bide firmalarin uyanarak sitelerinde turkce olarak datalarini verdiginden aklimiza yatarak cihazimizi firmamizi secersek bu bizler icin iyi birsey olacak
benim merak ettigim tamam bilgileri veriyorlar memnunum ama kafama takilan
mesela FITTING RANGEdiye bi tablo sunuyorlarya bundaki degerler tam dogrumudur yoksa tahminimidir yoksa reklam yapma isimidir

Merhaba.kashke benım vatanımda da turkıyedekı gıbı ısıtme cıhazı fırmları olaydı ve ben de oradan alaydım.senın gıbı dert cekmezdım shukufe.sen nıye dertlısın?gıt gez dene cıhazları,oda paraylamı sankı?

kim demis dert cektigimi:eek: nadiaya vurdum tekmeyi pekde guzel cihaz aldim bu kamu hizmeti gardas:p:p

Prob Mikrofon Modülü İki taraflı kulaklık seti hastanızın kulaklarına kolaylıkla yerleştirilebilir - Esnek "kazboynu" prob tüpün kulak kanalına kolayca yerleştirilmesine ve orada kalmasına yardım eder.
Unity - Unity Probe Microphone - 123px.jpg

Prob mikrofon modülü en gelişmiş test sinyallerinden olan ICRA veya devrimsel ISTS sinyalini kullandığından, gerçek kazancı elde etmek veya çıkış ölçümünü adaptif, dijital sinyl işleyicisi ile yapılabilir. ISTS 8 ayrı dildeki gerçek konuşmaları içermektedir.
Hedef kazancı hesaplayabilmek için veri bankasındaki ton odyometrisi verileri yüklemeniz yeterli olacaktır. Tüm standart fitting formülleri mevcuttur (NAL-NL1, DSL v5, DSL i/o, 1/2 Gain, 1/3 Gain, NAL-R ,FIG6, POGO-II, Berger).
Unity - woman wearing headset - 123px.jpg

siemens sitesinden alintidir
hicte korktugum gibi degilmis cok guzel ama buna para veren kac isitme cihazi saticisi var

Prob Modül daha fazlasını da önermektedir: entegre edilmiş Ses Haritalama teknolojisi canlı konuşma veya önceden kaydedilmiş konuşma sinyallerinin (e.g., ISTS) kullanılmasına izin vererek işitme cihazlarının hedefleri dogrultusunda fittinginin yapılmasını sağlar. Amplifikasyona uğramış konuşma sinyalleri analizine yardım etmek için Peak (tepe) veya Percentile ölçümlerini kullanır. Bu aynı zamanda yönsellik ve gürültü koruması gibi özellikler ve amplifikasyon etkisini açıklamak için müthiş bir araçtır.
Prob Mikrofon Modülü mobil olarak kullanıma da uygundur. Tüm gerekli parçaları Kontrol Ünitesine dahil edilmiştir ve gerekli tüm fişler kabın arkasında ve üstüne kolay kullanım için yerleştirilmiştir.
[h=3]Kapsamlı test çeşitleri[/h]Standart testlerin yanı sıra REUR (Gerçek Kulak Cihazsız Tepki), OEG (Açık Kulak Kazancı), REAR (Gerçek Kulak Cihazlı Tepki) ve REIG (Gercek Kulak Eklenen Kazancı), in-situ modülü aynı zamanda REOR (Gerçek Kulak Oklüzyon Tepkisi), RECD (Gerçek Kulak Coupler Farkı) ve LE/LA gerçekleştirir.
Hastanız olmasa bile, RECD ölçümü Test kutusuyla hassas in-situ ölçümünü kullanarak RECD ölçümü ile cihazın ayarlamasını yapar. Bu yöntemler RECD ölçümlerini ses alanında Insert kulaklıklarıyla ve işitme cihazıyla desteklemektedir.
Hızlı bir RECD kulak kalıbı olmadığında mümkündür. Özel bir aparat entegre kafabandı kulaklıklarıyla hoparlör ve bir arada tutmaktadır.
Prob Modülü ile in-situ ölçümleri ve aynı zamanda coupler ölçümleri iletilmektedir. REM-Link fonksiyonuyla , it is possible to directly conduct in-situ ölçümlerini Connexx dışına iletmek mümkündür. Gerçek cihaz eğrisi Connexx diagramında görüntülenendir. HIT-Link fonksiyonları ve coupler ölçümleri de Connexx dışına taşınabilir.
Sizin avantajanız: İşitme cihazının programlanmasını ve ölçümünü aynı anda yapabilirsiniz. In-situ veya coupler ölçümünde olması bir şeyi etkilmemektedir.

isitme kaybimizin db lerine gore neleri duyuyoruz gaes sitesinden alintidir

[h=1][/h][FONT=Calibri]İnsanların konuşmaları, aşağıdaki muz şeklini anımsatan işaretli bölgede kalmaktadır. Eğer işitme eşikleriniz bu bölgenin dışında kalıyorsa, konuşmaları anlamakta zorluk çekeceksiniz. Mevcut işitme cihazları özellikle bu frekanslardaki işitme kaybınızı gidermek için tasarlanmışlardır.[/FONT]
[FONT=Calibri]
2-2-2-5_porque_oigo.png
[/FONT]

Selamlar....
Ne marka cihaz aldınız yakında ben de Naidaya bi tekme vurmak istiyorum da :)

Bu REM cihazı inanın bir tek Duysel 'de gördüm... Bana ayarları bununla yaptılar ama yaptıkta 2 gün sonra aynı tas aynı hamam...
Tekrar gidttim yine ayarladılar... 2 gün süper sonra aynı tas aynı hamam...
Ne marka model aldınız aydınlatırsanız sevinirim :)

siemens aldimda bunuda ilk ayariyla kullaniyorum biraz ayak sesleri rahatsizlik veriyor ama bu dirliktende olursam diye birdaha ayara gitmeden buna sukrediyorum
bu yabanci REMle bana yapilan ayarda hic olmazsa sesler rayina oturduda sinir bozucu cvik cvik sesler bide tak taklari soyleyince bu cihaz boyleki dedi odyocu ama bide yapis yapis sesler zivanadan cikardi israrla kullanmaya bakinca

Rem cihazları Ankarada phonak satıcıları selis işitme ve arya işitmede de kullanılıyor. Zaten kanunen mecburiymiş bunları kullanmak ancak çoğu satıcı bir şekilde bunu atlıyor. Ayrıca çoğu işitme cihazı kullanıcısının da bundan haberi yok.

buda baska bir rem cihazi
Ana Sayfa[FONT=Arial] | [/FONT]İletişim
Arama
j0409770.jpg

[FONT=Arial]New AURICAL[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
blank.gif
Baslik_Golge.gif
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]Modüler bağlantı elemanı ile eksiksiz [FONT=Arial]tam [/FONT]çözüm[/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]Modülleri ayrı ayrı veya birleştirerek kullanabilirsiniz. Yeni AURICAL, çarpıcı yeni tasarımı ile tam bir modüler bağlantı elamanıdır. Beş element içermektedir; Odyometre, REM ile kablosuz PMM ünitesi, hoparlör, HIT kutusu ve OTOsuite yazılımı. Tüm bunları bağımsız olarak kullanabileceğiniz gibi tercihlerinize göre birleştirerek de kullanabilirsiniz. OTOsuite yazılım ana çözüm noktasını oluşturmaktadır. Sorunsuz olarak her şeyi bir birine bağlayan tek modern yazılım paketidir. Modern, basit kullanım ve bir kliniğin her türlü ihtiyaçlarına karşılayarak kolayca uyum sağlar.

[FONT=Arial][/FONT][/FONT]

[/FONT]

[FONT=Arial]AURICAL FreeFit[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
blank.gif
Baslik_Golge.gif
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]Bir prob mikrofon kullanılarak kulaktan alınan ölçüm bu yeni nesil için uygun çözümü kapsar. Dinamik REM, konuşmanın haritalama, FitAssist araçları ve FreeStyle hayatınızı kolaylaştıracak ve önemli ölçüde hassas ve doğru veri elde etmek için çalışma şeklini değiştirmenizi sağlamak üzere birleştirilir.[/FONT]
[FONT=Arial]FreeFit her gün Probe Mikrofon Ölçümleri ile çalışılmasına izin vermek için tasarlanmıştır ve klinikteki her istemci kullanabilir.
[/FONT]

[FONT=Arial]
  • [FONT="Arial"]Fit ile ilk kez gerçek hassasiyetle
    [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Tıkalı Probe – Tüp dedektörü
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Dinamik sinyal analizi (LTASS ve yüzdelik eğrileri)
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]OpenREM kalibrasyon
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Sesli çalışma filtreleri
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Onaylanmış montaj reçeteleri
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]ABR/ASSR veri dönüşümü
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Feedback bulucu
      [/FONT]
  • [FONT="Arial"]Show, işitme cihazları arasında gerçek farklılıkları gösterir
    [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Görünüm modunun 2 faydalı özelliği
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Konuşmaların haritalanması
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]İşitme kaybı ve işitme cihazı simülatörleri
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Kavisleri büyütmek
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Geniş ses kütüphanesi
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Gürültü azaltma testi
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]10 kHz ölçüm
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Tahmin edilen, yardım alınmış odyogram
      [/FONT]
  • [FONT="Arial"] Work, keşfedilen özgürlük ve verimli çalışma
    [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Kablosuz tasarım
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Eş zamanlı binaural ölçümler
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]OTOsuite ile akıllı entegrasyon
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Özelleştirilebilir protokoller ve sıralama
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]OnTop Mod
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Kapsamlı raporlama
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Cırt Cırt bantlarının kelepçelerini ve probe-tube çizgi ayarlama
      [/FONT]
    • [FONT="Arial"]Pediatrik problar[/FONT]
[/FONT]

Konuşmayı algılama performansını değerlendirirken ele alınacak önemli bir kriter, kullanılacak
kelime listelerinin frekans değerlerini belirlemektir (Letowski vd., 1992, s. 1131- 6). Yapılan
araştırmalar, konuşmanın anlaşılabilirliğinde 125-8000 Hz aralığındaki frekansların önem
taşıdığını göstermektedir. Konuşmayı Fark etme Eşiği konuşmanın ritmik paternine bağlı
olarak özellikle alçak frekans konuşma enerjisini (250-500 Hz) değerlendirmekte, yüksek
frekans (2000-4000 Hz) işitme bilgisinin yansıtılmasında eksikliklere yol açmaktadır (Bilger
vd., 1998, 516- 526). Yüksek frekans kelimelere, alçak frekans kelimelere göre cevap daha
hızlı verilmektedir. Bu etki “kelime frekansı etkisi” olarak bilinmektedir (Bosman v.d., 1995, s.
6).
Araştırmada, Fonetik Dengeli (FD- 300) kelime listelerinde yer alan sessiz-sesli-sessiz (Sz-SlSz) yapısındaki kelimeler spektrografik olarak incelenmiş ve frekans özellikleri belirlenerek
yeniden listelenmiştir. Çalışmanın amacı, normal işiten ve işitme kayıplı kişilerin konuşmayı
ayırt etme için kullandığı frekans değerlerini belirlemektir. Bu amaç ile, kelime listelerinin
frekans değeri ile saf ses işitme eşikleri arasındaki fark belirlenmiştir.

Özgül AKIN, Bilgehan BÖKE BUDAK – Ç.Ü. Eğitim Fakültesi Dergisi 37 (2009)) 69-81

isitme cihazi alirken bizleri enayi yerine koyabiliyorlarmi yoksa isitme cihazinin ne oldugunu bilmiyorlarmi bu saticilar diyesim var:p
cok alim gecinenleri yaptigi arastirmalari ingilizce yayin yapar
yurdum egitim verenleride A yi yi tukce ogretip doktor payesi gibiODYOMETRIST diplomasi verir cihazi bilme gormeyen diyebilecegim egitim verir
Firma sahipleri derseniz onlar tatli kar pesindedir nasilsa devlet baba egitimini vermistir
burda bizler sitelerinde datalarini vermedigi
kac mikrofon
kac kanal
kac desibeli karsilayacagi
gurultu onlemeyi
ruzgar sesi kesebildigi
teknik destegi verebilecgi sertifikasini
vermeyen firmalardan uzak duralim
biride cikmiski:eek:ayakkabi almis ozurluymus:eek: ayaginiz varken ayakkabi dertmidir:eek: ayakkabisiz yurursunuz

bu cihazlarla ayar yaparlarsa bize fazla gelen az gelen sesler kolay belli oluyor
gurultu onlemesi benim en deger verdigim yer isitme cihazinda bunuda guzel yapiyo bu cihazla ayarlarlarsa
BIDE SEVEMEDIGIMIZ SESLERI KOLAY BELLI EDIYO
amma naparsinki cihazin parasini verdikten sonra parayi kurtaramadigima sonradan gittigim bi yertde bu aletle ayar yapinca hic olmazsa uyandim cihaz bana yaramiyo diye gittim bida siemens cielo sp aldim bu iyi

shukufe hanım o bahsettiğiniz ayakkabı olayı tüm ticarettte geçerli olan satılan ürünün takipçisi olmayan firmalara idi.yani benim demek istediğim işitme cihazı satış merkezlerinde de olan böyle sorunun heryerde karşımıza çıktığını demek istedim.bunda sonraki yorumlarımı çok daha detaylı yazacağım.daha önce yazdıklarımda olduğu gibi çok farklı bakış açısı getirmektesiniz.işitme cihazı sektörü ve odyoloji ülkemize geleli epeyi olmuş ancak gelinen nokta ortada.bu sorun hem eğitim tarafından hem işitme engelli vatandaşlarımız tarafından çok sıkıntılı geçti.verilen eğitim yetersiz olduğu herkes tarafından aşikar.hiç işini düzgün yapan yok mu.elbette var..işin uzmanı olmuş kişiler de var.

Sumy ...
Ah keşke o firmaların ismi bizde de olsa da hiç değilse hakedenlere paramızı versek... Onlar da gittikçe daha iyi hizmet verse...

eskiye göre çok güzel gelişmeler oldu..örnekler verecek olursak
artık medikalciler cihaz satamıyor.
işitme cihazı satış merkezi açmak için odyometrist diploması gerekiyor
satış yerlerini senede iki defa denetlemeye gidiliyor.denetleme ekibinde odyometrist de var
kimse kafasına göre satış yapamıyor çünkü herşeyin belgesi sorgulanıyor.

gerçekten üniversitelerde işitme cihazı eğitmi çok yetersiz.başka konularda da yetersizlik olduğundan tüm odyometristlere lisans tamamlama için uğraşıyoruz.ülkemizde işitme kayıplı insanların sayısına göre cihaz kullanma oranı oldukça düşük.zamanında önüne gelen cihaz sattığı için hiç ayar yapmadan insanımızı cihaza küstürdü.bir işe yaramadığı kanısındalar.

sevgili sumy vallahi cok gozume girdin :eek: bide su hanim yaftasi benim hosuma gitmiyor biliyormusun ben hic etek giymem:eek:
ayakkabi olayi sana tas degil bi kerem:( bidaha diyorum ayakkabiniz yoksa ayakkabi dertmidir ayakkabisiz yurursunuz:( isitme cihazi sagirlarin hayatta penceresei degil kapisidir bunu butun isitme cihazi alemi kafaya soksun :) konusmaya ses duyarak katki yapiyor kunusulani bizim isitme kaybimizin kalitesi belirtsede:)
isitme cihazi satan alemlerin yem kullanma deyimini anlatabilmissem mesele yok diyorum:)
insanlardan namuslu olmalarini beklemek en cok dille kendini iyi ifade edemeyenlerin konusulani iyi duymayanlarin hakki oldugunu dusunmek istiyorum:( ama buda gozlerini hirs burumus para kazanmak icin taklalar atan birbirin sattiklarina mok atan bi sektorde biraz zor

bende yaşanılan sıkıntıları anlatmaya çalışıyorum.malesef gözünü para hırsı bürümüş insanlar yüzünden bu hale gelindi.zamanında sahte rapor düzenleyip ssk yı dolandırdıklarını da biliyoruz.her zaman dediğim gibi işini düzgün yapan insanlar da var.hepsini yaftalamak hakkına düzgün insanların hakkına girmek olur.

iste sanki boluk porcuk ben ne anlatiyorum sevgili sumy:(
ayni markaya parayi veriyorsun ise yaramayinca baska odyocu ariyosun:confused: don dolas o kadar zaman kaybediyorsun ustelik bide insaflarina gore para bayiliyosun:mad:
de madem ben kendi sattigim cihazdan baskasina ayar yapmiyorum:mad::(
daha kotu sesler basmanin alemi varmi eski ayarina dondurmesin diye sozdeYAPILAN AYARLARI KAYDETME diye reklami varken al sana nasil benden almazsin cihazi diye ceza vermek sattigin markaya ihanet degilde nedir:mad:
bizlede keyifimiz icin dolasmiyoruz cihaz diye
inanirmisin cihazsiz yasamaya bile alistim bu zihniyetler yuzunden
bana bakma cok ileri isitme kaybimla gene cihaza muhtac oldugumun bilincindeyim ama iyi kotu ses duyanlar dikkatleri olcusunde sabirlari olcusunde boyle bi sektorun eline dusermi buna birsey dermisin:(

şöyle bir durum var.her markanın ayrı programı var..yani bir widex ile bir phonak ayar yapıldığı program aynı değil.her markanın yazılımı farklı..

bu kadarini ogrenmisizdir diymi :) kimse baska markalara tas atmiyo burda:(
aslan gibi hangi markayi sattigini bilerek yaklasiyoruzdaaa:confused: artik ogrendikten sonrada kusasin geliyo ama kimlear ne oldugunu:mad:

hangi firmaya gittiyseniz hatasını eksiğini doğrusunu buradan birbirinizle paylaşın..ancak işitme kişiye özeldir.sizin çok memnun olduğunuzdan cihazdan başka biri memnun olmayabiliyor.teknoloji ile beraber tüm cihazlar da değişiklikler oldu tabiki.kimi üç bin liralık cihazdan memnun oluyor kimi bin liralık cihazdan..

iste budur benim odyometristim olacak adam dersem ne olur iyi gor cok tesekkur ederim sevgili sumy
ara ara bizi yokla ne olur
ben biraz ileri gittiysem yalniz ama size karsi ozurumu kabul edermisin

Üst Alt