Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme Engeliler için ürünler tasarlamak istiyorum..?

vaveylaa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben endüstri mühendisliği öğrencisiyim ve aklımda işitme engelliler için tasarlamış olduğum bir proje var. Şu an bu proje için araştırma aşamasındayım ve sizin değerli düşüncelerinize ihtiyacım var.
Öncelikle sormak istediğim birkaç soru var. Alışverişinizi yalnız başınıza nasıl yapıyorsunuz? Örneğin, bir kasaba gittiğinizde 1 kg kuzu kıyma istediğinizi yazmak dışında başka bir şekilde anlatabiliyor musunuz? Devlet dairelerindeki işlerinizi nasıl hallediyorsunuz? İşlerinizi yaparken çok zaman harcıyor musunuz? Bu zamanı minimuma indirmek için neler yapılabilir? Araç kullanıyor musunuz ve kullandığınız araçta engeliniz için herhangi bir cihaz bulunuyor mu? Yolda yürürken korna sesini ya da tehlike uyandıran sesleri işitemediğiniz için herhangi bir tedbir alıyor musunuz? Alıyorsanız bu tedbirler nelerdir? Minibüste inmek istediğiniz zaman bunu şoföre nasıl iletiyorsunuz?
Sizi en çok zorlayan durum nedir? Günlük hayatta "Keşke şöyle bir şey olsa da hayatım kolaylaşsa." dediğiniz bir şey var mı? Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Güzel günler dilerim. :)[

Aslında çok basit sorular. :) Sizden sadece günlük hayatta karşılaşmış olduğunuz sorunları dile getirmenizi istiyorum. Onlar örnek sorular, türetilebilir. :)

vaveylaa benim tek kulağım hiç duymuyor, diğer kulağım ise %50 duyuyor işitme cihazı takıyorum bu sorduğunuz soruları işitme cihazı kullanmadan önce çok sık yaşıyordum ama şu anda bir sıkıntım yok :) rahat duyabiliyorum.

cok soruyu numaralayarak sorsaydiniz:)insanlar istedigini anlatsaydi:)
sorulara gelince
ohhh para oldumu esnaf takimi bze sagir demiyo duyan insanlar gibi davraniyolar billa: o
marketlerde zaten hicbir zorluk yasamiyorum
biz sagirlar icin toplu tasima en iyisi
ama ankaranin ne metrosu nede belediye otobusleri eskisehirdeki gibi tramvayda duraklari yazmiyo orasi pek iyi olmuyo iste. keski eskisehirde yasasaydim demiyuor degilim
minibusleri hic sevmiyorum. mecbur kalirsam binerimde. o zamanda sofore laf anlatcam diye aklim cikiyor. dudak yuz gormeyince anlasmak zor oluyo tabi.
devlet dairelerinde isimiz dusenler biraz yuzumuze bakarak tane tane konusurlarsa no problem:)bakmadan konusan olursa kendi kaybeder zirlarda zirlar aslina erene kadar ugrastiririm elemani.

calisarak para kazanana isitme engelli haytindan memnun olarak engelini pek takmaz bence:)

shukufe

Engelleri takmamak gerekiyor zaten. :) Siz hiç duyabiliyor musunuz? Sonradan mı duyma yetinizi kaybettiniz yoksa doğuştan mı?

bu isitme kaybi bizimle. begensekte begenmesekte onunla yasiyacagiz:)
kendimi bildigimden beri duymuyorum. annemin babamin gayretleriyle okulda ogrendiklerimle hayat iste....

sizin tasariminizi ogrenmek isterim mahzuru yoksa:)

vaveylaa

............... TÜM YAZDIKLARINI SONUNA KCAMAN Bİ NOKTA KOY GİTSİN...... arkadaş malum ögrencisin madem araştırıyorsun sana iki çift lafım var . kulaklarını güzelce tıka.!!!!!! ha birde agzını bi güzel bantla araştırma emek ister zaman ister al sana zaman kendin yaşa kendin bul cevapları inanki bulduğun cevaplar sana çok daha inandırıcı gelecek benden kolay gelsin .......

broyn

İyi, hoş diyorsunuz da bu üslubunuz nedir? Ben burada kendim için bir şeyler yapmak istemiyorum ki. Dediğiniz gibi yapmayı da düşündüm zaten. Ben burada başkaları için bir şeyler yapmayı kafama koymuşum, sizin şu söyledikleriniz insanın şevkini kıran cinsten.
Ayrıca araştırmanın uzun süreceğinin farkındayım. Armut piş, ağzıma düş diye bir şey yok. Şu an bu projede yalnız başımayım. Her şeyi kendi başıma yapmaya çalışıyorum. İnanın sizin söylediklerinizi yapacaktım lakin bu engelle hayatları boyunca yaşayan insanların da fikirlerini almak istedim. Burada sizi kızdıran şey nedir anlayamadım. Yine değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

proje sizin olacak:)ama dediginiz gibi isitme engelliler icin faydali olacak bir fikir hayata gecirilincede biz isitme engellilere faydali olacak.bizleri dusunmeniz bile degerlidir isitme engelliler icin. cok tesekkur ederim. yolunuza devam edin, siz basarili olunki bizlerde sevinelim.
gelecegin en basarili endustri muhendislerinizden olmanizi dilerim. ha gayret.
biseyi cok dogru demissiniz.BU ENGELI HAYATI BOYUNCA YASAYAN INSANLARIN FIKRIni almaniz kayda deger bir basaridir.simdiden kutlar basarilar dilerim size. yilmayin.
arkadas birseyi unutmus. saglam insanlar oyle kulagini agzini bagliyarak panik olur valla. kolay degidir duymamak. ama bizler yasamayi ogrenmisizdir engelimizle. bizlere lazim olani kendimiz arastiririzda bilimsel olarak toplumun yapabilecegi hayatimizi kolaylastirir.
eger projeniz icin bizlere sormak istedikleriniz varsa cekinmeyin.

shukufe

Çok teşekkür ederim. :) Evet, proje fikri bende ama ben çabalar da yapamazsam bu projeyi açıklarım, belki başkası yapar. :) Şu an fizibilite araştırması yaptığım için burada projeden bahsetmek istemiyorum. Sizin yorumlarınız benim için gerçekten çok değerli. Yaşadığınız sıkıntılar bizim de sıkıntılarımız. Dünya sadece bizim etrafımızda dönmüyor. :)
Emin olun bu zamana kadar birçok olumsuz tepki ile karşılaştım. Bu proje için değil ama başka projelerim için bu olmaz, yapılmaz, saçma, zaten var niye uğraşıyorsun diyenler oldu. Bu projeden sadece aileme ve yakın arkadaşlarıma bahsettim. Bir de siz değerli engel sahiplerine bahsettim ki onların da fikirlerini alabileyim. :) İnanın üstteki yorum gibi birçok durumla karşılaştım hayatım boyunca. Artık olumsuz yorumları kâle almıyorum lakin bir başkası olsa o yorumun üzerine tüm projeyi bırakabilirdi. Benim tek amacım bir başka insana fayda sağlayabilmek.
Güzel temennileriniz için tekrar teşekkür ederim. :)

Her işitme kaybı olan aynı değildir, sizin sorduğunuz sorular ağır işitme kaybı olanlarda görülen bir şey sizin projeniz hangi kısma hitap edicek? önce buna karar vermelisin, benimde işitme kaybım var bu söylediğin şeylerin hiç birini yaşamadım nasıl herkes işini hallediyor öyle hallederim ayrıca çok güzel konuşurum diksiyonumda düzgündür gelin karşılıklı oturalım işitme kaybım olduğunu anlamazsın, sıkıntımız telefon, tv ve kısık ses ile konuşanlardır ülkemizde insanlar kısık sesle konuşur anlamadım deyince bağırarak konuşur..

Bir proje yapıyorum diyorsun ama duymamak ile anlamamak arasında ki farkı çözmen gerekiyor, duymamak dışarıdan gelen sesleri veya zil sesini kapı sesini vs. vs. duymamaktır, anlamamak ise yanımda bağırarak konuşan birini bile anlamadığım zamanlar oluyor ses yükseltme bizim gibi insanlar için çözüm değil, çözüm olan anlamak bak duymak değil anlamak bunu geliştiren ne bir işitme cihazı var nede bir proje var, ben işitme cihazı takıp sesler duymak istemiyorum ben insanları anlamak istiyorum ve benim durumuma göre bana uyan bir cihaz yok, çünkü ben sesleri duyuyorum ama bazen insanları anlamıyorum işte bu ''bazen insanları anlamamak' bunu geliştirmek gerek duymayı değil insanları anlayabilecek bir cihaz lazım bizlere..

arkadas endustri muhendisi:eek: bize aparat veya cihaz tasarlamayacaktir bildigim:)
ne biliyim toplum icinde mesela ses duymuyoruz anlamiyoruz hatta hatta konusmayi bilmeyen isitme engelliler onlar icin toplumsal bi hareket bicimi veya su olursa su kadar zamanda su kadar insana verimli olur gibi biseyler tasarliycaktir:)

anlamaya yariyacak alet olursa birakin hickimse duymak istemez:eek:niye gurultu dinlesinler bu olacak bisey degil

nuri3558

Benim projem duymakla ilgili, araç kullanan kişilere hitap ediyor. İkili ilişkilerde kullanılabilecek bir proje değil. Daha önce de dediğim gibi belki başkası bu şikayetlerinizi görür ve sizin için benim aklıma gelmeyen bir şeyler geliştirmeye çalışır. Ben bu cevaplar içinden işime yarayan cevapları cımbızla çekiyorum. Ha, vermiş olduğunuz cevaplar belki başka projelere de yönlendirebilir beni ama şu an aklımda bir proje var ve buna yoğunlaşmak istiyorum. Belki ileride bu projeyi gerçekleştirebilir ya da gerçekleştiremezsem, vermiş olduğunuz yanıtlar doğrultusunda başka alanlara yönelebilirim. Teşekkürler, saygılar.

HİÇ BİRŞEY YAŞANMADAN BİLİNMEZ....!!!!!!! benim anlatmak istediğim bu önce bunu dediklerimi uygula cevap bulamazsan dönüş yap bana projene balta vurmak hevesini kırmak değil niyetin yazdıklarım daha iyi düşünmeni sağlıyacak benim inancım bundan yana .....

Üst Alt