Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelimden dolayı askeri hastanede verilen raporlar ve itiraz hakkı..?

tengizdeniz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben de bi konuda bilgi almak istiyorum...2008 sonunda askerliğe başvurdum sağ kulağım hiç duymuyo kulaktaki sinirler ölmüş tamamen ve beni izmir hatay askeri hastanede muayene ettiler odyogram cihazına girdim kulağım sağır çıktı ordaki muayene eden asker çürük dedi ve istanbula yolladılar gataya,orda beyin dalgalrıyla ilgili bi test yapıldı ve 100 db e cevap alındı yazıldı... o raporla tekrar izmire döndüm ve burda askerliğe elverişlidir komando olamaz belgesi verdiler...30 gün içinde itiraz hakkım varmış itiraz ettiğim taktirde çürük alırmıyım???? lütfen bilen biri bişiler yazsın...

Evet, askere gidip, gerekirse orada revire çıkacak ve hastaneye sevk olacaksın...

askerliğe itiraz değil zaten abi rapora itiraz edicem ben.tanıdığım bi abi gözü için aynı problemi yaşamış önve elverişli raporu vermişler itiraz edince çürük vermişlerdi.
Tek kulağın tam işitme kaybında olması (sağırlık) TSK sağlık yönetmeliği
Madde 19 B fıkrası 1. bendine göre barış döneminde askerliğe elverişli değildir(çürük) hükmünü içermektedir. Yani tek kulak tam işitme kaybı çürük nedenidir.(barışta)
bu maddeye göre benim çürük almam gerekiyo çünkü bu maddede 60 db ve üstü diyo benim 100 db buna hitafen itiraz etcem zaten

Şimdi anladım, hastaneler bir kulak duymuyor demesine rağmen İzmir askerlik şubesi yanlış sonuç çıkarmış. Bu durumda evet, itiraz hakını kullanıp yönetmeliğin ilgili maddesine atıfta bulunarak askerlikten muaf tutulmayı isteyebilirsin.

ben de ilk başta odyo testi oldum orda sağ kulağımın duymadığı sonucu çıktı,daha sonra abr testi için istanbula gittim orda 100 dB e cevap alındı dendi çürük alamadım,şimdi askerim yine odyo testine sokuldum ve gene kulağın duymadığı çıktı ve gene abr testi için sevk aldım,yani benm sağ kulağım hiç duymuyo,beyne giden sinirler ölmüş,nasıl olur da böle b,i sonuç çıkar ki,

ve bi sorum daha var abr testi sırasında uyudunuz mu?
uyumak mı daha iyi olur uyumamak mı,
ben kulağımın duymamasını istiyorum yani elverişsizdir raporu almayı,

bi öneriniz var mı arkadaşlar :confused:

bizim burdan bir akradasımız var oda işitme engellidir oda dedi ben de askerlikten muafım die askerligi hiç bir rahatsızlıgı olmıyacak engelli olmayacak biri yapabilir saglıklı kişiler yapabilir askerlik

Üst Alt