Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelim askerlikten muaf olmama sebep olabilir mi?

yzmercan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar..

Benzer bir çok konu var biliyorum.. Ama o konuların aksine benim vereceğim işitme oranı hava yolu veya kemik yolu şeklinde olmayınca size yeni bir konu açarak danışmak istedim..

Bugün gittiğim özel bir işitme merkezinde test yaptırdım.. Bir kaç farklı tonda sesleri frekans değerlerini düşürerek test yaptılar.. Basit bir test haliyle..
Sol kulak %45 sağ kulak %48 işitme kaybı var diye bi rapor çıktı..

Sağ kulaktan daha önce ameliyat olmuştum.. Ama bi faydasını görmemiştim.. Sol kulağımı kapattığımda sağ kulağım çok bulanık duyuyor.. Sol kulağım nisbeten daha net duyuyor.. Ince sesleri çok zor duyuyorum hatta hiç duymuyorum .. Kapı zili, telefon sesi gibi..
Dudak okumadığım zaman mesela s, t, p gibi harfleri yani tek tek söylendiğinde ayırt edemiyorum..

Muafiyet olabilir miyim bu durumda sizce?

Görüşlerinizi bekliyorum..
Teşekkürler

aynı durum benım ıcın de oldu ince sesleri kapı sesı telefon sesı cok zor duyuyorum ıkı kulak da sorun var orta kulakda sorun bılateral işitme azlıgın tanı koydular barısa ve seferde askerliğe elverişli değildir.rapuru verdıler.ısıtme merkezınde test yapmıştın işitme cıhazı kullanmanı tavsıye ederım neden zamanında banada ögle dedıler %40 gıbı sorun vardır ısıtme cıhazı kullanmadıgım ıcın suan %70 cıvarın zaman ılerledıkce ısıtme sorunuda ılerlıyor doktorlar bana cıhazı zamanında kullanmış olsaydın bu kadar ılermezdı dedıler tekrar gecmiş olsun kardesim..

askerlıkden muaf olma durumu ıcın yorum yaptım kulakda ısıtme cıhazı kullanma tavsıyesı kendı durumundan dolayı yazdım..

Üst Alt